ג'פניקה - מרכז הכרמל חיפה

Nyifat

New member
ג'פניקה - מרכז הכרמל חיפה

מסעדה יפנית - או בלשון העם - סושיה יחס מדהים של המלצר / ברמן - ישבנו על הבר. ידע מיד במה יש גלוטן ובמה לא. לגבי משהו שהתלבט בדק והחזיר תשובה. קיבלתי סויה מיוחדת - ללא גלוטן (פעם ראשונה) בדר"כ לסושיות אני מביאה סויה מהבית.... בקיצור ממליצה לכל הצליאקיסטים החיפאים הצפוניים והמטיילים בחיפה. המסעדה ממוקמת בדיוק מעל גן האם במרכז הכרמל, מול מלון דן פנורמה

מתי11

New member
לרוב זה כן מכיל,לכן יש בעיה בלאכול סושי בחוץ

לא בגלל רוטב הסויה שאפשר להביא מהבית. מצטערת להטיל את הפצצה אבל נראה לי שזה חשוב לחדד דברים במיוחד אם ממליצים. מתי

Nyifat

New member
צודקת ביותר, אני מסכימה איתך ומקבלת את דבריך

האם מישהו יכול לומר איזה סוג של חומץ אורז מותר? כדי שאוכל לבדוק איתם

זו בעיה רצינית

אני אישית מכינה סושי בבית, ולקח לי זמן עד שמצאתי חומץ אורז נ"ג שגם מצא חן בעיני, רוב הסוגים המותרים הם אלו שמיובאים מהמזרח אבל לא כולם. מה שכדאי לעשות זה לבקש שיבדקו את הכיתוב על הבקבוק, רצוי את זה שבאנגלית כי לפעמים בתרגום "שוכחים" לציין שמכיל גלוטן. מאידך, הבעיה העיקרית עם החומץ זה שמוסיפים אלכוהול שזוקק מחיטה ולפעמים זה כל הגלוטן, כשקיימת סברה שהזיקוק פותר את הבעיה של הגלוטן. אני אישית מעדיפה שלא לקחת סיכון אבל זה עניין אישי.

ובאותה נשימה - אזהרה מכל הג'פאניקות בתל אביב

(אני לא יודעת אם זה אותו ניהול בצפון, אז לא מכלילה מחוץ לעיר שלי) - כל האינסייד אאוט הם עושים אוטומטית עם ציפוי טמפורה. אבל, זה לא נראה להם משהו שראוי לציין בתפריט בשום מקום שהוא, שהם מוסיפים אלרגן נפוץ לכל מנה. פעמיים יצא לי לשבת שם ולהבין שיש לי טמפורה על הסושי רק אחרי שאכלתי חצי מהחתיכה ואת כל השכנות שלה, פעמיים התעצבנתי איך זה לא כתוב בתפריט ואיך אדם אמור לנחש שיצפו לו בטמפורה את הרול אם הוא לא ביקש. אז להיזהר - לא להזמין רולים אינסייד אאוט, ואם כן - לדאוג ולבקש שהם יהיו בלי ציפוי, ולוודא שאכן כך (כי לא תמיד זה קורה בפועל). סויה ללא גלוטן... בתל אביב הם עוד לא שמעו על זה לצערי.

נועית7

New member
צודקת במתן האזהרה

קרה לי גם פעם אחת ולמזלי שמתי לב בטרם נגסתי. בכלל יש נטייה כזו לפזר טמפורה בסושיות אז אני תמיד מפרשת מראש שלא יתבלבלו.

אני אוכלת באופן כמעט קבוע בג'פניקה

או מזמינה טייק אווי, וכל פעם אומרת במפורש בלי טמפורה, מדגישה שזו אלרגיה אכזרית במיוחד למען ההפחדה, וכ-ל פעם הם מביאים לי את זה בציפוי טמפורה. כאילו הם לא מקשיבים בכלל. אני פשוט לא מזמינה אינסיידאווט יותר.

למעלה