TAINTED SAINT
New member
גריבלעך ופתיתי 'בן גוריון'.../images/Emo140.gif
אתחיל בכך שגריבלעך הינם מאכל יהודי מזרח אירופאי מובהק שממש אינו תורם לבריאות אבל מצד שני הוא טעים...
גריבלעך לא מכינים כל יום ואפילו לא פעם בשבוע,אנחנו מכינים גריבלעך פעם בחודש - חודש וחצי. על מנת להכין גריבלעך צריך קשרים טובים עם הקצב השכונתי - יש לבקש ממנו לשמור לכם את עורות ושומן העופות ביום בו הוא "מפרק תרנגולות". אם יש לכם קצב נחמד כמו שלי לא תתבקשו לשלם תמורתם.
להכנת גריבלעך יש צורך ב: שניים-שלושה קילו עורות ושומן עוף. חמישה-שבעה בצלים קלופים ופרוסים לרצועות\טבעות. חצי כפית פלפל שחור טחון טרי. חצי כפית [או קצת יותר] מלח. הכנה: רוחצים את העורות והשומן היטב ומסננים ממים. מורטים בעזרת סכין את שורשי הנוצות או חותכים ומשליכים את החתיכות בהן נותרו ריכוזים של שורשי נוצות. חותכים את העור והשומן לחתיכות בגודל שניים-שלושה ס''מ. שמים את חתיכות העור והשומן במחבת גדולה ועמוקה [לא להוסיף שמן ] ומטגנים. מטגנים תוך ערבוב במרית עץ עד שחתיכות העור מזהיבות ומתחילות להתכווץ ואז מוסיפים את רצועות\טבעות הבצל. ממשיכים לטגן תוך ערבוב במרית העץ והקפדה שלא ידבק בצל לתחתית המחבת וישרף. כשהבצל והגריבלעך בצבע זהוב\חום ומטוגנים במידה שווה לכבות את האש. הכנת פתיתי 'בן גוריון' כמצע: החומרים: שני חופנים איטריות ערביות דקיקות. 300-350 גרם פתיתי 'בן-גוריון'. 2-3 כפות שמן לטיגון. 2.5 כוסות מים רותחים. חצי כפית מלח. שליש כפית פלפל שחור טחון טרי. שליש כפית כורכום [אופציונלי]. הכנה: מחממים בסיר גדול ועמוק את השמן ומוסיפים את האטריות הערביות הדקות. משחימים מספר דקות תוך ערבוב במרית עץ. מוסיפים את פתיתי 'בן-גוריון' ומשחימים עוד דקה תוך ערבוב. מוסיפים את המים החמים\רותחים ומבשלים כשבע דקות תוך בחישה למנוע הדבקות ויצירת גושים. מוסיפים את המלח והתבלינים ומבשלים עוד דקה תוך בחישה. מכבים את האש ומכסים את הסיר במכסה ומותירים מכוסה לכחמש דקות. מערבבים שוב ושמים בצלחות ומעל מוסיפים את הגריבלעך החמים [בעזרת כף מחוררת על מנת לסנן את השומן המותך]. בתיאבון
תמונה ראשונה - העורות והשומן לאחר רחיצה וסינון מים לפני מריטה וחיתוך.
אתחיל בכך שגריבלעך הינם מאכל יהודי מזרח אירופאי מובהק שממש אינו תורם לבריאות אבל מצד שני הוא טעים...