גרין כארד\ אזרחות לבעל ולילדים- כמה שאלות

ליאתפרי

New member
גרין כארד\ אזרחות לבעל ולילדים- כמה שאלות

אשמח לקבל כל מידע בנושא, הסיפור הוא כזה:

אני בעלת אזרחות אמריקאית אותה קיבלתי מאמא שלי שעלתה לארץ בסביבות גיל 20, אבל אני מתגוררת כל חיי בישראל, הייתי בשיקאגו לתקופה קצרה של 3 חודשים וזהו.
רציתי לדעת האם ישנה אפשרות להשיג לבעלי ולבנות שלי גרין כארד או אזרחות? יש לי שתי בנות (שנתיים, 4 חודשים).

*מודעת שיש משהו שנקרא חוק הסבא, האם אפשרי להשתמש בזה, וכמה קשה זה אמור להיות? אציין שאמא שלי דיי התנתקה מארה"ב ואפילו אין לה דרכון אמריקאי כבר למעלה מ25 שנים, בנוסף היא לא משלמת שם מיסים.
*יש לי אחות שגרה בפלורידה כבר מעל 5 שנים, האם זה יכול לעזור לי איכשהו?
*האם כדאי להיעזר בעורך דין לעניינים הללו?

אשמח לשמוע כל דעה או תובנה שיש לכם, תודה רבה

JochaSchwartz

New member
תשובה

לילדות ניתן להוציא אזרחות לפי חוק הסבא.
מבחינת התהליך: אגרה של 1200 דולר לילד, מחייב טיסה שלך ושל הילדות לארה"ב לראיון.
את תצטרכי להראות מסמכים שמעידים על כך שאמא שלך גדלה בארה"ב - תעודות בית ספר, דרכונים ישנים וכד'. ייתכן ואפשר לקבל מסמכים כאלו כיום, לפי בקשה ממוסד הלימודים הרלוונטי.
מהניסיון שלי לא בדקו בציציות, אבל צריך להיות מוכנים לכל תרחיש. בסך הכל תהליך פשוט, ממש אין צורך בעורך דין.
תהליך זה זה לא אמור להעלות את עניין דוחות מס הכנסה של אמא שלך (או שלך).
לעניין בעלך: רק אם את מתכננת לעבור לשם, זה רלוונטי במסגרת תהליך "איחוד משפחות". זה תהליך הרבה יותר מורכב, וזה יחייב אותך להגיש בין היתר דוחות מס של עצמך (אגב, את בכל מקרה חייבת בהגשה שלהם).

ליאתפרי

New member
כמה שאלות נוספות

קודם כל תודה על התשובה! כמה שאלות נוספות:

*לגבי הראיון (חוק הסבא) האם אני אוכל לבחור איפה ותאריך ספציפי? (כרגע מתכננת טיסה באוגוסט-ספטמבר לפלורידה)
*שאלה לגבי דוחות מס: אף פעם לא התעסקתי בזה, הדבר היחידי שעשיתי עד כה שקשור איכשהו להיותי אזרחית זה הוצאת דרכון, אפילו הבנק שלי לא יודע שאני בעלת אזרחות אמריקאית- איפה מתחילים בכלל? והאם "יכעסו" עלי מכיוון שלא עשיתי כלום בנידון עד כה?
*שאלה נוספת: במידה והוצאתי דרכונים לבנות ואנחנו רוצים לנסות את מזלנו בארה"ב, כיצב יהיה אפשרי לבעלי להתחיל ולחפש שם עבודה? אני מניחה שזה ידרוש הוצאת ויזת עבודה מסויימת, אבל האם יהיה אפשרי להגיע לשם ורק אז לחפש עבודה מבחינתו או שהוא חייב למצוא מישהו שיקבל אותו קודם? (הייטקיסט).

