גרושה טרייה אבל לא זו הבעיה

michellevi

New member
גרושה טרייה אבל לא זו הבעיה

היי מיכל, לפני שנתיים בערך כתבתי לך בפעם הראשונה. עוד הייתי נשואה אז. זעקתי לעזרה והכוונה. עמוס לך. התור היה ארוך. מאז שיניתי סטטוס אבל הזעקה שלי עדיין קיימת. אחרי 10 שנות נישואים מדעדעים בעלי יצא לעבוד בחו"ל. מתוך איזה מקום נאיבי ואולי רצון גדול, חשבנו שהאש תתלקח חזרה ונמצא את הכוחות והרצון להשקיע שוב אחד בשני. זה לא קרה ואחרי שנה שהוא לא בארץ הודעתי לו שאני רוצה להתגרש. יש לנו שלושה ילדים. היום בני 9 (בת), 5 (בן), 3 (בן). השנה הראשונה היתה קשה מאוד. הגיחות היו כאחת לחודש בערך. הקטן גדל לתוך המצב הזה ואני בספק אם יש לו זכרונות ינקות מהמצב הקודם. השני היה כמעט בן שנתיים בעת עזיבתו ומשהו בו נשבר. היה בינהם קשר חזק וקשה היה לתת הסבר הגיוני שיחבר בין הלב וההיגיון בגיל כזה קטן. הגדולה, זה סיפור אחר. עברו עליה שנתיים קשות מאוד. כל פעם מחדש אני מסתכלת עליה ויודעת שלו הייתי במקומה ספק אם הייתי מתפקדת כך. אבל אנחנו שונות. גם אני בת להורים גרושים וראיתי איך נראו חיי בעקבות כך ובעקבות כל הטעויות שהוריי עשו לאורך השנים. הזעקה שלי נבעה מכך שמה שקרוי גבולות הפך להיות מושג מאוד קשה להשגה. מאימא גאה בעצמה הפכתי עם הזמן להיות דבר נוקשה, צועק, מעניש, ממורמר (ולא בגלל התהליך האישי שאני שלמה איתו), מתוסכלת מהכשלון שאני מרגישה איתם. ניסיתי כל מיני דרכים כדי להמשיך ולקיים אווירה נוחה בלי שאריות וסדקים של אבא שלא נמצא פה. אני אשקר אם אומר שזה לא קורה. רוב הזמן כיף לנו אבל החלק הנותר הוא קשה. ההתמודדות היומיומית עם המריבות שלהם אחד עם השני, הצעקות שלהם בבית, האמצעי שהיה קשור לאביו מאוד נוטה "להחליק" מכות בלי לשים לב כאילו מישהו יצא מתוכו ועשה את זה. פרץ אלימות קטן שהוא משחרר מדי פעם. אין לו הסבר והוא לפעמים מופתע כשאני שואלת למה עשה אבל עדיין. הגדולה שמתחצפת בלי סוף ולא מרפה, חייבת להיות האחרונה שאומרת. בשלב הזה אני מספרת שבשנה האחרונה (כמעט) אני בזוגיות אחרת שממנו אני שואבת את האנרגיות כדי להתמודד. בתוך הכאוס הזה לשמוע לפעמים שאני אימא מדהימה זה דבר גדול. יכול להחזיק אותי 5 ס"מ מעל הקרקע שניה לפני שאני נופלת. אה, מיותר לציין את הרגשות המעורבים של הבת שלי לגביו. רוצה/לא רוצה... אז ככה, אני מרגישה שלא נכון מה שקורה לנו. לפעמים אני כל כך עייפה מזה, כי אחרי הכל אני לבד בסיפור וזאת רוטינה יומיומית במשך חודש בלי הנחות.... אני מוצאת את עצמי במצבים שונים, אומרת להם דברים שאחר כך מכה בי החומרה שלהם, "אני מתביישת בהתנהגות שלכם", "לא מסוגלת לסבול יותר את הריבים והצעקות שלכם". לא עולה לי משהו נוסף בראש אבל בטוח שהיה שם מגוון. אני כועסת על עצמי שאני לא מצליחה לעצור שניה לפני ולנשום. אבל אני לא מוותרת להם וכואב לי שכך. סה"כ אנחנו לא אומללים בבית חלילה. יש לנו הרגל אחד שיצרתי בתקופה האחרונה כדי להכניס שפיות לבלאגן. כל יום אחרי הגנים ובית הספר הם חופשיים לעשות מה שבא להם. בשעה 17:00 מכבים טלויזיה והם הילדים משחקים אחד עם השני (כדי לשמר את האחווה בינהם). הכלל הוא שהם חייבים לשרוד את השעה הזו כדי להגיע לשעה הבאה - 18:00. אז יש לנו כשעה וחצי שכל הבית בערך על גלגלים. קופצים באויר, משחקים בבית מחבואים ותופסת, אוירון כשאני יכולה להיות שעתיים עם רגליים למעלה ולהניף אותם בשרשרת בלי לקחת אויר לנשום. כל מה שרוצים עושים. זה כייף. לכולנו. זהו. הייתי רוצה שדברים יהיו אחרת. שיהיה פחות נוקשה מצדי, פחות מרדני מצדם, מוגזם לומר שאני רוצה את החיים הקודמים חזרה אבל אני בהחלט רוצה את החלק השפוי שלהם. היה ארוך אבל זה הסיפור כולו. משהו, כל דבר שיש לכם לומר לי יתקבל בברכה. אני.

