גרין כארד

doronf65

New member
מנהל
בבקשה לא לענות עם ניק זמני - כללים בהודעות נבחרות משמאל

שוש183

New member
גרין כארד

היי, אני נשואה לאמריקאי ועושה את התהליך של הגרין כארד בארה״ב.
בשעה טובה שלחו לי אתמול אישור עבודה ואישור נסיעות, אני מניחה שאת הכרטיס אקבל בדואר בימים הקרובים.
השאלה שלי שאני נכנסת לאתר לבדוק את הסטטוס I-485 רשום שהם עדין עובדים על התיק מישהו יודע במידה שקבלתי את האישור עבודה זה אומר שיאשרו לי גם את זה, אני קצת חוששת כי לא היה לי תעודת לידה (נולדתי במקום שלא היה תיעוד ללידה) והבאתי לי מסמכים אחרים Affidavits
עוד שאלה: אנחנו נהיה נשואים שנתיים בסוף החודש, שאקבל את הגרין כארד זה זמני לשנתיים או הקבוע.
תודה ושנה טובה!

doronf65

New member
מנהל
קשה לומר

כי הוצאת אישור עבודה אינו מהווה הבטחה לאישור הסופי, במיוחד כיום שהדברים נבדקים יותר בקפדנות עם "רוח המפקד" החדשה.

מה שכן, אולי דחיה זה דבר שדווקא יכול לשחק לטובתך: אם הפקיד יאשר את ה- GC ביום שבו תהיי נשואה שנתיים... תקבלי GC קבוע! אם יום קודם - תקבלי GC מותנה ("זמני").

אז אני במקומך הייתי אפילו מקווה לעיכוב של חודש-חודשיים...

John the Savage

New member
להערכתי יש לך עוד זמן

לא כתבת כמה זמן עבר מאז שהגשת את הטפסים, אבל בהנחה שעברו כ-3 חודשים, יש לך עוד זמן.

קשה להעריך כמה זמן בדיוק יקח לקבלת הגרין קארד. זה מאד תלוי בעומס במשרד המקומי שמטפל בבקשה שלך. היו תקופות בהן אישרו גם את הגרין קארד עצמו תוך שלושה חודשים מהגשת הטפסים, אבל בתקופה האחרונה אני רואה זמנים של חצי שנה או יותר. ובכל מקרה, יצטרכו קודם כל לשלוח לך זימון לראיון. רק בראיון עצמו מאשרים את ה-I130 וה-I485, לא לפני כן.

אם המסמכים ששלחת לא מספיקים, זו לא סיבה לשלול את הבקשה. במקרה כזה ישלחו לך RFE, שזה אומר בקשה למסמכים נוספים. זה יכול לעכב את התהליך אבל לא יגרור דחיה כל עוד תגישי להם את המסמכים שהם מבקשים.

ולגבי גרין קארד זמני או קבוע: כל עוד אתם נשואים שנתיים ומעלה בזמן הראיון, מקבלים גרין קארד קבוע.

שוש183

New member
תודה על התשובה, הזמנים

במאי שלחנו את הטפסים, הם החזירו לנו מכתב שחסר תעודת לידה
ב 19 ליולי הם קיבלו את הaffidavit + מכתב שמסביר למה אין לי תעודת לידה
אני יודעת שהם מחזירים תשובה אחרי 11 שבועות או שאני טועה?

KallaGLP

New member
מניסיון של אנשים שונים שאני מכירה, קחי בחשבון

שיש עכשיו סחבת עם קבלת הגרין קארד (ובכלל כל סוגי הויזות). אנשים נתקעים אפילו בשלב האחרון, שבו הכל מאושר ונשאר רק לקבל את הכרטיס, המון זמן (חודשים על גבי חודשים).

Boston Guy

New member
אין שום קשר בין אישורי העבודה והנסיעות ובין קבלת ה GC

כשהגשת את הבקשה לויזת הגירה (GC) הגשת במקביל עוד שתי בקשות - אחת לאישור עבודה זמני והשנייה לאישור יציאה מארה"ב.
מה שקרה כרגע זה ששתי הבקשות הנפרדות האלו טופלו ואושרו - ולכן קיבלת את שני האישורים הנ"ל.
הטיפול בבקשת ויזת ההגירה עבורך הוא נפרד לחלוטין, ולפי לוחות הזמנים שתוארו כאן - יקח עוד כמה וכמה חדשים. הוא עדיין לא הגיע בכלל לנקודה שבה מן הסתם יצוצו כל ה"עיזים" של המקרה הספציפי שלך - חוסר בתעודת לידה, זה שהיית שב"חית במשך שנה שלמה, ענייני SEVIS (לא ברור ממה שכתבת בעבר מה עשה הספונסור של ויזת ה J1 שהייתה לך כשלא חזרת לישראל בתום הויזה) וכיוצ"ב.

הניחוש הפרוע שלי - מינימום של עוד חצי שנה עיבוד. יותר בכיוון השנה.

שוש183

New member
תודה,הייתי בטוחה

שיש קשר בין שתי הבקשות כנראה שלא, אמתין בסבלנות ונקווה לטוב.

למעלה