JochaSchwartz

New member
תשובות

כן, את יכולה לבחור את מיקום הראיון. קחי בחשבון שלכל משרד יש עומס שונה - את יכולה לראות פה למשל שבפלורידה מטפלים כעת בבקשות מ25 לדצמבר 2016. בדטרויוט (איפה שאני עשיתי בזמנו) מטפלים כעת בבקשות מיולי 2017 (את מתעניינת בתהליך שנקרא N600)
את יכולה (אפילו צריכה) לבקש תאריך. ככל שתבקשי מוקדם יותר, וככל שהמשרד המסויים פנוי יותר, סיכוי רב יותר לקבל את מה שתבקשי.
דוחות מס: ככל שתתחילי מעצמך מוקדם יותר, כך יכעסו פחות לכשיתפסו אותך
. בסך הכל ככל שאת שכירה "רגילה" זה תהליך יחסית פשוט, שחוזר על עצמו כל שנה, ושאולי (אחרי שהבנות תהיינה אזרחיות) אפילו יתן לך אולי כמה גרושים החזר ממס הכנסה אמריקאי כל שנה. בכל מקרה אני ממליץ "ליישר קו", בטח ובטח אם א מתכננת מתישהו לארגן גרין כארד לבעלך.
בעלך: כהייטקיסט הוא יכול לחפש מעביד שאולי ירצה לתת לו ויזה -אבל זה תהליך הרבה הרבה יותר מורכב מאשר להתחיל תהליך איחוד משפחות - בו את מצהירה שאת רוצה לגור בארה"ב ומבקשת לייבא איתך את בעלך. אחרי שיהיה לו גרין קארד הוא יוכל לחפש עבודה בצורה הרבה יותר פשוטה, ותהיינה לפניו הרבה יותר אפשרויות - בשני מינוסים:
1. אתם תהיו מחוייבים לעבור תוך פרק זמן מסויים, די קצר, מרגע קבלת הגרין קארד (בהמשך אפשר לקבל הארכה של שנתיים בארץ, בגדול. חכמי בפורום מבינים בזה יותר ממני). קחי בחשבון שקבלת הגרין קארד זה תהליך ארוך (כשנה לפחות) שניתן גם למשוך אותו קצת עם רוצים, ולעיתים גם עם לא רוצים. גם לזה אין צורך בעורך דין, אבל בירוקרטית זה מורכב לעין ארוך מתהליך חוק הסבא.
2. זה קצת סותר את תהליך "חוק הסבא" שנועד רק למי שלא גר בארה"ב, אז כדי להיות ממש צדיקים כדאי להתחיל את זה אחרי שהבנות קיבלו אזרחות.
3. לא שאלת, אבל אגיד בכל זאת. במידה ואתם לא עוברים, יש יתרון לזה שלבעלך אין סטטוס אמריקאי, הוא יכול להוות מקלט המס שלך...

ליאתפרי

New member
תודה והמשך שאלות כמובן :)

*מה הראיון כולל? משהו מסובך?
*ולגבי מס: האם אזרחי ארה"ב שחיים בישראל צריכים לשלם מיסים גם פה וגם שם?

ilanvag

New member
מחיקת תשובה של כוכבית + תשובה לגבי המס

ראשית, אני מוחק את התשובה של מי שענה לך עם כוכבית -- לפי כללי הפורום, לכוכביות אסור לענות לשאלות. מותר להן רק לפתוח דיון ולשאול שאלות. מי שרוצה להשתתף בפורום ולענות, מתבקש להירשם בתור משתמש.
&nbsp
וכעת לגבי נושא המיסוי -- בהחלט יש מצב שבו אזרחים אמריקנים אשר מתגוררים בישראל יצטרכו גם לשלם מסים לארה"ב.
&nbsp
מצד אחד, בכל הקשור להכנסות ממשכורת/עבודה, המיסוי בישראל יותר גבוה מאשר בארה"ב, ולכן לא משלמים מס לארה"ב.
אבל, יש כל מיני מקומות בהם יש "פטורים" או הקלות במס בארץ, בעוד בארה"ב אין דבר מקביל ומדובר בהכנסה חייבת לכל דבר, ולפיכך בהחלט יש מצב שיהיה צריך לשלם מסים לארה"ב. דוגמה אחת שחוזרת ועולה היא קרנות השתלמות, אבל יש עוד מצבים, כולל השקעות מסוימות בבורסה, ועוד.
בקיצור ולעניין, בעבר היו סיפורים בסגנון "האמריקנים הפראיירים הללו, לא רק שהם לא גובים מסים מישראלים, אלא שהם אפילו שולחים צ'קים עם החזר עבור הילדים"...
רק שהאמריקנים ממש לא פראיירים, והסיפורים הללו הם סיפורי אלף לילה ולילה; שיתוף הפעולה והחלפת המידע בין הרשויות האמריקניות לבין אלו הישראליות (הן רשויות המס והן הבנקים הישראלים) הוא כבר צמוד ועוד הולך ומתהדק; וצריך לבדוק היטב את המצב בעזרת רו"ח וייעוץ פרטני, כי מה שכתבת הוא פשוט לא נכון. אזרחים אמריקנים אשר חיים בישראל בהחלט מוצאים את עצמם משלמים מסים לדוד סאם, בכל מיני סיטואציות.

