גפילטע פיש משקדים - מקור יעלה.
"דגים ממולאים" משקדים מחבר/ת : יעלה גפילטע פיש צמחוני - כשל"פ
150גרם שקדים טחונים דק (ממש אבקה).
500 גרם בצל פרוס
2-3 כפות שמן רגיל (לא זית)
4 ביצים (קטנות)
קמח מצה לעיבוי (בערך חצי כוס אבל ייתכן שיותר).
מלח, סוכר, פלפל
לציר:
פרוסות בצל
פרוסות גזר
מלח, פלפל, סוכר
שלבי ההכנה (נראה מסובך, אבל זה ממש לא נורא) :
1-מטגנים-מאדים את הבצל במעט שמן עד שהופך שקוף, מתחיל להזהיב.
2-מוסיפים חצי מתוך כמות הביצים (2) ובוחשים עם הבצל עד שנקרש.
3-שמים במג'ימיקס את הבצל המאודה עם הביצים + השקדים הטחונים + 2 הביצים הטריות.
4-כאשר הכל מרוסק, מוסיפים בהדרגה תוך בחישה, קמח מצה עד שנוצרת עיסה לא נוזלית.
5-בשלב זה, מומלץ להכניס למקרר למספר שעות או לכ-שעה בפריזר כדי שהבצק יתעבה.
6-בינתיים לחמם את התנור ל-180 מעלות, אפשר עם טורבו. להכין תבנית עם נייר אפיה.
7-ליצור קציצות מאורכות כמו של גפילטע ולהניח על הנייר (בערך 10-12 קציצות).
8-לאפות רק עד שהן מתייבשות או מתקשות, לא להזהיב אותן !! להוציא לצינון.
9-בינתיים להרתיח בסיר רחב: מים + מלח-פלפל-סוכר + פרוסות בצל + טבעות גזר.
10-להניח את הקציצות המיובשות בציר הדגים, כשהמים בדיוק מכסים אותן, ולבשל. לאחר הרתיחה להמשיך לבשל עד 20 דקות על אש קטנה. לקרר במקרר ולהגיש עם חזרת....
הערה חשובה: לא חייבים לבצע את כל השלבים ברצף באותו יום. ניתן לחלק את העבודה ליומיים או אפילו להקפיא את הקציצות לאחר האפיה, לפני הבישול בציר.
"דגים ממולאים" משקדים מחבר/ת : יעלה גפילטע פיש צמחוני - כשל"פ
150גרם שקדים טחונים דק (ממש אבקה).
500 גרם בצל פרוס
2-3 כפות שמן רגיל (לא זית)
4 ביצים (קטנות)
קמח מצה לעיבוי (בערך חצי כוס אבל ייתכן שיותר).
מלח, סוכר, פלפל
לציר:
פרוסות בצל
פרוסות גזר
מלח, פלפל, סוכר
שלבי ההכנה (נראה מסובך, אבל זה ממש לא נורא) :
1-מטגנים-מאדים את הבצל במעט שמן עד שהופך שקוף, מתחיל להזהיב.
2-מוסיפים חצי מתוך כמות הביצים (2) ובוחשים עם הבצל עד שנקרש.
3-שמים במג'ימיקס את הבצל המאודה עם הביצים + השקדים הטחונים + 2 הביצים הטריות.
4-כאשר הכל מרוסק, מוסיפים בהדרגה תוך בחישה, קמח מצה עד שנוצרת עיסה לא נוזלית.
5-בשלב זה, מומלץ להכניס למקרר למספר שעות או לכ-שעה בפריזר כדי שהבצק יתעבה.
6-בינתיים לחמם את התנור ל-180 מעלות, אפשר עם טורבו. להכין תבנית עם נייר אפיה.
7-ליצור קציצות מאורכות כמו של גפילטע ולהניח על הנייר (בערך 10-12 קציצות).
8-לאפות רק עד שהן מתייבשות או מתקשות, לא להזהיב אותן !! להוציא לצינון.
9-בינתיים להרתיח בסיר רחב: מים + מלח-פלפל-סוכר + פרוסות בצל + טבעות גזר.
10-להניח את הקציצות המיובשות בציר הדגים, כשהמים בדיוק מכסים אותן, ולבשל. לאחר הרתיחה להמשיך לבשל עד 20 דקות על אש קטנה. לקרר במקרר ולהגיש עם חזרת....
הערה חשובה: לא חייבים לבצע את כל השלבים ברצף באותו יום. ניתן לחלק את העבודה ליומיים או אפילו להקפיא את הקציצות לאחר האפיה, לפני הבישול בציר.