גפילטע פיש יביא שלום !

Italy11

New member
גפילטע פיש יביא שלום !


גפילטע פיש של תלמה ומשה איזנמן .
2 דגי קרפיון פרוסים . 1 קילו קרפיון טחון היטב .
על קילו קרפיון טחון . חצי כוס קמח מצה , או פרורי לחם , או שלש פרוסות חלה שהושרו במיים נסחטו ונמעכו .
1 בצל בינוני טחון גס . 2 גזרים טחונים גס (אפשר לגרר את הבצל והגזרים על פומפיה דקה ) .
את עיסת הבצל והגזר לסחוט ( הכסף או החיים ... ) ביד ולהוסיף לעיסת הקרפיון והחלה . להוסיף עד 3 ביצים וכרבע עד חצי כוס מיים . לטבל במלח סוכר ופלפל שחור כאן טמון הסוד !!!!!!!!!!!! כף מלח כף סוכר וכפית פלפל . אם העיסה נוזלית מידי אפשר להוסיף עוד מהקמח . העיסה צריכה להיות סמיכה יציבה אך לא קשה .
לתת לעיסה לנוח כחצי שעה .
הכנת הציר !!! לבשל בסיר גדול ורחב : 3 גזרים, 3 בצלים עם קליפתם בהרבה מים 4 ליטר . להרתיח ולבשל כמו מרק על אש בינונית עד להתרככות הגזרים , לתבל ה" מרק " במלח ,סוכר ופלפל שחור לפי הטעם של אימנו זל'...שתחייה .
הטעם חייב להיות מתואם בין בני הזוג שיחיו , זה הסוד .
בישול !!!
בסיר רחב ושטוח לשפוך ציר בגובה 2 סמ' ואת 3 הגזרים (את הבצל לפח ) . להכין קציצות מאורכות מעיסת הדג (בידיים רטובות ) להניח את הקציצה בתוך פרוסות הדג , להכין הכל על מגש מרוח בשמן בזמן בישול הציר . להעביר הפרוסות הממולאות והקציצות שנותרו . אל תוך הציר הרותח עם הגזרים . לכסות את הגפילטע המתבשל, בציר שנותר בסיר הגדול לכסות במכסה . להביא לרתיחה ולעבור לאש קטנה ולבשל כשעה וחצי .
לאחר הבישול וכיבוי האש . לחכות מעט שיתקרר להניח בתבנית זכוכית נאה את הגפילטע והקציצות ולשפוך עליהם את הציר שבו התבשלו . לא לשכוח לפרוס את הגזר ולהניח עיגול על כל קציצה ופרוסה . לניילן הכלים ולהכניס למקרר .
לאחר הקירור והופעת הג'לי אנו נוהגים להקפיא חלק על מנת להאריך הנאתנו .
זהירות !!! אנו לא אחראים לתוצאות ,
גפילטע פיש ממכר ומביא אריכות ימים ושלום .
נא להתקשר לאיזנמן 0523785955 ולהזמין לטעימה
. [email protected]

זו כלל לא שאלה , זוג שיזכה לייצור מתכון זה ,
לא רק יזכה לחוויה
אלא גם לגפילטע ייחודי טעים שלא יישכח ע'י המשפחה כולה .
בהצלחה .





 
חג שמח לסועדים

אני עד עכשיו מחפש במאמר את הגפילטעפיש ואני רואה רק את הגפילטא
בבקשה לדייק מצרף תמונת הסבר לאלה שלא מבינים אידיש


 
למעלה