גרובטרון בביט

• פותח הנושא osn
  • פורסם בתאריך

osn

New member
גרובטרון בביט

אז ככה, אני לא נוטה להתלהב יותר מדי מתופעת ה"רטרו" הרווחת בשנים האחרונות במוסיקה ובכלל, ‏אבל הגרובטרון הוא הרכב שחורג מגבולות התופעה. החבר'ה האלה באמת מביאים משהו חדש ומגניב. ‏מביאים אוירה שונה, חיבור בין שכבות גיל שונות וה-מ-ו-ן גרוב, שזו לא מילה. הסולן שלהם , עם ‏האנרגיה שלו אפשר להאיר את כל העיר (תרתי משמע), וכל שאר החבר'ה , שגם כשהם לא מנגנים הם ‏לא מפסיקים לזוז, ומדביקים את הקהל.‏ ‏ החיבור של רמת נגינה גבוהה בכלים שלא מאפיינים בד"כ הופעות רוק, שירים מוכרים שמאפשרים ‏לקהל להיות שותף פעיל ומשולהב מהרגיל ועיבודים נהדרים גרם להופעה הזו להיראות כמו משהו מיוחד ‏מאוד. אמנם שירי ארץ ישראל הישנה והטובה, אבל גם שירי רוק ישראלי ישן- הכל ידוע ומוכר , ויחד ‏עם זאת חדש וסוחף. אפשר להגדיר את המכלול הזה כקיטש, אבל קיטש מלהיב. ‏ הסולן לא מפסיק להזכיר שהוא בא מעמק יזרעאל, מה שמסביר אולי את הבקיאות שלו בעיר חיפה, אבל ‏אין שום דבר שמזכיר מושב בהתנהגותו. הנוכחות הבימתית שלו זה משהו לכתוב עליו הביתה, ואת ‏המופע הזה אפשר כמעט להגדיר "אינטראקטיבי". ‏ בביט הלכו על הקונספט הרב-ברירתי: גם שולחנות, גם כסאות וגם רחבה – מה שהסתבר כבחירה ‏מוצלחת בהתחשב בקהל הרב-גוני. חשבנו שנראה משהו, אבל בדקות הראשונות הרחבה התמלאה ובסוף ‏כמעט לא נשאר אף אחד לשבת. בין השירים המון קטעי קישור שמשתדלים ממש לקשר בין רצועות, ‏אבל מעידים בעיקר על יכולת תיאטרלית של המציג, שיש לו גם איכויות קוליות נהדרות , שלא לדבר על ‏ראות טובות...נוסף להחלפת דמויות מקאובוי טקסני לנערת קיבוץ החליט להחזיר אותנו לתקופת הקמת ‏המדינה ופקד על הקהל לפתוח מעגלים לריקוד הורה סוער "אני רוצה כאן מעגל...עגול ויפה", ואפילו נתן ‏חיקוי לדוד בן גוריון. היו גם סולואים של גיטרות שאפשרו לסולן לנוח בדיוק בזמנים מתאימים ,וכמובן, ‏בחגיגה השתתף הפעם גם שלמה בראבא, הוא יאצק, שאם מדברים על רטרו, זה הוא. גם הנוכחות ‏הבימתית שלו אינה מוטלת בספק, ובעזרת המניירות המאפיינות אותו, הבדיחות הידועות והלבוש ‏המסורתי של יאצק מתקופת זהו-זה, הוא הצליח להחזיר אותי כמעט 20 שנה לאחור. הם צריכים לשקול ‏להפוך את השילוב הזה לקבוע, כי הוא שחקן ענק ושיתוף הפעולה ביניהם באמת מדהים.‏ ‏ בין השירים היו- הבחורות ההן,מלאו אסמינו בר, צרות טובות,ספירת מלאי, פתאום קם אדם. בהדרן היה ‏ביצוע ראשון בהופעה של "בלדה על הסוס עם כתם על המצח" (שיר מקסים לכשעצמו שזוכה להרבה ‏גרסאות לאחרונה), והסיום מעט צפוי עם "לקום מחר בבוקר" בעיבוד רוק פומפוזי למדי.‏

dsol

New member
ואי בראבא !_../images/Emo189.gif

אני חולה על הבחור... והגרובטרון והוא יחדיו.. זה נשמע שילוב מעולה בצורה מיוחדת ! שמח שנהנית !!

:( ראיתי את המסר ממך דקות ספורות לפני שהתחילה

ההופעה :/ לא נורא, שמחה שנהנית! ותודה רבה על התגובה

למעלה