בזמנו כשבקשתי הצעות לכל מיני כאלה
דוחן, קינואה וכו.. קבלתי את ההצעה הבאה לא זוכרת ממי ניסיתי את הלביבות ואלו שלא התפוררו היו מאוד טעימות. אבל בתהליך הטגון נתז הרכה שמן מסביב ולכן עברתי לאופצית הפשטידה שיצאה לא רע. להלן דוחן: מבשלים אותו (1:3) ונזהרים כי הוא מתבשל מהר יחסית. מוסיפים רק מלח בבישול. לא צריך הרבה. שמים בקערה את הדוחן המבושל שקצת יתקרר. בינתיים מגררים גזר, קישוא, פטרוזיליה. מוסיפים לדוחן. צרים קציצות (הדוחן לא צריך משהו שידביק אותו, הוא מאוד דביק בעצמו). מטגנים. הדוחן סופג מלא שמן, אז לספוג טוב טוב אחר כך. אפשר גם לאפות, אבל אם את מחליטה לאפות את התערובת כמה טיפים: צריך לשמן בהסטריה את התבנית, כי הדוחן כאמור מאוד מאוד דביק. צריך לעשות קציצות יחסית דקות, כי הדוחן יותר טעים כשהוא פריך. (ובכלל יותר עדיף לטגן). בדביקות של הדוחן משתמשים להרבה מצבים. למשל אפשר להשתמש בדוחן כבסיס לפשטידה או פאי . שמים אותו בתחתית התבנית (מבושל). מעל זה שמים ירקות ואופים. אפשר לזגג את הירקות עם אגר אגר (מקריש טבעי, חנויות טבע, כפית בכוס מים חמים). התערובת ירקות שהכי כייף לי לבשל זה בתיבול ג´ינג´ר ומוסקט, מלח ופלפל כאמור לא זוכרת למי שייכת ההצעה. מי שמזהה את עצמו מוזמן לחתום.