גרידה בשבוע 8

shar75

New member
גרידה בשבוע 8

לפני 3 ימים עברתי גרידה בשבוע 8W+5D לאחר שהדופק הפסיק והעובר היה תואם שבוע 6W+3D . הבחירה הייתה שלי, וזה אחרי שבדיוק לפני שנה, בדיוק באותו שבוע עברתי הפלה טבעית שבה הרוב יצא לבד. הטראומה מההפלה הטבעית הייתה קשה. ההפתעה שזה תפס אותי פתאום באמצא יום עבודה , שמצאתי את עצמי מוקפת שלולית דם, שברגע שהצלחתי להגיע לשירותים, הכל יצא ממני בבת אחת . לקח לי הרבה מאוד זמן להתאושש מהטראומה, כל פעם אמרתי לעצמי, עכשיו היית צריכה ללדת, עכשיו היית אמורה להיות בחופשת לידה, עכשיו הילד היה אמור להיות כבר בן חצי שנה .... ויחד עם זאת לא הפסקתי לנסות .
אני אמא יחידנית לילד בן שנתיים וחצי, מתרומת זרע, ובמשך השנה האחרונה , לאחר ההפלה היו עוד 10 נסיונות כושלים של הזרעות טבעיות ובכל חודש מחדש הייתי צריכה לאסוף את עצמי ואת כל הכוחות הנפשיים ולהמשיך הלאה לניסיון הבא. באמצע אוגוסט גיליתי שאני בהריון . כמובן שהייתה שמחה גדולה, ויחד איתה פחד גדול וחזרה של הטראומה .
הייתי כל כולי קשובה לגוף שלי מפחד שיתחיל הדימום, בודקת בכל הזדמנות האם מה שאני מרגישה אלה הפרשות נורמליות או תחילתו של עוד דימום שיוביל לעוד אובדן . השמחה הייתה גדולה יותר כשקצת לפני שבוע 7 ראו כבר דופק.
לפני שבוע בביקורת שגרתית ראו דופק חלש וראו גם שהעובר נשאר איפשהו מאחור בהתפתחות שלו בשבוע 6. המליצו לי לחכות לאחרי יום כיפור, ומיד למחרת לכיפור כבר לא היה דופק, והייתי צריכה לבחור בין גרידה לציטוטק. העדפתי גרידה. לא יכולתי לחשוב על התמודדות נוספת עם דימום, עם הפלה , עם ההמתנה בבית שזה יקרה, כדי שזה לא יתפוס אותי ברחוב.
כמו שציינתי, אני אמא יחידנית, עם מעט עזרה של סבתא, וצריכה לטפל בילד שלי .
אז החלטתי גרידה. התהליך היה מאוד מהיר ועכשיו כאמור אני 3 ימים אחרי, מנסה להבין מה קורה לי. קודם כל אני מהבוקר עם כאבי בטן איומים ששום משכך כאבים לא מצליח להרגיע. קיבלתי אנטיביוטיקה חזקה מאוד ובעת תופעות לוואי קשים ( דוקסילין , שאגב, היא במקורה תרופה נגד מלריה ). אני מרגישה מרוקנת, אני מרגישה שאני לא מסוגלת לחזור לשגרת עבודה, להתמודד עם שאלות של אנשים, להתמודד עם האובדן. מרגישה שאני חייבת מנוחה של חודש לפחות
יש לי הרגשה שעוד לא התחלתי בכלל לעכל את האובדן של העובר . עולות לי המון שאלות האם כדאי בכלל לנסות שוב ? הפחד עולה, לא רוצה עוד הפלות... כל הרופאים אומרים שזה הגיל. אני בת 43 וחצי והסיכוי להפלות הוא מעל 80%......
מה שכן, בתוך הריק הגדול שאני נמצאת בו, הבנתי שאני חייבת לעשות איזשהו שינוי מיידי. עדיין לא יודעת מה.

משתתפת בצערך

מתייחסת קודם כל לעניין כאבי הבטן: אם עד מחר בבוקר אין הטבה משמעותית או אם יש עליית חום, גשי להיבדק.
סביר להניח שבגלל החג יהיה מחר עומס בכל המרפאות, ויכול להיות שתחכי המון זמן לבדיקה ובסוף יגידו לך שהכל תקין (הלוואי שזה מה שיגידו לך), אבל בשביל הסיכוי הקטן שיש בעיה כלשהי שמחייבת טיפול, כדאי להיבדק בהקדם.

לגבי החזרה לעבודה, לפני כשבועיים כתבתי כאן למישהי אחרת שלא משנה מתי היא תחזור לעבודה, החזרה תהיה קשה, והתשובה הזו רלוונטית גם אלייך.
במקרה שלך נראה לי סביר לגמרי לחכות עם החזרה לעבודה עד יום שלישי הבא, גם בגלל הפן הפיזי והכאבים שלא ברור האם הם תקינים או לא, גם כדי לאפשר לגוף ולנפש להתאושש מעט, וגם כי את נושאת בכל העול לבד (תמיכה של סבתא לא זהה לתמיכה של בן או בת זוג).

בפן הפרקטי ועם מחשבה שאולי כן תנסי שוב:
האם החלפת תורם במהלך ההזרעות?
אני לא יודעת האם הקופות מכסות בגילך, אבל האם הוצע לך או שקלת IVF ואולי גם PGS?
האם אחרי ההפלה הקודמת ביצעת היסטרוסקופיה אבחנתית לפני שחזרת להזרעות?
האם ביצעת בדיקות קרישיות כלשהן?

