גרידה שבוע 17-19 ��

רחליקו5

New member
גרידה שבוע 17-19 ��

כל כך לא רציתי לחזור לכאן...
שבוע 17, עשיתי היום סקירה מכוונת בגלל קלאב פוט שהתגלה בסקירה מוקדמת. לצערי התגלו מומים נדירים נוספים והרופאים היו חד משמעיים בהמלצה להפסקת הריון.
נאמר לי שבשבוע כזה רק באסף הרופא מבצעים גרידה.
מחר יש לי ועדה להפסקת הריון. אודה לעזרה מה צפוי לי הן בועדה והן מבחינת התהליך עצמו.
זה הריון שני אחרי שהריון ראשון פסק בשבוע 8 :( בזמנו בחרתי בציטוטק...שני ההריונת הושגו בivf
תודה

EcoT

New member
צר לי לשמוע

הייתי שם בוועדה לפני חודש וחצי. ההמלצה שלי היא תגיעי מוקדם. אני לא יודעת אם את צריכה לעבור אולטראסאונד לפני אבל זה לוקח די הרבה שעות. בעיקר כי הם עושים כל שלב, בנפרד. אולטראסאונד ואז ועדה אבל את פוגשת בנפרד את העובדת הסוציאלית ואז ממתינה שכולן יעברו אותה אחר כך זה חוזר אצל הגניקולןגית ואחר כך אצל הפנימאית. אז זה לוקח זמן כי צריך לחכות שכל הנשים יסיימו כל שלב. אצלי הן היו מאוד אמפטיות וזה היה יותר הכנה טרום תהליך מאשר ועדה כלשהי. חיבוק גדול לתקופה הלא פשוטה שלפניך

משתתפת בצערך

לא מנסיון אישי, אבל למיטב ידיעתי גם תל השומר וקפלן מבצעים גרידה בשבוע כזה.

לדעתי בשבוע כזה, לפני הגרידה משתמשים בלמינריות על מנת להרחיב את צוואר הרחם.
הלמינריות הן מעין מקלות עשויים אצות, שמוחדרים אל צוואר הרחם יחד עם ספוגיות מלאות במים. האצות סופחות את המים ומתרחבות ובכך מייצרות התרחבות מכאנית של צוואר הרחם.
עברתי הפלה אחת עם למינריות וההחדרה שלהן כאבה לי מאוד, אבל יש נשים שלא מרגישות כאב בזמן ההחדרה. ממליצה לבקש אופטלגין נוזלי כחצי שעה לפני החדרה.
ממה שכתבו נשים שעברו גרידה מאוחרת באסף הרופא, הרבה פעמים הלמינריות מוחדרות ערב לפני הגרידה, אני עברתי בבי"ח אחר ובשבוע מוקדם יותר כך שההחדרה בוצעה כ-3 שעות לפני הגרידה.
מעבר ללמינריות, שאר ההכנה לגרידה מאוד דומה לשאיבת ביציות: את מגיעה בצום, ללא איפור וללא תכשיטים.
מבחינת ההתאוששות, אני מעריכה שהיא תהיה מעט יותר קשה ביחס להתאוששות משאיבה, הן מבחינת משך ההתאוששות והן מבחינת הכאבים.
מותר לבקש משככי כאבים.
רוב מוחלט של הנשים משתחררות הביתה כמה שעות לאחר הגרידה עם הנחייה לנוח במשך 3 ימים.

אשמח אם תוכלי לעדכן אותנו אחרי הועדה.

ליאן311

New member
מצטערת לשמוע :(

אני עברתי הפסקת הריון בשבוע 16.3
לא יכולה לתת לך פרטים לגביי הגרידה
אני רק יכולה להגיד שהרופאים בביה"ח המליצו לי לא לעשות גרידה בגלל שאני מטופלת פוריות וזה יכול לפגוע בי בהמשך הטיפולים
הלידה עצמה לי לפחות לא כאבה פיזית אבל מאוד כאבה נפשית
מאחלת לך שתעברי את זה במהרה ושבע"ה תזכי להריון קל ותקין

רחליקו5

New member
אוף..אחרי הועדה

יש תור רק ל12/7 מה שאומר שבועיים וחצי שהעובר ממשיך להתפתח הבטן ממשיכה לגדול ואהיה כבר שבוע 20 שכולי תקווה שלא אתחיל להרגיש תנועות...:(
איך מסתובבים ככה? איך שומרים על שפיות בזמן ההמתנה?

