גרייה חזקה בפה

בקשות

New member
גרייה חזקה בפה

הבן שלי מכניס המון דברים לפה לצורכי גרייה וחקירה, בעיקר דברים קשים ובעיקר נושך אותם (לא מלקק). האם יכול להיות שיש לו עודף או חוסר במשהו? האם יש משהו שיכול לעזור? האם יש קשר לאבץ (זכור לי שקראתי על זה פעם)? איך בודקים את זה?

גרייה

מעניין שהשאלה הזו עולה בתדירות גבוהה. חפשי בחיפוש מתקדם, יש על זה הרבה חומר. בקצרה - אנחנו לא מטפלים סימפטומטית אלא מערכתית. גרייה יכולה לנסוע משורת גורמ ים שרק אחד מהם הוא פיקה PICA בגלל מחסור במינרלים, כמו אבץ. למרבית האנשים היום חסר אבץ. אפשר פשוט לתת ולראות אם עוזר. אבל זו לא תרופה אלא בדרך כלל חלק ממשטר תזונה כללי. אין מה לחשוש ממתן אבץ, הוא רעיל רק בכמויות מאוד גדולות. את יכולה להתחיל מ 25 מג. אם יש שילשול חלקי למנות במשך היום.

razgalili

New member
בדיקה של אבץ

אצל ילד אוטיסט לא חייבים לעשות בדיקה. כמעט בלתי אפשרי להגיע למינון יתר של אבץ שכן הקליטה של אבץ בגוף מלכתחילה היא נמוכה ועודף אבץ לא נקלט. יש בדיקות דם ושיער שיכולות להצביע על מצב האבץ בגוף, יש לבדוק גם אבץ וגם נחושת שכן היחס ביניהם חשוב אפילו יותר (עודף גדול של נחושת וכמות נורמלית של אבץ לדוגמה, מחייבת תיסוף של אבץ) אפשר לתת לילד את האבץ ולראות אם החומר חמוץ לו. כשחסר אבץ לא מרגישים שהוא חמוץ

אבץ ומנגן

שמעתי שמתן אבץ מוריד את המנגן שבגוף אבל לא ראיתי פורמולה של אבץ+מנגן. מאז ששמעתי אני מודעת לזה שחייבים הפסקות ולא לתת אבץ רצוף (לי עצמי חסר אבץ ואני עושה הפסקות).

למעלה