גרגירי דוחן

fairy_mi

New member
גרגירי דוחן

מה אפשר לעשות איתם?!
 

Wednesday

New member
דייסת גריסי דוחן

זה אחד הדברים היותר טעימים שיש. לאימא שלי יש את המתכון- אבל תצטרכי לחכות עוד איזה שבועיים שלושה בשביל זה. זה תהליך די ארוך, עם בישול ובתנור ועוד כל מיני...אבל זה טעים נורא. בקיצור- אם אף אחד לא ימצא מתכון..עוד שלושה שבועות...
 

fairy_mi

New member
זה נמצא בערימת מוצרי הבריאות

שאמא שלי קונה והם נשארים בארון לנצח... את רוצה קצת לתוכים? יש לי חבילה שלמה
 

turv1

New member
בזמנו כשבקשתי הצעות לכל מיני כאלה

דוחן, קינואה וכו.. קבלתי את ההצעה הבאה לא זוכרת ממי ניסיתי את הלביבות ואלו שלא התפוררו היו מאוד טעימות. אבל בתהליך הטגון נתז הרכה שמן מסביב ולכן עברתי לאופצית הפשטידה שיצאה לא רע. להלן דוחן: מבשלים אותו (1:3) ונזהרים כי הוא מתבשל מהר יחסית. מוסיפים רק מלח בבישול. לא צריך הרבה. שמים בקערה את הדוחן המבושל שקצת יתקרר. בינתיים מגררים גזר, קישוא, פטרוזיליה. מוסיפים לדוחן. צרים קציצות (הדוחן לא צריך משהו שידביק אותו, הוא מאוד דביק בעצמו). מטגנים. הדוחן סופג מלא שמן, אז לספוג טוב טוב אחר כך. אפשר גם לאפות, אבל אם את מחליטה לאפות את התערובת כמה טיפים: צריך לשמן בהסטריה את התבנית, כי הדוחן כאמור מאוד מאוד דביק. צריך לעשות קציצות יחסית דקות, כי הדוחן יותר טעים כשהוא פריך. (ובכלל יותר עדיף לטגן). בדביקות של הדוחן משתמשים להרבה מצבים. למשל אפשר להשתמש בדוחן כבסיס לפשטידה או פאי . שמים אותו בתחתית התבנית (מבושל). מעל זה שמים ירקות ואופים. אפשר לזגג את הירקות עם אגר אגר (מקריש טבעי, חנויות טבע, כפית בכוס מים חמים). התערובת ירקות שהכי כייף לי לבשל זה בתיבול ג´ינג´ר ומוסקט, מלח ופלפל כאמור לא זוכרת למי שייכת ההצעה. מי שמזהה את עצמו מוזמן לחתום.
 

עטרה ב ט

New member
הי זה אני ../images/Emo13.gif הצליח לך ? מצאת

דברים חדשים ? אוי אני נורא שמחה לשמוע !!!! ולורד: אונה לך ואונה לך !
 

sjarjar

New member
בפורום צמחונות וטבעונות כתבו

שמדוחן טחון מכינים סחלב. כידוע, אני לא מאמין למי שרק טוחן עשב כל היום, אבל הם מתעקשים...........
 
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif אמנם אני לא צמחונית או

טבעונית, אבל אני חושבת שזה לא רע כל כך ... ולא נראה לי שהם רק "טוחנים עשב כל היום" ...
 

עטרה ב ט

New member
שימו לב שאפשר להשיג דוחן גם בצורת

פתיתים ואז אם מבשלים אותו במים (או חלב לצורך הענין) יוצאת מן דייסה שמזכירה במרקם שלה דייסת סולת. אני מאוד אשמח לשמוע על הדייסה המובטחת
.
 

nuv

New member
אני מכינה לבן שלי דייסה מדוחן

ושיבולת שועל. הוא טורף את זה. זה מצויין לקטנטנים כי זה מתעכל יופי ומעוד ממלא.
 

Mנטה

New member
מקפיצה

כדי לבקש את המתכון לדייסה של אמא (זה שיגיע עוד שלושה שבועות
)
 
למעלה