גרונות הודו

גרונות הודו

שלום לכולכם שמי אסנת ואני אמא למעין בת החמש. כיוון שאני עובדת מהבית אני מוצאת עצמי עם מאגר מתכונים לארוחת הצהריים אשר הולך ומדלדל או פשוט מתחיל להימאס. בביקור האחרון בסופר רכשתי גרונות הודו. מה עושים איתם ? לא יודעת למה קניתי אותם בכלל. מאוד מתחשק לי מרק חורפי עשיר עם גרונות הודו. יש חיה כזו ? אשמח לכל רעיון תודה ושיהא לכולנו קסם של יום אסנת :)

נופר א

New member
שכנה שלי הכינה מרק שעועית לבנה

עם גרונות הודו,המרק היה טעים מאוד אבל הילדים שלי לא נגעו בגרונות, נגעלו נורא ובא להם להקיא, אולי שלך יאכלו,שלי מפונקים. אני מכינה מרק שעועית עם חתיכות בשר ואת זה הם כן אוכלים. מקווה שעזרתי לך קצת.

רשמתי היום מתכון למרק ירקות שאליו

ניתן להוסיף את הגרונות ויוסיף המון טעם.

ayeletba

New member
מרק גרונות וגריסים

החומרים: גרונות הודו (1-2 - לבקש מהקצב שיחתוך לחתיכות עבות) 1 בצל 4-3 גזרים גדולים 1-2 שיני שום כתושות 2-3 תפו"א גדולים קלופים וחתוכים לקוביות 2 כפות אבקת בטעם עוף שמיר קצוץ חבילה גריסי פנינה מלח פלפל אופן ההכנה: 1. מבשלים בסיר גדול את הגרונות יחד עם הבצל, הגזרים והשום. להוסיף מים עד כיסוי. להביא לרתיחה, להקטין אש ולבשל חצי שעה. 2. להוציא את הבשר ובבלנדר יד לטחון את הירקות. 3. להחזיר את הגרונות, להוסיף קוביות תפוחי אדמה, שמיר קצוץ, אבקת מרק, מלח פלפל וחבילה של גריסי פנינה שטופים ומסוננים. 4. להביא לרתיחה ובשל כשעה שעה וחצי על אש קטנה.

תודה רבה על הרעיונות ../images/Emo39.gif

אני אכין אחד מן המתכונים בטוח שיהא לכולנו קסם של יום אסנת :)

ayeletba

New member
מרק גרונות וגריסים

החומרים: גרונות הודו (1-2 - לבקש מהקצב שיחתוך לחתיכות עבות) 1 בצל 4-3 גזרים גדולים 1-2 שיני שום כתושות 2-3 תפו"א גדולים קלופים וחתוכים לקוביות 2 כפות אבקת בטעם עוף שמיר קצוץ חבילה גריסי פנינה מלח פלפל אופן ההכנה: 1. מבשלים בסיר גדול את הגרונות יחד עם הבצל, הגזרים והשום. להוסיף מים עד כיסוי. להביא לרתיחה, להקטין אש ולבשל חצי שעה. 2. להוציא את הבשר ובבלנדר יד לטחון את הירקות. 3. להחזיר את הגרונות, להוסיף קוביות תפוחי אדמה, שמיר קצוץ, אבקת מרק, מלח פלפל וחבילה של גריסי פנינה שטופים ומסוננים. 4. להביא לרתיחה ובשל כשעה שעה וחצי על אש קטנה.

ayeletba

New member
נראה לי שכן..

אבל מאחר שהילדים שלי "כבר עברו את הגיל" אני ממליצה שתשאלי בפורומי הורים - אני אישית לא זוכרת איסור כלשהו לתת גריסים טחונים.

למעלה