גריל או אפייה של עוף בטוסטר אובן

Aעופרית

New member
גריל או אפייה של עוף בטוסטר אובן

היום ניסיתי לראשונה לעשות עוף בגריל על מתקן מסתובב של טוסטר אובן.
העניין הוא שזה הסתובב למעלה משעתיים והעוף לא נהיה רך. בהתחלה שמתי על 200 מעלות ואחר כך העליתי ל-250. גם השארתי את דלת הטוסטר פתוחה קמעה כפי שמצויין בהוראות לגבי גריל.
אחרי זה נשברתי, העברתי את העוף המסתובב למצב אפייה עם טורבו, סגרתי את דלת הטוסטר אובן ואחרי 3 שעות, עדיין היה קצת קשה.

מדובר בטוסטר אובן של 45 ליטר והעוף היה במשקל 1.6 קילו.

אז מה, זה מבצע כזה קשה לעשות עוף על המתקן המסתובב הזה?
יש עצות?
 

Maldini Girl

New member
לא בטוחה שהבנתי

מה כוונתך שהעוף לא היה רך.. בגדול, עוף צלוי הוא לא רך.. בדר"כ עוף רך כשמבשלים אותו עם הרבה נוזל.. לפחות ככה נראה לי. אבל אולי אני פשוט לא מבינה את כוונתך?
 

Maldini Girl

New member
שוב- לא מבינה מה פשר "קשה מידי" האם הוא היה לא מספיק עשוי?

כלומר- חי מבפנים ולכן קשה ובלתי אכיל?
או האם יצא עשוי מידי, ולכן- קשה/ יבש / סיבי?
 

Maldini Girl

New member
אז הדבר היחיד שאני חושבת שעשוי להתאים פה

אם שמת את העוף מהתחלה על מצב "גריל" של התנור. מה שקורה זה שהוא נשרף מבחוץ ("נצלה") אך לא נעשה מבפנים.
להבא, כדאי קודם לשים את העוף על מצב האפייה הרגיל של התנור, ורק בהמשך להעביר למצב גריל.
 
לא מסתדר עם הנתונים

שלום
טוסטר אובן מסתובב לעוף בגריל - מעולה.
העוף נכנס לא קפוא וקשור - נכון? אם היה במקרר אולי לתת לו חצי שעה בחוץ...
בעיות:
ב-250 מע' בפרקי הזמן שאת מציינת העוף היה צריך לצאת שרוף!
גופי החימום בטוסטר אובן של 45 ליטר קרובים למדי לעוף.
זמן ממוצא לעוף צ"ל כשעה וחצי.
טורבו לא מתאים לדעתי.
מספיק גופי החימום למעלה (גריל) ויש הוראות גם עם הטוסטר. לא להפעיל למטה!
למטה לשים קערה עם נייר אלומיניום או חד פעמי לנוזלים. אחרת הטוסטר ישרוף את השומן ויהיה המון עשן.

בהצלחה.
 

Aעופרית

New member
העוף היה במקרר וכבר הופשר

לא קשרתי אותו.

איך קושרים?

למטה שמתי תבנית עם מים ומידי פעם הוספתי מים כדי שלא ישרף ויהיה עשן כמו שציינת.
חשבתי שנייר אלומיניום לא בריא.
 
עדיף לקשור

שלום
https://www.youtube.com/watch?v=JApbg2TIsks
ההתחלה שם טובה, אבל לקראת ההמשך חסר לי קשירה גם של הכנפיים.
יש בצינור מלא הסברים: How To Truss A Chicken

אך תשימי מים! זה מייצר אמבט אדים. את רוצה לצלות אותו לא לאדות אותו!
נייר האלומיניום אוסף את הנוזל שלא רוצים! מה לא בריא בו?
הוא נועד לבישול ואין בו דבר רע...

נדמה לי שהמים הרסו את התהליך...לכי על יבש וכערת איסוף עם אלומיניום.
לא בא לך אלומיניום? גם בסדר, רק אז יהיה לך לנקות את התבנית.

אפשר להכניס את העוף AS IS
אפשר להכין צלוחית עם שמן ותבלינים (גריל עוף, או פפריקה וכו') לערבב ולמרוח על העוף כם מברשת או אפילו ביד ולעסות.
מי שרוצה לפני הקשירה יכול לדחוף חמאה בין הבשר לעור באיזור הגוף.
 
למעלה