גרה במרתף של המוח

ענתי44

New member
גרה במרתף של המוח../images/Emo223.gif

מה מתחולל להם במרתפי המוח? האם "מנוע" הקיטור שעבד פעם נון סטופ, חדל מלפעול? האם ממתפיי האימה של האין, צצות ועולות, כשדים העולים מן השאול, מחשבות שווא המאיימות עליהם? מחשבות אימה שאין להן שחר במציאות עולמנו, אך הן כל כך מוצקות ווודאיות בעולם האלצהיימר אליו נסחפו???????. מניין באות ועולות המחשבות ההן? מניין מגיעים הדמויות הללו, שגונבים להם ופוגעים בהם?? כאילו בספינה האדירה שעליה משייטת נשמתם באוקינוס החיים, עברה לפתע מרד של מלחים עויינים, או נכבשה על ידי פירטיים מרושעים, שמטלטלים את הספינה בסערה אדירה ועד מהרה שוקעים במצולות האין??????? נכנסתי הערב לחדרה של אמא. חדרה בכמעט שלושים שנה האחרונות. החדר שהיא אוהבת. והיא התפרצה עליי בכעס. למה את כועסת שאלתי אותה והיא ענתה " עליך לא! על מי שהכניס אותי למרתף הזה" בתעתועיי אלצהמרותה הפך החדר שלה, שהיה מבצרה והעוגן של שארית צלילותה, לכלא אפל. טחוב ועמוק באדמה. מרתף העינויים של נפשה התועה בחשכה. למקום לא נעים. התבוננו יחד בתמונת כלולותיה ובתמונות נכדיה שמקיפות אותה בחיבוק אהבה, והבטנו על הקיר החשוף, בו נתלה את תמונת נכדתה , שתיוולד, בעזרת השם, בקרוב. והיא בשלה. מישהו השליך אותה למרתף. כבר שלושה ימים היא מדברת כאילו היא לא בבית שלה. זה היה השיא.חיבקתי אותה והרגעתי אותה, וכשביקשה להבלע אל מערבולת עולמה, בה אין לי, הקרובה אליה ביותר, דריסת רגל, נמלטתי אנוכי אל זרועותיו המגוננות של אהובי. ונשמתי זעקה השמיימה אהההההההההההההההההההההההההה אגב, היום חזרה המטפלת שלה, לאחר שבוע העדרות. אמא הושיטה אליה ידיים לחיבוק ובכתה משמחה. שתיהן בכו. שלושתינו.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif אוי ענתי יקירתי

התיאורים שלך כל כך מרגשים. אכן האלצהיימר מכלה כל חלקה טובה במוח ומאמלל את יקירינו וגם אותנו. אולי עם חזרת המטפלת מצב הרוח של אמא ישתפר, וגם שלך. שיהיה לכם יום קל...

ענתי , איזה תאור מצמרר

רק את יכולה לתאר את מה שמרגיש החולה במחלה הארורה הזו. רק התאורים שלך ממחישים לי מה עובר במוחו של בן זוגי כשהוא נועץ בי לעיתים מבט כזה של "לא יודע" או לא מצליח להגיד לי משהו כי ברחו לו המילים. ענתי יקרה , מזל של אמך שאת כל כך מבינה אותה ומחבקת ומרגיעה ואני בטוחה שהיא כבר מרגישה טוב יותר וגם המטפלת חזרה. שולחת לכן המון חיבוקים והלואי שרק תרגיש טוב ולא יחזרו לה הסיוטים. מה שלומך? אני מקווה שאת כבר בריאה. להת, טובה

אני כל כך מבינה אותך../images/Emo7.gif

אבא שלי גם כן חושב שהוא נמצא במקום אחר והוא רק מחכה ללכת מאותו מקום ששימש הבית שלו ב30 שנה האחרונות. התחושה של לא לזהות את הבית ואותנו הילדים איזה תחושה קשה . החוסר אונים על הפנים שלו פשוט מפחיד אותי. אני מבינה את התחושה שלך , הכלא שהראש שלהם בנה עבורם. אני מפחדת לדעת מה מחכה להם הלאה.פשוט... זה טוב שאימך חשה בטוחה לפחות עם אדם אחד שהיא מזהה.

../images/Emo24.gifענתי מחזה קורע לב

תהי חזקה תתגברי על המצב ובע"ה הכל לטובה הכל מיושב במרומים, כמו שמברכים על הטובה כן צריך לברך על הרעה , יש אנשים יותר גרוע, וכך אני מאמינה שהמלאך הגואל אותי מכל רע יברך אותך ואת אמך לרפואה שלימה ובשורות טובות. תשמעי כתבת את הכתבה כל כך ציורי ויפה תכתבי יומן או ספר

ברית 10

New member
אוי ענתי

אני כל כך מבינה מה שאת חווה. כאילו תיארת את מה שעובר על אימי. והכעס על כך שברמייה לקחו אותה מהבית שלה. (היא באותו בית 50 שנה). והדאגה שאמא שלה (שנרצחה עלידי הנאצים) תהיה חולה כי היא לא יודעת לאן לקחו אותה וזה לא בסדר. כל האימה. תיארת באופן כל כך ברור את התחושות. חיזקי ואימצי. חוץ מלהיות שם ושמור על שלווה ושיגרה הרי אין מה לעשות. ועל אהבה את הרי מדברת כל הזמן. אני מקבלת ממך השראה.

ענתי44

New member
אמא גאה בי../images/Emo9.gif

הבוקר אמא היתה נינוחה ( אל תדאגו היא אחר כך התעצבנה) ושאלה אותי אם כבר התקלחתי. אמרתי לה שכן ושאפילו לבשתי חולצה יפה לכבודה כדי שתהיה גאה בי. אמא פתחה אליי את עיניה שזיק מרכס הכרמל מציץ בהן, ואמרה לי : " אני גאה בך! אני תמיד גאה בך. ולא בגלל הבגד אלא בגלל המעשים" הייתי בשוק.דמעות ירדו לי. איזה אישה מדהימה אמא. יש לה עכשיו דיבור בלי הפסק על הליכה לשירותים. וגם על החזרה הביתה. היא חוקרת אותי איפה הבית שלי. איפה המיטה שלי, איפה אני ישנה. אני שוב ושוב עונה לה .והיא עדיין חסרת ביטחון.אוי לו היה לי מחק קסמים שיכולתי במחי יד למחוק את אי הוודאות, והחששות ממנה.

למעלה