גרין קארד דרך סבתא?

Ariel21

New member
גרין קארד דרך סבתא?

שלום לכולם, סבתא שלי היא אזרחית אמריקאית המתגוררת בארץ. כפי שהבנתי, כדי שגם אני אקבל אזרחות אמריקאית, אני צריך לחכות 12 שנה כדי שאימי תקבל, ואז עוד 12 שנה עד שאני אקבל. סך הכל 24 שנה וזה כמובן, הרבה זמן
... האם ישנה דרך יותר קצרה, כדי שאוכל לקבל רק גרין קארד בינתיים ואוכל לעבוד בארה"ב, בהתחשב בזה שלסבתא שלי יש אזרחות?
, אריאל

doronf65

New member
מנהל
אם אתה עדיין קטין...

אז מהר עם סבתך למשרדי ה- INS (נדמה לי שרק בארה"ב ולא בארץ) והיא תוכל להעניק לך אזרחות אמריקאית (נדמה לי שהיא צריכה להיות לא רק אזרחית אלא גם לשהות בארה"ב 5 שנים אחרי גיל 14 על מנת להעביר אזרחות לנכדה).

ליאתA2

New member
למיטב ידיעתי

אזרחות לא עוברת לנכדים. רק אם הורה הוא אזרח ארה"ב יליד ארה"ב האזרחות עוברת לילדיו.

doronf65

New member
מנהל
טעות בידך

העניין קצת מורכב, יש כל מיני הגדרות ותנאים שמעניק האזרחות צריך לעבור, כגון מגורים בארה"ב 5 שנים לאחר גיל 14 (זה בטוח כאשר מדובר בהורה, אני לא בטוח לגבי סבא/סבתא), וכמו-כן אני לא בטוח אם המעניק צריך להיות יליד או לא, (אבל נראה לי שפעם שאתה אזרח, זה לא משנה, זכויות כל האזרחים אמורות להיות זהות). הדבר שאני בטוח לגביו הוא שזה אפשרי, אני מכיר נכדים שקיבלו כך אזרחות. מה שמאוד חשוב, הוא שהנכד מתחת ל- 18, אם כבר לא זה לא אפשרי. בכל מקרה, שהבחור שבו מדובר יבדוק את הפרטים אם זה רלוונטי לגביו. אני לא רואה שהוא מגיב בכלל.

Ariel21

New member
איפה קראת את זה?

חיפשתי בהמון
מקומות ובכל מקום רשום שבן/בת יכולים לקבל אזרחות רק מהורה. הדבר אינו תקף לגבי, אך כן לגבי אחי, שמעוניין. הוא בן 17 כך שלא נותר הרבה זמן. חרשתי את אתר ה-INS וכל מה שמצאתי הוא לגבי הורה/בן. סבתי גרה בארץ, יש מצב אולי לעשות את זה מכאן? איפה ,בבקשה, אני יכול למצוא עוד מידע על כך?
, אריאל.

Mat17

New member
אתה בטוח בקשר למשרדי הINS בארה"ב?

כי השגרירות אמורה לתפקד כקונסול (AKA משרדי INS ) בארצות השונות.

ליאתA2

New member
אני ממש לא חושבת שטעיתי

וזכויות כל האזרחים לא שוות!! יש כמה חוקים שמפלים בין ילידי ארה"ב לאזרחים לא ילידי ארה"ב, למשל רק יליד ארה"ב יכול להיות נשיא. כמובן ששווה לבדוק (לגבי האזרחות לא לגבי הנשיאות) אם סבתא מעניקה לך אילו שהן זכויות. תבדוק. יכול להיות למשל שאם מישהי כמוני - אזרחית ארה"ב , אך לא ילידת ארה"ב שכיום גרה בארה"ב, תגור כאן מעל 5 שנים ואז תעזוב, אז הילדים שלי יוכלו בכ"ז לקבל אזרחות אבל זה יהיה בזכותי ולא בזכות אבי. עד כמה שאני יודעת בזכות סבים אפשר לקבל כל מיני קיצורי הליכים (3 שנים להתאזרחות במקום חמש) אבל לא מיד אזרחות כמו בגין הורה. אולי עו"ד יעקב יכול לענות יותר במדוייק.

Mat17

New member
האם התהליך יכול להיפסק באמצע?

למשל אם אני מתחיל תהליך לבקשת אזרחות כשאני עוד בגיל 17, אך בזמן שייקח אני כבר אגיע ל18, אז הכל ייפסק?

למעלה