גרין כארד על פי קרובי משפחה

• פותח הנושא denn
  • פורסם בתאריך

denn

New member
גרין כארד על פי קרובי משפחה

אוקיי הסיפור הוא דיי ארוך אבל הודה לכל מי שיקרא את המקרה ויציע דרך לעזור, אני בן 17 ו8 חודשים. סבתי וסבי הם אזרחי ארצות הברית והם הגישו בקשה לאיחוד משפחתי על הוריי ועליי בספטמבר 2000 . ההגירה לפי קרובי משפחה כפי שמהר גילינו לוקחת זמן רב. כרגע מקבלים אנשים שהגישו את בקשה באוקטובר 1997 . והתור מתקדם באופן איטי להחריד. התוכנית שלנו הייתה שאחרי שאני אעשה צבא יש סיכוי שנהיה קרובים לקבלת הגרין כארד ונוכל לעזוב לארצות הברית אך גילינו כי בגיל 21 בקשתי לא תחשב יותר וקרוב לוודאי עד שיתחילו לטפל בבקשה אהיה מבוגר מגיל זה, ההגבלה היא 21 כי אני לא נחשב לקטין יותר ולכן בקשתי תזרק ובפועל יצא שהוריי יקבלו גרין כארד ואני לא ומשפחתינו תופרד יכול להיות פעם שניה. איננו יודעים מה נוכל לעשות כדי למנוע מצב זה... והאם יש איזשהיא דרך שנוכל לשנות את רוע הגזירה...אם מי שהוא מכיר דרך שבה נוכל למנוע מצב זה שירשום בבקשה. יש לי כמה שאלות נוספות 1)האם צפויה רפורמה כלשהי בשיטה הארוכה של קבלת גרין כארד באמצעות איחוד משפחתי? כלומר האם ידוע על חוק שעומדים לחוקק שמטרתו להגדיל את מספר המכסות באמצעות קירוב משפחתי לארה"ב? 2)האם ההורים שלי ברגע שיקבלו את הגרין כארד יוכלו להגיש הזמנה לי בתנאי כמובן שלא אהיה נשוי ואם כן כמה זמן תהליך זה צפוי לקחת או שהם חייבים לקבל אזרחות קודם? 3)מהו התהליך להוצאת ויזת סטודנט ומתי אני צריך להתחיל בתהליך זה והאם אוכל להתחיל בתהליך זה כאשר אני בצבא? כמה זמן לוקח להוצאה ויזה כזאת ואם אדם שקבל ויזה כזאת יוכל לרשום את התהליך המדוייק 4)שאלה חשובה נוספת היא האם אני צריך להיות מתחת לגיל 21 ברגע תחילת טיפול בבקשה שגם כן לוקח חצי שנה או כשמקבלים את הגרין כארד. אני יודע שכתבתי הרבה ורוב האנשים אינם יודעים את התשובות לכל השאלות ששאלתי אבל אם אתם באמת יודעים את התשובה אפילו לאחת משאלותיי תענו בבקשה

doronf65

New member
מנהל
היי, תשבות מרגיעות

קודם כל - תהיה רגוע, כי אתה לא תאבד את בקשתך שהוגשה מ- 2000. אם היית קטין ביום שהוגשה הבקשה, לא חשוב מתי היא תעובד, גם אם התור לוקח שנים, אתה נכלל בבקשה גם אם תהיה באותו זמן בן 30! לגבי: 1. רפורמה: אין שום סימן! 2. לא רלוונטי, לאור מה שכתבתי לך. 3. ויזת סטודנט אתה מוציא לאחר שנרשמת לאוניברסיטה אמריקאית. לא רלוונטי להם אם אתה בצבא, הם אפילו לא יודעים מה זה... הם פשוט בוחנים אותך לפי הקריטריונים האקדמיים. אתה יכול להתחיל בתהליך אפילו עכשו, הם לא יודעים מזה ולא מעניין אותם. תתחיל להתעניין לקראת הזמן שאתה מתכנן. לגבי זמן עיבוד ויזת סטודנט - אני לא מנוסה בזה, אבל אם לא יענו לך בשאלה הזו בגלל העומס, תשאל שאלה נפרדת: "כמה זמן לוקח לקבל ויזת סטודנט מרגע קבלת הטפסי מהאוניברסיטה?" 4. לא רלוונטי. בהצלחה, דורון