oleyashan

New member
היי הסיפורים הללו הם *לא* סיפורי אלף לילה ולילה

כנראה שאתה לא מכיר אמריקאים בישראל ובטח שלא דתיים אמריקאים שגרים בישראל (הם לא מרוויחים הרבה כסף ויש להם הרבה ילדים אז זה מאוד משתלם להם).
אני אישית מכיר עשרות כאלו (אחי קיבל $6,000 בשנה שעברה).

זה אמנם דורש הרבה התכתבויות איתם בפעם הראשונה כי הם רוצים המון הוכחות על תשלומי דירה מים חשמל וגז וכאלה אבל מאז שהוא עשה את זה בפעם הראשונה כול שנה אחרי הגשת הטקס ריטורן הוא מקבל ישירות לחשבון הבנק שלו הפקדה מהדוד סם באמריקה.
היי אם האמריקאים רוצים שכול אזרח שלהם ברחבי העולם ידווח להם על כול סנט שחוק שיש לו או שהוא מרוויח במדינה זרה (אפילו אחד שבחיים לא היה בארה"ב ולא מתכוון להגיע לכאן) והם מטרטרים אותם בלי סוף אז בבקשה שגם ייתנו להם את הזכויות שמגיע לכול אזרח ארה"ב וישלחו להם את מה שמגיע להם כמו כול אזרח אמריקאי

ilanvag

New member
אחלה, תודה. הגדרת היטב לאיזו אוכלוסיה זה מתאים -

כאלה שמרוויחים מינימום כסף, אין להם השקעות (קרנות השתלמות או אחרות), ויש להם הרבה ילדים. גם כתבת בעצמך -- מדובר לרוב באוכלוסיה דתית. אין לי שום דבר נגדם, וסבבה שהם נהנים מזה.

אבל, אני לא יודע איזה אחוז מהגולשים פה שייך לפרופיל הזה. תחושת הבטן שלי היא שלא מדובר באחוז גבוה, אולי אפילו לא דו-ספרתי.

ועבור הרוב שמגיעים לפה -- אנשי היי-טק, אקדמיה וכדומה -- אני חוזר על ההמלצה לבדוק היטב ולהתייעץ עם רו"ח.

oleyashan

New member
לא הבנתי דבר אחד

למלאות טקס ריטורן בתור אמריקאי שגר בישראל אתה חייב? כן
לכתוב כמה ילדים יש לך (הם אמריקאים) בטקס ריטורן אתה גם חייב, כן.

אז אם מגיע לך החזרים בגלל הילדים או כול סעיף אחר הם ישלחו לך את הצ'ק בכול מיקרה זה לא שיש לך ברירה.

וזה נכון שאלו שאני מכיר הם או המתנחלים האמריקאים בישראל שיש להם מלא ילדים או משפחות אמריקאיות חרדיות שיש להם מלא ילדים.