אני צעירה ממך בשנתיים, אבל מכירה מקרוב את הרולטה הרוסית ואת תחושת הקבס כשהסטטיסטיקה הרעה מכה שוב.

כתבת שאת עדיין לא מעכלת את האובדן הנוכחי. אני חושבת שזה לגמרי בסדר שההתמודדות נמצאת בהשהייה ושאין שום דבר רע בהדחקה והכחשה. במינון סביר אלו מנגנונים מצויינים שמאפשרים להמשיך לנשום גם כשהיקום קורס לתוך עצמו.

שולחת לך חיבוק גדול ומבקשת שתעדכני אותנו מחר לגבי מצבך.

shar75

New member
תודה על העידוד

קודם כל -בעניין כאבי הבטן, לא רק שלא חלפו, לא ישנתי כמעט כל הלילה , עם קימות כמעט כל שעה לשירותים ( כנראה שמשהו שם לוחץ על השלפוחית והמעיים ). מתישהו בארבע לפנות בוקר גיליתי דימום שנראה כמו מחזור . מחזור ??? ארבעה ימים אחרי גרידה ? יכול להיות ? הבוקר עדיין כאבים שנמשכים, הרופאה שלי מקבלת היום אנסה להגיע אליה ללא תור בתקווה שתסכים לקבל אותי. אעדכן.
לגבי ההזרעות :
תורם הוחלף כבר 3 פעמים, בעיקר כי לא נשארו מנות מהתורם הראשון, אחרי מספר נסיונות מישהי באה וקנתה את כל המנות של התורם השני, רגע לפני שבחרתי תורם שלישי נמצאו לי עוד 2 מנות מהתורם הראשון בהליך שלא נקלט , ואז התורם השלישי.
לגבי IVF - כל הזמן מציעים לי ואני מסרבת. הקופה מכסה עד גיל 45 . למה אני מסרבת ? כי אני לא רוצה להכניס הורמונים לגוף שלי, כי הבעיה היא לא במפגש זרע - ביצית, ולא בהשתרשות ברחם , וגם אם יחזירו עובר מוקפא, אף אחד לא יבטיח ל שבשבוע 8 ההריון לא יפסיק להתפתח. אז אני עדיין מסרבת .
ולא, לא ביצעתי בדיקת קרישיות, וגם לא היסטרוסקופיה . לדעתי הפעם לא תהיה ברירה אלא לעשות את שתי הבדיקות .
כל שאר הדברים שכתבת , הכל כל כך נכון ...ואני רק מרגישה צורך להתנתק מהכל. מהעבודה, מהאנשים בעבודה , מחלק מהחברים .... מניחה שתוך כמה ימים אחזור לעצמי.
תודה על העידוד

סביר להניח שהדימום והכאבים קשורים זה לזה

4 ימים אחרי גרידה זוהי לא וסת, ואחרי גרידה בהחלט ייתכן דימום, אבל ייתכן שהדימום הזה מעיד על שאריות שנותרו אחרי הגרידה (לא נפוץ אבל קורה. לי קרה אחרי 2 גרידות ופעם אחת אחרי ציטוטק).

מסכימה איתך שאין לך בעיה של מפגש זרע-ביצית, אבל אולי בעזרת pgs ניתן יהיה לברור את העוברים התקינים ובכך להגדיל את הסיכוי שלך לסיים את ההריון בידיים מלאות.

בכל מקרה לדעתי מחשבות על מה הלאה יכולות להתבצע רק אחרי שתוודאי שהגרידה הזו הסתיימה בשלום ואת זה כנראה תדעי רק בביקורת שאחרי הוסת הראשונה.

ציטה 9

New member
מבינה כל כך

מצבנו דומה. הגיל, האובדנים. גם סביבי לוחצים על הפריה ובדיקות לעובר טרם ההשרשה וגם אני נוטה לחשוב כמוך בעניין הזה חוץ מהרופא שלי שעדיין לא הולך לכיוון הזה. למעשה, אין לי באמת עצה, רק שולחת כוחות וניחום. זה אבל. וזה נורא. הדימום נשמע הגיוני, אבל אל תישארי במתח, תלכי
לבדוק.

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון

קודם כל חייבים לבדוק מה קורה בהיבט הרפואי, ורק אחר כך אפשר יהיה לבצע סיעור מוחין עם הרופאים/ות לגבי הלאה ובוודאי שרק לאחר שהגוף יסיים את שלו, לנפש יהיה את המקום שלה, לתהליכי האבל וההתמודדות.
עדכני אותנו לאחר הבדיקה.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

גם אני יחידנית עם גור בן 3 וקצת

היום עברתי גרידה כשלפני שנה וחצי הייתה הפלה טבעית ולפני שנה ציטוטק.
כל העוברים הפסיקו לגדול בשבועות 6-8
כל פעם שאני מרגישה על הקרשים אני מזכירה לעצמי את הפלא שיש לי בבית ורק אומרת תודה לאל על הנס הזה ומבינה עד כמה זה לא ברור מאליו. תארי לך כל זה היה קורה לנו לפני ההריון והלידה של הילדים, כשהיינו ללא ילדים. זה היה גרוע יותר מבחינתי.
אני גם שוקלת כבר להפסיק עם הניסיונות לילד שני, לא יודעת מתי להגיד שזהו, מרימה ידיים. יש לי עוד מוקפאים אז אנסה להחזיר אותם ואח''כ נראה.
מאוד השביז אותי שהרופא פוריות אמר להחליף זרע, שאולי הבעיה היא (בין היתר) בזרע. הבן שלי מאותו תורם ולא בא לי להחליף. אני ממש בהתלבטות מה לעשות.
מאחלת המון בהצלחה

למעלה