bb2002

New member
כמה שאלות בנושא

היי דן,אני לצערי לא יכול לעזור לך בדבר אך ברצוני לשאול אותך ומי שיודע כמה שאלות בנוגע לנושא שהצגת: יש לי קרובי משפחה בארה"ב גם,אבל הם דרגה שנייה(דודה ובן דוד,האם אני יכול להגיש בקשה לאיחוד משפחתי? אם כן מהו התהליך?לאן הולכים ומה מבצעים? אשמח לקבל תשובה.

denn

New member
תשובה

אני לא ממש בטוח אבל לפי הבנתי הם לא יכולים להגיש עליך בקשה לאיחוד מכיוון שמדובר בקרבה שניה אך הם יכולים להגיש בקשה לאיחוד לאחד מהוריך שזה אחיהם.. דבר זה יכול לקחת 12 שנה כפי שזה לוקח היום ורק אז במקרה שעוד 12 שנה לא תהיה נשוי הם יגישו גם עלייך מסמך שזה יכול לקחת עעוד 5 שנים אם כבר תהיה נשוי אז הם צריכים לקבל קודם אזרחות ורק אז יוכלו להגיש עלייך בקשה וכאן מדובר בעוד 6 שנים לאזרחות. אני מייעץ לך לא להתחיל בכך כי דבר זה עפי איך שזה הולך זה יקח הרבה שנים.

doronf65

New member
מנהל
כמו שאמר DENN

זה ייקח הרבה שנים. אם קרוביך אזרחים ויגישו על אביך/אמך, תוך 12 שנים הם יוכלו לקבל ג.ק. הם אמורים אז לחיות בארה"ב ולהתאזרח (עוד 5 שנים) ואחכ, להגיש עליך בקשה (עוד 6 שנים). מדובר ב- 23 שנים סה"כ, ללא זמני עיבוד (למשל, אחרי ה- 12 שנים לוקח כמה חודשים טובים לקבל את הג.ק) נכון ללוחות זמנים של היום, שזה כמעט מאסר עולם
(סליחה על האנלוגיה...) דורון

denn

New member
האם אתה בטוח?

כאשר אימי הייתה בארצות הברית לפני שבועיים היא הלכה לאחת מהארגוניים היהודיים ושם נאמר לה את מה שכתבתי מקודם על כך שבגיל 21 תזרק בקשתי.. האם אתה אכן בטוח שלא ידחו את בקשתי לגרין כארד בשל כך?

doronf65

New member
מנהל
אם לא הייתי בטוח לא הייתי כותב:)

אני יודע שמדובר ב"דיני נפשות"... על מנת להגביר את בטחונך, הנה לינק של בחורה בדיוק במצבך, שזמנה הגיע, והיא כיום בגירה ובסוף התהליך. אתה יכול אפילו לשאול אותה מה עובר עליה. בהצלחה! (ואל תודה לאותו אחד שאמך שאלה אותו...) דורון

doronf65

New member
מנהל
... וכמובן הלינק...

http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-1305-6919-7166386,00.html

טל ר

New member
ובמקומך הייתי מוסיף Disclaimer

שמאחר ומדובר בדיני נפשות, כדאי לו לבדוק בעצמו או להיוועץ בעו"ד.

doronf65

New member
מנהל
אבל בכל מקרה, אני לא סמכות מקצועית

אלא אדם פרטי. על מנת להיות בטוח לחלוטין יש לפנות לסמכות מקצועית: לשגרירות, עורך דין וכו'. דורון

למעלה