גרגירי חומוס

mrngin

New member
גרגירי חומוס

שלום, מקווה שאני שואל בפורום המתאים. . . מעוניין להכין חומוס ביתי, ולכן מבקש עזרה כדי לדעת אילו גרגירי חומוס לקנות. ראיתי בחנויות התבלינים שם מוכרים גרגירי חומוס בתפזורת מספר זנים. איזה זן מומלץ ? איך גורמים לחומוס שהוא בצבע "אפור חיוור" או "לבן מלוכלך" תלוי בסוג, שיהיה רך וזהוב כמו שמגישים בחומוסיות ? תודה מראש

TheFinalCut

New member
חומוס

אני מכין חומוס ביתי על בסיס די קבוע, ויכול לומר שבאופן עקרוני אפשר להכין ממרחים טעימים משני הסוגים הנפוצים של הגרגרים (גדולים וקטנים) שיש בשווקים בארץ. הזן בעל הגרגרים הקטנים יותר בד"כ קצת יותר מוצלח ומתבשל קצת יותר מהר, למרות שאני אישית אוהב את שני הזנים. הגרגרים המבושלים ייראו הרבה יותר טוב (והרבה יותר מוזהבים) מהיבשים, וזאת בעיקר עקב סילוקה או בישולה של הקליפה החצי-שקופה שעוטפת את הגרגרים. האמת היא שאני מכין בד"כ חומוס ביחד עם סויה, בערך 50:50 - וזה אפילו יותר טעים מחומוס רגיל. המתכון הוא כזה: משרים למשך 12-24 שעות את הגרגרים (רצוי לשטוף אותם קצת במסננת לפני). מסננים ומעבירים לסיר, ומבשלים למשך 1-1.5 שעות עד שהגרגרים מתרככים. מסננים שוב במים קרים ומעבירים לבלנדר. מוסיפים מים בערך עד שהגרגרים מכוסים פלוס רבע נפח. מוסיפים תבלינים ומלח לפי הטעם (חצי כפית מלח, כף שמן זית, 2-3 שיני שום טרי וחצי לימון סחוט יעשו את העבודה). מפעילים את הבלנדר עד שנוצר ממרח אחיד. מוסיפים בהדרגה טחינה גולמית כשהבלנדר עובד עד שהממרח מגיע למרקם הרצוי. מוסיפים למעלה קצת גרגרים ומגישים!

אהבתי את המתכון שלך כי

לא הזכרת בו סודה לשתיה. למרות שאומרים שאין בה נזק, נחמד לראות שאפשר בלי.

מורזי1

New member
אני

מקצר תהליכים וקונה את הגרגירים שהם כבר מוכנים מאחת החומוסיות ביפו

למעלה