אבל היא בס"ה שאלה על קבלת אזרחות אמריקאית לילדים והיא לא אמרה שהיא מרוויחה הרבה אבל כמו שכתבתי זה לא משנה היא אמריקאית היא *חייבת* למלאות את הטקס ריטורן כול שנה אם היא רוצה או לא וזה לא ישנה אם היא הייטקית או ענייה מרודה היא צריכה למלאות את חובתה בכול מיקרה זה לא שיש לה ברירה.
אנשים אחרים שיש להם רק אזרחות ישראלית ומציעים להם רילוקיישיין זה סיפור אחר לגמרי וכאן לא מדובר על זה.
אני רק הגבתי על זה שכתבת שאלו סיפורי אלף ולילה ולילה וזה לא נכון כי יש עשרות אלפי משפחות אמריקאיות בישראל שמקבלות החזרים על ילדים

ליאתפרי

New member
מה זה טקס ריטורן?

והכי חשוב:
מאיפה אני בכלל מתחילה? אולי כדאי לי בכלל להתייעץ עם איש מקצוע בנושא?
עד היום לא מילאתי שום טופס או שום דף ואני טיפה הולכת לאיבוד בכל הדיון הזה.
ובנוגע למיסים, עד היום "למזלי" הייתי באקדמיה 6 שנים (והיד עוד נטויה
), לפעמים עבדתי בעבודות מזדמנות ולא יותר.

d a p h n a

New member
דוגמה נוספת היא מלגות

מלגות אינן ממוסות בישראל כי הן לא מוגדרות שכר. הן דווקא כן ממוסות בארה"ב. לכן מי שהכנסתו בארץ היא ממלגה, ייתכן ויצטרך לשלם מס עליה לממשלת ארה"ב. (זה המצב שלי).

JochaSchwartz

New member
מצד שני

מלגות לרוב הן לא ממש גבוהות, כך שבכל מקרה לא משלמים מס עליהן.

d a p h n a

New member
אני שולחת כל שנה כמה מאות דולרים לממשלת ארה"ב

מהמלגה שלי.

JochaSchwartz

New member
לא איש מקצוע אבל...

אני מאמין שאו שהמלגה שלך ממש ממש ממש עצומה, או שבאמצעות הגשת דוח חכם יותר (דוח אמת, כמובן), לא תצטרכי לשלם.
את ממלאת טופס 2555?

JochaSchwartz

New member
בנוגע לראיון

הראיון כלל הצגה של תעודות לידה ישראליות מקוריות, מסירת תמונות, קצת חתימות והמתנה של 20 דקות לקבלת תעודות ההתאזרחות+ דגלון לכל ילד.
התחלנו חצי שעה לפני המועד שנקבע, יצאנו עוד לפני שהראיון אמור היה להתחיל.

rainbow188

New member
תשובות

הילדים זכאים לאזרחות, בעלך לגרין קארד. התנאים לאזרחות הילדים: תצטרכי להציג (1) תעודת לידה של אמא שלך (אפשר להוציא מהמדינה שבה נולדה אם אין לכם) וכנראה תצטרך להוציא דרכון להראות שהיא עדיין אזרחית, אל יתכן שאפשר בלי, אולי עם מסמל אחר. (2) מסמכים שמעידים על חמש שנים שאמא שלך חיה בארהב, חלק מהם מעל גיל 16. לא קשור מיסים של אמא שלך לשום דבר. התנאים לגרין קארד- אתם צריכים להראות שבכוונתכם לעבור, צריך הכנסות. יש פרטים לדברים הללו כמובן.

ilanvag

New member
אתה יכול בבקשה להבהיר על מה אתה מדבר?

כי חוששני שאתה מבלבל בין כמה דברים, ומטעה את פותחת השרשור.

על איזה מסלול בדיוק אתה מדבר?

שים לב שאמא של פותחת השרשור היא סבתא של הילדים. היא לא יכולה להעביר להם אזרחות בצורה ישירה, ולאמא של הילדים (הכותבת פה) אין מספיק שנים בארה"ב בשביל להעביר אזרחות אוטומטית לילדים.

rainbow188

New member
לכן זה ע״פ חוק הסבא

גם אם לאמא של הילדים אין מספיק שנים, אם לסבתא יש, הם זכאים. ולפי הגיל שנתנה, יש לסבתא מספיק שנים. כמובן שהענין יהיה להציג הוכחות על השנים. תעודות מתיכון יעבדו. מה לא ברור?

למעלה