גרד בהריון

ליהיא 5

New member
גרד בהריון

יש לי גרד חזק מאוד בגוף בעיקר בידיים וברגליים. אין אדמומית או פריחה קודמת. אני מגרדת כבר עד לכדי פציעה של העור
רופא העור הפנה אותי לתיפקודי כבד אבל עד שתתקבלנה התוצאות, רשם לי גם משחה בשם דרמקול. (בלנאום הרמל, אקווה קרם, ואלו-ורה ג'ל ירוק - לא עזר עד כה). בבית המרקחת הרוקחת נתנה לי במקום הדרמקול, משחה אחרת בשם דרמסילק ואמרה שאותו הדבר. מרכז הרעלים בירושלים סגור עקב החג. האם מישהי השתמשה במשחה דרמסילק בהריון ? או מכירה מישחה אחרת.

zazoo1

New member
ניסיתי לבדוק באתר של הכללית, והשם לא מופיע

אבל- הרוקחת אמרה לך שזו אותה תרופה, כלומר- אותו החומר, רק מיוצר ע"י חברות שונות (אקמול ודקסמול, למשל, הן אותה התרופה בדיוק- רק כל יצרן נתן שם אחר. תבדקי על האריזה (או במדריך המצורף), האם מופיע גם השם: CETOMACROGOL COMP זהו השם הבינלאומי של הדרמקול (בשם הזה יכירו את התרופה בכל בית מרקחת בעולם). אם השם אכן מופיע- המשחה זהה לחלוטין לדרמקול, והיא בטוחה לשימוש. אני מקווה שלא סיבכתי אותך... תרגישי טוב!

naama2712

New member
לא מכירה אבל

המלצה לגרד עד שיגיעו התשובות של הבדיקות תנסי להמנע ממיונז, גבינה צהובה, שוקולד וללבוש רק 100% כותנה. לפעמים הגרד נוצר מהתייבשות של העור ואז קרם גוף רגיל עוזר.

רוצה להסב תשומת לב-חשוב

יכול להיות שהתחלת לקחת כדורים חדשים (ויטמינים או אחרים) חודש-חודשיים לפני שהגרד התחיל? אם כן יכול להיות שאת אלרגית למרכיב כלשהו בכדור.

zazoo1

New member
או שמפו, סבון, דאודורנט, מצעים חדשים?

כל דבר חדש יכול לגרום לזה

משתמשת בדרמסילק

זה בסדר גמור בהריון. אפשר למרוח כמה פעמים שרוצים ביום לפי הצורך - אל דאגה. התקשרתי גם למרכז הטרטולוגי והם אמרו שזה בסדר. אגב, לי הרופא גם נתן משחה עם מרשם לגרד ולאדמומיות בטאקורטן - אולי כדאי לך לשאול אותו על זה, זה עזר מאוד!

קרטחנה

New member
בטאקורטן היא משחה סטרואידית

מאוד אפקטיבית, אבל לא כדאי להשתמש בה יותר מדי. לא יודעת אם יש הגבלות בשימוש בהריון.

שלי 9

New member
אני יודעת שהגרד נובע ממחסור בברזל

גם לי יש בהריון הזה גרד מעצבן וגם בהריון הקודם היה לי והרופאה אמרה לי מפורשות שזה נובע ממחסור בברזל!!

ליהיא 5

New member
תודה לעונות

אני מנסה להתאפק כמה שאפשר ולא לגרד כדי שלא יישארו סימנים, אבל זה כל כך קשה... אז הבנתי שאפשר להשתמש בדרמסילק (שאכן מכיל על פי מה שרשום עליו - צטומקרוגול), ואני ממתינה לתוצאות אנזים gpt שנכלל בתיפקודי הכבד. זה האנזים הכי חשוב מסתבר בבדיקה ורופא הנשים לא התייחס אליו בהפניה. רק דרך פורום גסטרו וכבד באינטרנט, אחד הרופאים הפנה את תשומת ליבי שהאנזים הזה לא נבדק, וכשהלכתי לרופא עור לקבל משהו אחר שיעזור לי הפנתי את תשומת ליבו לכך, והוא הסכים עם זה ושלח אותי לבדיקת האנזים הזה שעשיתי היום, ביחד עם בדיקת ברזל, שגם לזה הרופא נשים לא שלח אותי. אני לא יודעת אם לקוות שיעלו על משהו בתיפקודי כבד ואני אקבל טיפול שיפסיק את הסיוט הזה, או להשלים שזה המצב ל-3 החודשים הקרובים. אם זה רק מחסור בברזל, לא תהיה בעיה, כי למען האמת אני לא שותה עכשיו כלום (לא ברזל ולא ח. פולית), אז אם יהיה צורך אני בטח אתחיל לשתות ברזל, בתקווה שזה יסייע. בינתיים אני אנסה שוב להעזר במשחה עד לתוצאות הבדיקות ולקוות לטוב.

תנסי קרם קלנדולה של ולדה

אני סבלתי מגרד היסטרי בהריון, אף מיישחה לא עזרה, כולל הדרמקול, סיימתי את ההריון פצועה ומצולקת... אחרי הלידה זה המשיך אבל יותר בקטנה ומישהי המליצה לי על קרם קלנדולה של ולדה - עזר כמו קסם, שווה לנסות (מקסימום כשהקטנצ'יק יוולד תשתמשי בזה לטוסיק...)

למעלה