גפילטע פיש משקדים - מקור יעלה.

הילה.פ

New member
גפילטע פיש משקדים - מקור יעלה.

"דגים ממולאים" משקדים מחבר/ת : יעלה גפילטע פיש צמחוני - כשל"פ



150גרם שקדים טחונים דק (ממש אבקה).

500 גרם בצל פרוס

2-3 כפות שמן רגיל (לא זית)

4 ביצים (קטנות)

קמח מצה לעיבוי (בערך חצי כוס אבל ייתכן שיותר).

מלח, סוכר, פלפל

לציר:

פרוסות בצל

פרוסות גזר

מלח, פלפל, סוכר

שלבי ההכנה (נראה מסובך, אבל זה ממש לא נורא) :

1-מטגנים-מאדים את הבצל במעט שמן עד שהופך שקוף, מתחיל להזהיב.

2-מוסיפים חצי מתוך כמות הביצים (2) ובוחשים עם הבצל עד שנקרש.

3-שמים במג'ימיקס את הבצל המאודה עם הביצים + השקדים הטחונים + 2 הביצים הטריות.

4-כאשר הכל מרוסק, מוסיפים בהדרגה תוך בחישה, קמח מצה עד שנוצרת עיסה לא נוזלית.

5-בשלב זה, מומלץ להכניס למקרר למספר שעות או לכ-שעה בפריזר כדי שהבצק יתעבה.

6-בינתיים לחמם את התנור ל-180 מעלות, אפשר עם טורבו. להכין תבנית עם נייר אפיה.

7-ליצור קציצות מאורכות כמו של גפילטע ולהניח על הנייר (בערך 10-12 קציצות).

8-לאפות רק עד שהן מתייבשות או מתקשות, לא להזהיב אותן !! להוציא לצינון.

9-בינתיים להרתיח בסיר רחב: מים + מלח-פלפל-סוכר + פרוסות בצל + טבעות גזר.

10-להניח את הקציצות המיובשות בציר הדגים, כשהמים בדיוק מכסים אותן, ולבשל. לאחר הרתיחה להמשיך לבשל עד 20 דקות על אש קטנה. לקרר במקרר ולהגיש עם חזרת....

הערה חשובה: לא חייבים לבצע את כל השלבים ברצף באותו יום. ניתן לחלק את העבודה ליומיים או אפילו להקפיא את הקציצות לאחר האפיה, לפני הבישול בציר.
 
למעלה