גריל גז

liat1271

New member
גריל גז

ראיתי שיש גריל עם חצובות ברזל מצופות וכאלה עם חצובות נירוסטה. למשהו יש נסיון עם חצובות נירוסטה.
 

liat1271

New member
לא זוכרת איך קוראים לזה

הרשת שעליה מניחים את הבשר
 

liat1271

New member
התסכלתי עכשיו בשני גרילס של וובר

&nbsp
Weber Genesis II S-435Cooking
Cooking Surface Material Stainless steel
לעומת
Weber Genesis II E-310
Cooking Surface Material Porcelain-coated cast iron
&nbsp
 

Boston Guy

New member
GRATES

יש יתרונות ויש חסרונות לכל סוג של רשת. את המצופה פורצלן יותר קל לנקות, ה STAINLESS מחזיק יותר זמן מעמד.
מצד שני - את שתיהן צריך להחליף אחרי כמה שנים של שימוש, כי גם ה STAINLESS מתמלא בשריטות מיקרוסקופיות מהקירצוף של הנקיונות במשך השנים והופך לבלתי אפשרי לניקוי.
 

liat1271

New member
אצלנו יש הרבה לחות, האם הציפוי פורצלן יחליד מהר יותר

 

Boston Guy

New member
מהר יותר? בוודאי... STAINLESS GRATE של וובר לא יחליד אף פעם

יש לי סט של STAINLESS GRATES על גריל WEBBER SUMMIT שקניתי בשנת 2003 - שעומד כבר 16 שנה תחת כיפת השמיים, וכרגע קבור כמעט בשלג וקרח. ואין אפילו סימן של חלודה.

אבל חלודה זה לא הבעיה היחידה שיכולה להיות לגריל... את הגריל שלי הייתי צריך להחליף כבר לפני שנתיים שלוש, כי הוא כבר עשה את שלו. הוא לא חלוד ולא מתפורר, אבל הוא גם לא ממש עובד כמו שעבד בימי נעוריו...
 

liat1271

New member
כשגרנו באיזור שלך גם היה לי איזה גריל

פשוט שהחזיק 13 שנה, אני מנסה להזכר איך קראו לחנות הזאת, בווטארטאון, בפלאזה שהיתה מול חנה ותקוה, אני חושבת זה השם של המקום התחיל -B
מה שיש לי היום קניתי אותו בזמנו בBJS, והוא כולו חלודה.
עכשיו אני מתלבטת האם להפעיל לחץ על בעלי ולקנות WEBER (הדגם שאני רוצה עולה מעל $1000) או לקנות את הדגם הזה, ולהחליף אותו כל כמה שנים
https://www.lowes.com/pd/char-broil...pngX5VVD7-TCSQLMjmtJ1m00HuAFVBl4aAr9mEALw_wcB
 

Boston Guy

New member
חנה ותקווה כבר מזמן נאספו אל אימותיהן...

וגם מה שהיה מולם KICKED THE BUCKET לפני שנים.
אני לא דוגמא לכלום בדברים כאלה - אני קונה מוצר הכי טוב שאני יכול, ומושך איתו כמה שיותר. אני ממש לא מה"משדרגים למודל חדש כל שנתיים".
 

placid1

New member
אני לא הייתי משקיעה מעל אלף דולר

בקופסת מתכת שאחרי כמה שימושים נהיית מטונפת מפיח ושומן, לא משנה כמה מנקים (והדבר האחרון שבא לי לעשות זה להשקיע זמן בלצחצח ברביקיו בזמני החופשי...). לי יש וובר שעלה 500$ לפני כחמש שנים, וכמו אצל דבי, המשולשים שמעל פסי הלהבה (הם קוראים להם flavorizers) מחלידים עם הזמן, ההצתה האלקטרונית התפטרה לפני שנה וכשבדקתי אופציה להחליף את הפלייבורייזרז, יצא משתלם יותר לקנות גריל חדש. אין לי ספק שזה יקרה גם בזה שעולה מעל אלף דולר. אני מניחה ששלנו ישמש אותנו עוד שנה, שנתיים ואז נתחדש באחר.
אגב, הרשת שלנו מברזל מצופה ואין חלודה.
 