האמיני בעצמך ויתאמני

שלום רב לך, מדברייך משתמע שאת אדם מודע. מאוד אכפת לך מהילדים ומהתפתחותם הבריאה. יש לכם הרבה זמן של נחת, ענג והנאה הדדית. אלה הם רגעים שלא יסולאו בפז. יחד עם זאת, יש את הרגעים אותם אינך אוהבת בהתנהלותך. החליטי על שינוי הדרגתי. נסי להציב לך מטרה. כל פעם עוד מטרה קטנה. עוד שלב. למשל, היום לא אצעק. האמיני בעצמך ויתאמני. אני מאמינה שצעד אחר צעד, עקב לצד אגודל תמצאי את שביל הזהב שלך. מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

michellevi

New member
יש דברים מהותיים שאני לא מצליחה להשריש

1. יש דברים שהם בגדר לאו. אני יכולה למצוא את עצמי יום יום חוזרת עליהם. וכן, ניסיתי את שיטת השלבים. קודם להכריז את האיסור עצמו. אח"כ להודיע שאם יחזרו על זה הם יענשו (ללכת לחדר או לשבת בכסא) שלב אחרון יישום העונש. עדיין, הדברים לא עובדים עד שזה לא עובר לפסים צורמים. כל פעם אני שואלת את עצמי למה?! הרי זה עובד אצל אחרים אז למה לא?! אחרי הכל הילדים שלי נורמלים לחלוטין. מדהימים, חכמים וכל מה שאפשר לבקש מילד. אז איך בכל זאת עושים את זה????? 2. הדבר השני שמתיש/מחליש אותי, לשמוע כל היום ברקע בבית "אימא" כשזה בא מכיוון של תגידי לו, תגידי לה, הוא הרביץ לי, הוא מציק לי. . . כל פעם אני חוזרת על זה שבמקום לצעוק את מה שיש להם שפשוט יגידו לי ואני אנסה לפתור את זה במידה ואין להם פתרונות משלהם. גם פה הזכרון לא עובד... עצות??? טיפים??? תודה על המענה המהיר מאתמול!!

הצעה להצטרף לקבוצת הורים לומדת. מה דעתך?

שלום רב, אני שומעת שמערכת היחסים שלך עם הילדים יקרה לך מאוד. אני רוצה להציע לך בחום להצטרף לקבוצת הורים לומדת. יתרונות המפגשים: פגישה עם עוד הורים שנמצאים איתך ב"סירה אחת". ובנוסף הזדמנות ללמוד דרכים להורות יעילה. יש קשר הדוק בין הפעולות שאנחנו עושים לתגובות הילדים. מערכת יחסים היא כמו מעגל: האחד עושה השני מגיב וכך הלאה. נדמה לי שנכנסתם למעגל קסמים שמזין את עצמו באופן מעכיר אווירה ולא מקדם יחסים. מה עושים? עוצרים וחושבים. מנסים להבין מדוע הדרך שלי לא עובדת? למשל, כאשר אני מענישה. ומה אפשר לעשות אחרת. זה תהליך לימוד. מיומנויות דיבור, תקשורת והורות הן כישורים נרכשים. מה דעתך להרים את הכפפה ולהצטרף לקבוצת הורים לומדת? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

זורחת1

New member
michellevi גם אצלי כאשר היו רבים היתי תעצבנת

והיתי רואה איך בעלי שותק ולא מגיב והיתי מקנאה באדישות שלו ולא בכעס שלו. וזה היה גם אצלי .עד שגם אני ניסיתי לתת להן להתמודד לבד בעצמן. רק עם זה היה מגיע למצב של ריב קשה או מסוכן. ואז המשכתי לתת להן לריב ובלי להתערב. למרות שליפעמים כאשר היתי מתערבת אז זה גרם למה לה אני מרשה ולה לו. ובאמת הבנתי שאני הלא בסדר בסיפור ולא פייר שאני מענישה אחת. הבנתי שאני עושה אפליות .אז ירדתי מי זה . גם מנהל בית הספר סיפר כאשר הבת שלי מישהי קשקשה על החולצה של הילדה שלי . הבת שלי כעסה וניסתה להרביץ לה . המנהל החליט ששניהן יעזבו את בית הספר .כי סיפר שתבוא ותספר לי .ולא שהילדה תמשיך עלאה .וכך היה

חידוד הכללים בנושא מריבות בין אחים

שלום רב, היום הגבתי לשאלה על מריבות בין אחים. את מחזקת את דבריי שכלל מספר אחד הוא :"לא לנקוט עמדה במריבות". כלל מספר שניים הוא עם שוך הסערה לקיים שיחה בה נוכל לחשוב ביחד איך "לבנות חומה". כלומר איך להתמודד באופן מושכל, מתאים ויעיל עם כעסים ומריבות. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

michellevi

New member
הצטרפות לקבוצת הורים

שוב תודה על המענה המהיר. אז אשמח לקבל פרטים לגבי הקבוצה או למי לפנות כדי לקבל פרטים אודות כך. המשך שבוע נפלא!

מכון אדלר

את מוזמנת להתקשר למכון אדלר שם תקבלי את כל הפרטים. בהצלחה עדכני אותי בהמשך... עינת גבע

למעלה