גרדת???

hadarchay

New member
גרדת???

שלום לפני כשבועיים התחלתי לגרד בכל הגוף
השבוע ביקרתי אצל רופא עור שבדק אותי מרחוק
, שאל אם אני מגרדת בין האצבעות והחליט שיש לי גרדת למרות שאין לי שום סימנים ממשיים בעור שיכולים להעיד על כך. הוא נתן לי למרוח כל לילה משחה בשם :"דואו סקביל" למשך 5 ימים ואח"כ למרוח :"בטאקורטן" לעד 10 ימים. אני לא יודעת מאיפה יכולתי להדבק בזה שהרי נדבקים ע"י מגע, אולי בבהי"ח כשהייתי עם אחותי כשילדה, הבנתי שזה נפוץ מעוד במסגרת זו. שאלתי היא-מה הכי יעיל לטיפול בגרדת? איך ניתן לבדוק בוודאות אם נדבקתי? אם בזמן הטיפול לא אוכל לגעת באף אחד (אחותי ילדה זה עתה ומאוד חסר לי להחזיק את התינוקת מאז ה"הבחנה" אני מתרחקת ממנה ומכל המשפחה) מה עושים?? לפי הלינק שמצאתי והתמונה אני כמעט בטוחה שאין לי את המחלה שהרי אין לי שום דבר שדומה לזה, עורי חלק רק מגרד מזה שבועיים-ולא זה לא כינים קרציות פשפשים וכיוצא בזה. הצילו

הנשוי

New member
תראי ....

גרדת (סקאביאס)זוהי כנימה שמטילת מתחת לעור וגורמת לגירוד נדבקים ממנה במגע עם אדם נגוע או מצעים בגדים של אדם נגוע ניתן בקלות יחסית להבחין בה בגלל שהיא מאופינת בסימנים שנראים כמו נקודות קטנות בעובי של סיכה בעיקר בין האצבעות אנשים מנוסים אפילו יראו פסים דקים שזה התעלה שהכנימה עושה מתחת לשכבה החיצונית של העור כתוצאה מהגרודים וגם מיובש בעור בן אדם לא מנוסה או רופא עצלן נוטים לחשוב שהפצעים והשריטות הקטנות בעור הם סימני גרדת בכל מקרה הטיפול שקיבלת הוא גם כנגד גרדת וגם למקרה שמדובר בתופעה אחרת -אלרגית לא משנה מה הסיבה לגרודים וגם בגלל נוכחות המשחות על ידיך יש להמנע מלבוא במגע עם תינוק עד גמר הטיפול והבראה חכי בסבלנות עוד שבוע הוא לא יברח

למעלה