גרושות טורפות בעלים??

גרושות טורפות בעלים??../images/Emo68.gif../images/Emo67.gif

יש לי חברה נשואה בשנית והיא במצוקה. לאחרונה, חברתה הגרושה, ניתקה איתה מגע מסיבות שנראו לה קשורות לעובדה שחייהן נעו פתאום בשני קווים מקבילים. הגרושה התרחקה, התחברה עם חברות גרושות ורווקות אחרות, שינתה עבודה וקריירה, ובכלל עשתה הרבה שינויים בחייה. ההתרחקות ביניהן הייתה על רקע עניינים מהותיים בקשר שביניהן בלבד, אבל לאחרונה, כשהן התעמתו על זה, אמרה לה הגרושה: "אין לי ספק שהתרחקנו בגלל שהפכתי להיות מאוד לא נוחה ונעימה למערכת היחסים שלך עם בעלך. נראה לי שאת והוא חוששים ממני ומהקיום שלי במחיצתכם". חברתי ענתה לה שהיא הוזה. מעולם היא לא חשבה בכיוון הזה, הן היו חברות-נפש ללא כל איום מיני, נשי וכיוצא באלה. גם הבעל היה ידיד מאוזן במערכת היחסים הזו והכול היה מאוד הרמוני ובכלל לא נטה לכיוון. ועכשיו אני רוצה להגיד לכם מה אני חושבת: לדעתי, יש נשים גרושות שמנצלות את המיתוס הזה שקיים בציבור, שגרושות פוזלות לבעלים של חברות שלהן. שגרושות הן איום על מערכת יחסים זוגית. אותן נשים משתמשות בטיעון הזה כשנוח להן לפרוש כנפיים והמשיך הלאה, ולבטל חברות רבת-שנים עם חברה שלהן, או חברות שלהן. לעניין המיתוס עצמו. לדעתי זו פיקציה. גם חברות נשואות, רווקות, גרושות ואלמנות, מכל המינים והסוגים, יכולות לחטוף בעל מכל אחת... זו לא "מחלה" של גרושות. זה מקומם אותי כל כך, המחשבה שברגע שמקבלים תעודת גירושין מהרבנות, רצים לרחוב עם חץ וקשת לצוד בעל של מישהי אחרת. בעיני, אם זה לא היה עצוב, זה היה מצחיק. בעניין החברה הפרטית שלי, זו שנזנחה על ידי הגרושה בתואנה שהיא בטח מאיימת על נישואיה, אמרתי לה שתניח לעניין. זה התירוץ של החברה שלה לעצמה. קשה לה להתמודד עם הניתוק שקרה בגלל סיבות אחרות, והיא משליכה את זה על סיבה שנוחה לה, חברתית. צריך להמשיך הלאה ולא להיתקע. מה דעתכם?

../images/Emo10.gif גם אני חשבתי עליהן רעות

והיום חושבים עלי אולי.. בכלל לא ידעתי מה זאת גרושה והכללתי כמו כולן ופחדתי מהשכנה הזאת שעשתה לבעלי לשעבר עינים.. אבל תמיד יש מקריות ויש מציאות גרושות הן בנות אדם רגילות לחלוטין ומי אמר שרווקה צנועה או טובה יותר? ומי אמר שאם כל השמועות הנשואות של היום טובות יותר? הכל הכללות ואין מה להתיחס מה שחשוב שכל אחד יודע מי הוא באמת וחי עם זה הכי טוב. בנושא חברויות מודה יש לי רק חברה אחת נשואה וגם אליה אני מתחברת יותר כשיש בן זוג יש קטע דוקא איתם לא במחשבה של פוזלת לבעלים כי היא יודעת מי שאני ויודעת שבעלה לא מענין לי וכו.. אבל ההרגשה החברתית והלבדות מפריעה לפעילות שמתאימה לכל הצדדים.

