גריה תחושתית.

b e a n s

New member
גריה תחושתית.

שלום, הייתי רוצה לקרוא על גריה תחושתית אצל אנשים לאחר CVA\TBI. תוכלו להפנות אותי לספרים\מאמרים בנושא? תודה!

limorst

New member
שאלה שאולי קשורה לשאלה הראשונה

שלום, אני עובדת עם מטופלים שאחד מהם נפגע מאירוע מוחי והשני סובל מסוכרת במשך שנים. שניהם סובלים מבעיה של חוסר תחושה בכפות הידיים. אצל המטופל עם הסוכרת זה הגיע עד כדי כך שהוא אינו מרגיש כאשר הוא נפצע ביד, או שהוא מחזיק משהו רותח. בשל בעיות תחושה אלו, הוא מתקשה לאחוז חפצים עדינים ולבצע מניפולציות עדינות עם חפצים בידו, כמו כן הוא אינו מסוגל לאחוז כלי כתיבה באחיזה דינאמית ויעילה וגם באחיזה שמפצה הוא מתקשה מאוד לכתוב. שאלתי היא: כיצד ניתן לטפל בבעיות תחושה באצבעות הנובעות מפגיעות מסוג זה? האם בכלל יכול להיות מצב של חזרת התחושה לאצבעות? אשמח לדוגמאות טיפול ספציפיות וכן להפניה לחומר שאוכל לקרוא בנושא. תודה.

טיפול שונה לחלוטין בכל אחד מהמקרים

כשיש חסר תחושה עקב נוירופטיה סכרתית רבת שנים אין ציפיה לשיפור מהותי ביכולת התחושה והעקרונות הטיפוליים לשיפור התפקוד מתמקדים בקומפנסציות. כשיש חסרים על רקע CVA או TBI יש ציפיה לפלסטיסיות מוחית והעקרונות הטיפוליים מתמקדים בגריה למען שיפור החסרים. במקביל, חשוב לצייד בטכניקות קומפנסטיביות (בעיקר בטיחותיות) למען אופטימום תיפקוד לזמן החסר אך בתקווה לזנוח אותם אם וכאשר יהיה שיפור נוירולוגי.

בבקשה

הגישה הטיפולית הרווחת היא על פי גישת BOBATH , העקרונות הטיפוליים מבוססים על גריה סנסומוטורית משולבת. שני ספרים בסיסיים מומלצים- Adult Hemiplegia: Evaluation and Treatment by Berta Bobath Occupational Therapy in the Treatment of Adult Hemiplegia by Berta Bobath, Ortrud Eggers, Karel Bobath, and Christine Diebel

למעלה