danakama10

New member
יכולה לספר

שלחברים שלנו יש גריל וובר שקנו *משומש* מחבר שלהם לפני כ-7 שנים, פלוס מינוס. הגריל עובד עד היום בלי בעיה. כששומרים את הגריל במקום שמוגן יחסית ממזג האויר, הגריל ישמר להמון זמן. מדי כמה שנים צריך להחליף חלק זה או אחר, אבל ההוצאה מאוד קטנה יחסית לקניית גריל חדש.
 

debby12

New member
מנהל
ואללה? לא ידעתי שאפשר להחליף את האסכלה

מעניין. זה חלק חילוף שקונים אצל אותו היצרן? או שקונים במקום אחר?

הנסיון שלנו הוא שמה שמתפגר/מתקלקל זה דווקא יציאות הגז/להבה. כלומר החורים שמהם יוצאות הלהבות איכשהו נסתמים עם הזמן כשהן מתכסים במעטה עבה של פיח/פיכסה שחור. גם את פסי המתכת המחוררים שמוליכים את הגז אפשר להחליף?
 

Boston Guy

New member
איזה גריל יש לכם? נשמע כמו POS אמיתי...

איך מגיע פיח ופיכסה שחור למבערים של הגריל - אין משהו שמגן עליהם מלמעלה?
ומה זה "פסי מתכת מחוררים שמוליכים את הגז"?

לרוב הגרילים מפירמות מוכרות ניתן להשיג חלקי חילוף - כולל רשתות, מבערים וכיוצ"ב. לחברות כמו וובר תמצאי גם חלקי חילוף מהיצרן וגם חלקי חילוף "AFTERMARKET" של "חקיינים" - בעיקר אם מדובר על דגמי הגרילים היותר פופולאריים של היצרן הזה.
 

debby12

New member
מנהל
כבר אין לנו אותו...

יען הוא כבר עף מהבית (מהחצר, אם נדייק) למחוזות מתקן המיחזור למתכת. היה משהו שאמור היה להגן מלמעלה, מין פס מתכת שכזה, אבל כנראה שהוא לא עשה את מלאכתו נאמנה....

למיטב זכרוני (שאיננו כה טוב מבחינה ויזואלית כשלך) הלהבות לא יצאו שם ממשהו שנראה כמו מבער, נניח בכיריים של מטבח. אלא מתוך מין צינור מתכת אופקי ובו חורים כלפי מעלה

מה שבטוח זה שהוא לא היה גריל מזן יוקרתי או משובח. הוא נקנה בהום דיפו והרכבנו אותו לבד (מה שלקח כמה שעות - אבל זה מסוג הדברים שלא מפחידים אותנו, יען כי הישן לצידי הוא מסוג הנגר/נפח/בנאי אלוף....). הוא החזיק בערך 10 שנים. לו ידעתי שחלקי חילוף הם אופציה אולי הייתי בודקת אי אז לפני שעף....
 

debby12

New member
מנהל
אשמח לבדוק לך בסוף השבוע

יש לי שבוע מטורף בעבודה וכדי לבדוק אני צריכה לעטות עלי בגדי חורף רציניים ולצאת את הטונדרה הסאב-ארקטית של החצר שלנו, ואז להסיר ממנו את הכיסוי.

בקיצור - בקרוב.... אבל בינתיים כדי לשבור את המתח, זה בטוח לא וובר
 

liat1271

New member
בד"כ אפשר לקנות אצל היצרן,היינו צריכים להחליף

את הGRATES (תודה בוסטון ואייל) המחיר + המשלוח היה כמו לקנות משהו חדש.
 

danakama10

New member
גם לי יש שאלת גריל

אנחנו מחפשים גריל גז ביתי (לא פרופיין) built in.
הכי זול זה 1000 $. אני מחפשת לא טוב? כי לא ברור לי מדוע גריל שעומד עצמאית יהיה כל כך יותר יקר מהבילט אין.
 
למעלה