אני לא הייתי מסוגלת לחכות

הייתי בשבוע 20 וכמה ימים, הרגשתי תנועות ברורות ולכן בחרתי בלידה שקטה.

רחליקו5

New member
אוף איזו החלטה קשה..

ועד כמה זה היה טראומתי? באיזה בית חולים עשית? האם אחרי הלידה השקטה היית צריכה גם גרידה?

היה מאוד טראומטי, אבל בעיקר בגלל התנהלות הצוות

עברתי ברמב"ם, לא ממליצה לעבור שם.
למיטב ידיעתי בשבוע כזה בכל בית חולים מבצעים גרידה מיד אחרי הלידה השקטה כדי לוודא שאין שאריות (בפן הזה הם היו בסדר גמור ובהפלה הזו לא היו לי שאריות).

את הלידה השקטה עברתי אחרי שכבר ילדתי פעם אחת בלידה שמחה.

לתחושתי מרכיב הטראומה העיקרי הוא עצם ההחלטה להפסיק הריון כל כך רצוי.
הדרך שבה ההריון יוצא מהגוף משמעותית, אבל גם בגרידה יכולה להיות טראומה.
אם בסוף תבחרי בלידה שקטה, ממליצה לבדוק אפשרות להיעזר בדולה שמתמחה בכך. אני לא לקחתי דולה ואני די מתחרטת על כך.

אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לענות מנסיוני.

אוי

הייתי במצבך לפני שנה וחצי, אחרי וועדה בשבוע 17 וקבעו לי תור לגרידה לשבוע 20. הרופא היה המום מזה כי חוץ מהמועקה הנפשית הנוראית זה גם מסבך את הפרוצדורה מבחינה רפואית.
&nbsp
בזמנו הקמתי חמ"ל בבית והתקשרתי למליון בתי חולים בארץ לברר עד איזה שבוע עושים גרידה ומתי יש תור זמין. נדמה לי שרוב בתי החולים בארץ מקבלים עליהם את מסקנות הוועדה של בתי חולים אחרים ורק מיעוטם דורשים שתעברי וועדה אצלם מחדש.
&nbsp
אשמח למסור לך את הקובץ שהכנתי בזמנו עם הטלפונים והמידע שאספתי. (אם כי הוא כנראה לא הכי מעודכן כרגע).
בכל מקרה בשלב ראשון כדאי לברר מה מצב התור בתל השומר, ונדמה לי שגם קפלן וולפסון שעושים גרידה בשבועות כאלה, אם אני זוכרת נכון.
&nbsp
(בסופו של דבר הצלחתי להקדים את התור לשבוע 18, מחזיקה אצבעות שגם את תצליחי..)

EcoT

New member
לא פשוט בכלל

אני הייתי שבועים ככה עד 22+6. ככה שכבר הרגשתי תנועות כל הזמן. מה עושים? אני לקחתי את הזמן הזה כדי להפרד מהעוברית כי ידעתי שאני לא אראה אותה אחרי הגרידה כדי להפרד. דיברתי איתה ושלחתי אותה למצוא גוף בריא. זה לא פשוט אבל בשבילי זה היה חלק מתהליך ההחלמה. את יכולה גם לנסות בבית חולים אחרים כפי שאמרו השאלה מה יהיה לך יותר קשה להמתין / לידה שקטה או להילחם על הקדמת התור? אין כאן בחירה טובה. את צריכה לעשות את מה שירגיש לך הכי נכון מכל הבחירות הקשות הללו. אין בחירה טובה יש את מה שמתאים לך.

שירהד1

Member
מנהל
מצטערת לראות אותך שוב פה

ממליצה לך לבדוק בבתי חולים נוספים, כדי לא להמתין כל כך הרבה זמן. זה עינוי.
ידוע לי במפורש שיש בתי חולים נוספים שעושים גרידות מאוחרות בשבוע זה, כפי שכתבו לך.
תמשיכי לעדכן אותנו.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה

הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-7749028

למעלה