גפילטע פיש

אשרני

New member
גפילטע פיש

שלום רב. יש לי שאלה,האם את דג הקרפיון להכנת גפילטע פיש יש לטחון עם העור או בלעדיו ,ומה ההבדל?
 

למוןדבש

New member
../images/Emo26.gif

גפילטע פיש פרושו דג ממולא. לכן - טוחנים את הבשר ללא העור ואז ממלאים את העור בבשר הטחון. היום רוב רובם של האנשים אוהבים קציצות גפילטע פיש שהן רק העיסה הטחונה שמכודררת לקציצות ומבושלת ללא העור שמסביב.(אבל עדיין לא הטוחנים את העור). גפילטע פיש - דג טחון שממולא בתוך העור קציצות גפילטע פיש - העיסה בלבד (מה שהופך את ה"גפילטע" לבעצם לא "גפילטע"
)
 

יפית מן

New member
בוקר טוב לכולם ולך אשרני

לפסח אני מורידה את העור כי זה יותר מהודר אבל לכל השנה יותר טוב עם העור זה יוצא יותר טוב אני טוחנת את הדג פעמים,. ההכנה אחר שהדג טחוןן מוסיפה בצל מתוגן 2-3 בצלים ,בצל חי,כל הסוד בדג זה זה העירבוב,ביצה קשה,2ביצים טריות מלח,פלפל שחור.מעט סוכר,וכל הסוד זה לערבב טוב טוב כמה שאפשר יותר ולהוסיף לציר עם אפשר ראש של דג זה מסמיך את הרוטב וכן טוב לסימן ראש של דג,אחרי הרטיחה של הציר להכניס את הקציצות של הדג ולבשל שעתים לא פחות עם רוצים צבע יפה אפשר בציר להוסיף גם סלק ואז מתקבל צבע יפה מאוד ושוב לערבב,עוד ועוד...בהצלחה שנה טובה ומתוקה,לכול חברי הפורם.
 

מרותי

New member
אני נוהגת לטחון גם את העור וגם את העצמות

זה יותר טעים. אם יש ילדים קטנים,- אני טוחנת פעמיים, כדי שהעצמות תטחנה עד דק. שנה טובה
 
למעלה