חי, לא הבנתי את השורה האחרונה

בהודעה שלך. למה ההרגשה החברתית והלבד מפריעים לפעילות שלכם יחד? אני כשהייתי גרושה, בכלל לא הרגשתי רע להיות במחיצת זוגות. נכון, כשהייתי בערב עם 10 זוגות ורק אני לבד הרגשתי נאחס אבל רק בגלל שכולם התלחשו ובדקו אותי מכף רגל ועד ראש כאילו באתי מכוכב אחר... אבל לא בגלל שהרגשתי שווה פחות או ציידת בעלים... אבל זו הרגשה סוביקטיבית שלי. בכל מקרה, אם הייתי במחיצת עוד זוג חברים טובים שלי, זה אף פעם לא הפריע לי.

לא יודעת

האמת שקראתי כבר אתמול את שאלתך ולא ידעתי איך אני עונה על משהו שבעצם אני כתבתי.. קשה לי להסביר משהו פשוט לא מסתדר לי שם עם זוגות נשואים, זה שונה לא יודעת .. אולי גם בגלל הקשר שאני מגיעה אליהם לבד או לבד עם הילדים..

blonda3

New member
שחר-משפט המפתח בעייני הוא../images/Emo22.gif

מה שאמרה החברה- "אין לי ספק שהתרחקנו בגלל שהפכתי להיות מאוד לא נוחה ונעימה למערכת היחסים שלך עם בעלך. נראה לי שאת והוא חוששים ממני ומהקיום שלי במחיצתכם" מאד ייתכן (בלי קשר לכל מה שכתבת כאן בהמשך על הגרושות וכו') שמתחת לאפה של החברה בלי ידיעתה נוצר איזשהו מתח מיני בין החברה לבין בעלה של החברה הנשואה דבר שיכול לקרות גם בלי שמתכננים או רוצים ואז הדרך הכי נוחה לאותה חברה היתה לפרוש כנפיים ולעוף לפני שהיו קורים שם אולי דברים לא רצויים לשני הצדדים. יכול להיות שזה היה רק מצד החברה(שככה היא הרגישה) ויכול להיות שמצד שניהם מתח מיני,מתח באוויר, עדיין לא קרה כלום-אבל ...... זאת השערה שלי. ודבר כזה אי אפשר לבוא ולאמר לכל אחת כי לא כל אחת תדע לקבל את זה בכבוד.

בלונדה, בואי נגיד ש...

אולי יש צדק בדברייך. אבל נסי להמשיך את הקו. א. אני חולקת עלייך במשפט האחרון שלך, "דבר כזה אי אפשר לבוא ולומר לכל אחת, כי לא כל אחת תדע לקבל את זה בכבוד." לדעתי, אסור להגיד דבר כזה במילים מפורשות כי זה פוגע ויכול לערער מערכת. ואולי רק לה, לחברה, יש מתח מיני והיא מרגישה שעדיף שתפרוש מהמערכת? לכן זה יכול להתקבל עקום ולעשות סערות מיותרות במערכת היחסים הזוגית. לא צריך להגיד דבר כזה אף פעם, בעיניי.. ב. האם תוכלי להתייחס לכל הסוגייה שהעלתי? מדוע בכלל גרושות נתפסות כאיום על בעלים של נשים, ומדוע, יותר מכך, כשזה כבר לא כך, הן משתמשות בתירוץ הזה להגנתן כשבעצם הן מתנגדות לתירוץ הזה, אבל זה מתאים להן כשהן רוצות להיעלם מהמערכת החברית העמוקה שהייתה להן עם חברה נשואה כלשהי. אני אשמח לשמוע את דעתך ועוד דעות של אחרים, כמובן.

