גרב זכר או נקבה

Gizmo15

New member
גרב זה זכר.../images/Emo28.gif

מאותה סיבה שכולם חושבים שארבע זה במילעיל ושסימני שאלה הם מיותרים כשהשאלה נכתבת בכותרת.

giba70

New member
?

achokler

New member
אבל השאלה נרשמה בגוף ההודעה.

ואיך החליטו איזה עצם יהיה זכר ואיזה נקבה?

Boran

New member
ואגב גרביים

תהיה ארוכת שנים. אם אני לוקח גרב אחת צהובה, ועוד גרב אחת ירוקה, ועוד גרב אחת אדומה. למה יש לי "גרביים"? הרי גרביים זה בזוגי, מציין זוג. והגרביים שלי- לא רק שיש לי שלוש- אבל גם אם היו שתיים, אינן חלק מזוג. מדוע אם כן, יש לי "גרביים" ולא "גרבים"?

Gizmo15

New member
יש לך שתי רגליים,../images/Emo28.gif

ולכן השמרנים מאמינים שעליהן תעדיף בדרך כלל לגרוב שני גרביים, מקסימום שני זוגות גרביים. מה גם שאני מניחה שבתקופה שבה הומצא המונח, אנשים לא סברו שתגרוב גרב אחד ירוק וגרב שני צהוב, אלא שתקנה זוג של גרביים תואמים ותגרוב אותם בהתאמה. כמו שיש לך נעליים, האם אתה מציע מעתה לקרוא להן "נעלים"

Boran

New member
אמת

אך במידה שעל החבל תלוי זוג גרביים, וגרב נוספת שאיבדה את זוגתה מדוע עדיין תלויות על החבל "גרביים"?

Gizmo15

New member
לא, אלה היו שתי שאלות נפרדות../images/Emo28.gif

מצד שני, לא אני רשמתי את ההודעה... השאלה הנוכחית כבר מעבר לידע המצומצם שלי...

מכנסיים ארוכות, משקפיים ורודות

מגפיים מגניבות, ולכן, באופן טבעי, גרביים מסריחות (איכס). כלומר, מתוך אנלוגיה לכל פריטי ה"לבוש" שעברו ניתוח להחלפת מין, כך גם הוחלף מינם של הגרביים. ואם תשאל/י מה הביא לחטא הקדמון של ההחלפת מינם של המכנסיים, מגפיים וכו', הסיבה לכך היא, כנראה, מציאותם של אברים זוגיים רבים שמינם נקבה: עיניים, ידיים, אזניים, רגליים ועוד, וייחוס (מוטעה) של אותו מין לפריטי ה"לבוש" ה"נלבשים" עליהם. הערה: היקפתי את מילות השורש לב"ש במרכאות, מכיוון שמשקפיים, נעליים וכו' אינם פריטי לבוש, בדיוק.

קא זו או

New member
אבל, ראית איך הגרביים תמיד הם מוקד

השאלה בקשר למגדר שלהם? אולי, אם כך, הגיע הזמן שטהרני השפה יבינו שכמו ששמש היא זו"נ וגם רוח וגם סכין שיהיו גם: גרב, מכנס, משקף ושאר פריטי הלבוש, ואז לא נתעצבן ולא נפסול בחינות של תלמידים גלל זה

מוגג

New member
אז אל תשאירי אותם

בכיס כשאת זורקת לכביסה. (תופעה כיבוסית?)

Mנטה

New member
אולי הפסוק הזה אשם בכל ?

כל פעם שאני שומעת מישהו אומר "תעבירי לי את העט הכחולה" בא לי לירות בו. ואגב, אני מאלו שלא מאבדים עטים, אלא גומרים אותם ומחליפים מילוי.

giba70

New member
ואללה, צריך לשמור עליכם

אולי נכריז שאתם זן נכחד?

Mנטה

New member
../images/Emo9.gif

אני נורא אוהבת עטים וכלי כתיבה בכלל, כל מה שכותבים אתו או עליו. יש לי כמה עטים שהולכים אתי שנים אבל גם עטים חד פעמיים. גם עפרונות. זה קטע כזה מילדות שמשותף לי ולאבא שלי. אף פעם לא הבנתי את האנשים שאין להם עט בבית. ואגב, כחול.

למעלה