געגועים לפריקסה

awareness3

New member
געגועים לפריקסה

לא מהעדה, אבל הרומן האפלטוני שלי עם פריקסה הוא ארוך שנים.
זה התחיל כשקראתי את הספר "משה חואטו והעורב" של קובי עוז
כל הספר מלא תאורי אוכל
כשהתאור שאני נושאת עמי עד היום הוא "קליפה של דלעת היא כמו פורמייקה"

אבל את הרושם הכי גדול, עשה עלי תאור הפריקסה, כל כך רציתי לטעום אחד...
לקח לי הרבה מאוד שנים להגיע אל הפריקסה האמיתי הראשון שלי
ובערך רבע שעה אח"כ הפכתי טבעונית...

רוב המרכיבים של הפריקסה טבעוניים לחלוטין, חוץ מהביצה והטונה.
הבוקר ynet הזכיר לי את הפריקסה ויצאתי לחיפוש אחרי טונה טבעונית
מצאתי את המתכון הזה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?entryId=2361004&skip=1

הי, בשלנים, מה אומרות בלוטות הטעם? יהיה טעים?
כמובן לא צריך להזכיר ממש טונה, אני מחפשת את החלקים הנגיסים בכריך, בין כל הממרחים.
 

ladybug6

New member
אמנם לא טעמתי פריקסה אף פעם

אבל אם את רק מחפשת את החלק הנגיס, זה יכול לעבוד. גם פרוסת טופו מטוגנת עם תבלינים יכולה לדמות את הלבן של הביצה.
 

littlegem

New member
פריקסה=הסנדביץ' התוניסאי?

לגבי (אני חושבת שזה היה בבלוג שלו) יש גם סלט ניסואז עם חתיכות פולנטה.

אני מכינה ראפ עם סלט דלעת ,זיתים וכל הדברים הטובים יוצא ~כמעט~ אותו הדבר
 
למעלה