blonda3

New member
אין לי זמן כרגע../images/Emo3.gif

אבל את מושכת אותי לכאן
מסכימה עם מה שכתבת בסעיף א'. לגבי סעיף ב' אענה לך כשאחזור

"אין עשן בלי אש"? או מקור הקלישאה

קלישאות וסטריאוטיפים נוצרים מתוך מציאות מסוימת. הם מבוססים על נסיון. זה לא אומר שהם תמיד נכונים - רחוק מזה - אבל הם גם לא תמיד לא נכונים. כך אני רואה את זה. הסטיגמה של הגרושות טורפות הבעלים כנראה נולדה מאיזשהו מקום. היא גם מתחברת היטב להרגשה מתסכלת שיתכן ויש לחלק מן הנשים הנשואות, שחושבות על זה שעכשיו החברה הגרושה פטורה מכל מיני קשרים ומחוייבויות לבית של עצמה (ולגבר של עצמה), יש לה "היתר" חברתי לעשות דברים שאין לנשואה ויכול להיות אפילו שיש פה אבק של קנאה - בחופש, לא בסטטוס עצמו. מכאן ועד חששות וחשדות, הדרך לא ארוכה מדי. תוסיפו לזה את העובדה שעד לא כל כך מזמן, ובחלק מהמעגלים החברתיים עדיין, להיות גרושה זה היה סימן לכישלון (של האשה, כמובן), עד כדי נידוי חברתי בתקופות מסוימות, וכל הסמטוחה החברתית/רגשית עדיין מבעבעת, ואת העובדה שיש גברים - עדיין - שחושבים שאשה גרושה היא גם טרף קל (בטח מתה לקצת סקס...) וגם חוץ מזה שמגיע לה, בטח היא עשתה משהו שגרם לה להיות מגורשת, אז לא ממש צריך להתחשב ברגשותיה והיא ממש מתאימה לסטוץ. יש גם הטיפוס של האשה המרירה שרוצה להתנקם בכל העולם על זה שהם מאושרים והיא לא (אני חושבת שכולם מכירים כאלה, בין אם הן גרושות, רווקות, אלמנות, נשואות - או גברים...) מצד שני, לא ממש מתקבל על דעתי שזה תרוץ לנתק את הקשר עם החברה הנשואה, אלא אם אותה חברה גרושה מרגישה כל כך מסכנה ושבורה מהנוכחות של זוג נשוי שהיא לא עומדת בזה ומעדיפה לנתק קשרים עם כל חבריה הנשואים. אם זה המצב, אני מרחמת עליה וחושבת שכן שווה להשקיע. אני לא מתחברת לרעיון של ניתוק כזה כתרוץ לניתוק סתם קשר חברי לא רצוי, אבל זו בסה"כ ההרגשה שלי. יש גם הקטע הזה, שלאשה גרושה מכירים גברים שגם הם גרושים, או אלמנים, או "לא מוצלחים" בדרך אחרת. בטח שלא רווקים צעירים (איזה בזבוז, אה?). אני ספגתי את חוות הדעת האלה בשנתיים שעזריה ואני היינו ביחד לפני החתונה. אפילו מאותה חברה קרובה שהכירה ביננו (והצטערה על זה...) שמעתי שאני בעצם בנאדם סוג ב' ב"שוק הנישואין" כי אני גרושה עם ילדים. הפגיעה הזו לא ממש עברה עד היום. אז מה היה לנו כאן? סליחה על ההודעה הארוכה והמבולבלת משהו! יום טוב.

oehhe

New member
הצילו !!!!

גרושה התנפלה עלי וטרפה אותי מה זה טרפה? ממש הטריפה! oehhe מסטול כרגיל

פרח 11

New member
מיתוס שטותי

כל אחת יכולה לקחת את הבעל גרושה, אלמנה נשואה ורווקה. יש גם כאלה שדווקא לא יוכלו לקחת את הבעל. לא לשכוח שלטנגו צריך שניים והבעל הוא שותף מלא בנושא והאחריות חלה גם עליו אם הוא יילקח ע"י אישה אחרת או לא. זה לא תלוי רק באישה שרוצה לקחת אותו.

למעלה