גרושים והורות

קורנליה

New member
גרושים והורות

שלום לכם. אני חדשה כאן בפורום לכן מקווה שהשאלות שלי לא יהיו שאלות נדושות שכבר דנתם בהם בעבר. אני גרושה טריה, אם ל 2 ילדים. הקשר שלי עם בעלי לשעבר ממש טעון רגשית ועדיין לא עבר מספיק זמן כדי שהדברים יכנסו למסלול חיים חדש והתחושה שלי שהרבה מטען נופל על כתפי הילדים. בעקר על הבכור בגיל 6. אני משתדלת לשתף ולספר את תחושותי ולהסביר את עצמי באופן הכי פשוט והכי ברור לילד אך התחושה היא שהגרוש שלי מנסה לתחקר אותו על חיי, ו``להרעיל`` אותו בשאלות מביכות ולא ענייניות. אני מתקשה למצא את השביל הנכון בין שיתוף הבן למען יצירת קשר אמיתי וכנה , לבין הטלת מעמסה כבדה מידי על כתפיים כל כך צעירות.ודבר נוסף שאני בדילמה הוא עד כמה מומלץ לצאת מהמסגרת של הסכם בית המשפט ולתת לילד לישון אצל אביו גם בימים אחרים מחוץ לשעות שהוסכם עליהם מראש. אני מודעת לזה שזה מאוד אנדיבידואלי , לכן אני שואלת היכן אפשר להתייעץ בנושאים כאלו ועם מי.?

גרא.

New member
מחיר הגירושין...

קורנליה,מכתבך רגיש ומשקף מצב שכיח במשפחות גרושות.הקשיים שאת מתארת,יתכן ונובעים גם משום שילדייך,ובעיקר בן השש,לא קבל הסבר נכון על כל מה שקרה, כך שיוכל להבין,לקבל,להסתגל ולהפנים.הדרך המומלצת ביותר לעזור לילדים להתמודד עם כובד הסיטואציה,היא ליזום שיחה של שניכם,את,וגרושך,עם שני ילדייך.במפגש,שאולי רצוי שילווה באיש מקצוע,חשוב ששניכם,את,ואביהם,תאמרו לילדים,במילים שלכם,כי אתם נפרדים כי אינכם אוהבים יותר זה את זו.אבל שניכם ממשיכים לאהוב אתכם ילדים...סוג כזה שלתקשורת,מסוגל גם ילד בן שש להבין,גם אם קשה לו לקבל ולהסכים.לגבי שאלתך השנייה,לא בכדי,פסק בית המשפט על מסגרת קבועה של מפגשים לילדיך עם אביהם.חשוב שהילדים ידעו כי המפגשים עם אבא הם בימים/שעות קבועות.אחרת,הם עלולים לצפות לאבא כל רגע, כל דקה,ולהשאר במתח תמידי.לכן חשוב שגם גרושך יבין את הסיטואציה,ולמרות שאולי היה רוצה יותר זמן עם ילדיכם.זה מה יש.ולבסוף.גרושך חייב לדעת כי שמוש בילדים כדי לנגח אותך,כדברייך,הוא פסול,ופוגע בהתפתחותם הרגשית. אפשר להתייעץ בנושאים אלה,הן עם עו``ס בלשכת הרווחה,עם פסיכולוגים,יתכן שתוכלי לקבל ייעוץ בנעמ``ת.ובוודאי שכדאי לך לחשוב להצטרף לקבוצת אמהות חד-הוריות,לסדנא,לפעמים עם הילדים.מידע על קבוצות כאלה,יש בעיתונות.

למעלה