גרין קארד \ ויזה התייעצות

regnadlan

New member
גרין קארד \ ויזה התייעצות

שלום לכולם,
חייבת להתייעץ איתכם, אני ובעלי התגוררנו בארה"ב וחזרנו לישראל כי רציתי ללדת כאן. אציין שאני אזרחית ובעלי בעל גרין קארד.
עכשיו לאחר הלידה, ניסיתי לאזרח את התינוק שלנו ולהוציא לו תעודת לידה אמריקאית, לצערי לא עמדתי בתנאים של ה-5 שנים. (חסרים לי כמה חודשים).

השאלה היא, אם אנו רוצים לחזור לארה"ב למטרת מעבר מה התחרישים שאני למעשה יכולה לפעול בהם:
1. הוצאת GC מארה"ב? (נראה לי מוזר)
2. כניסה על ויזת תייר ויציאה עד שבעלי יתאזרח שם ונוכל להוציא לתינוק אזרחות באופן מיידי
3. האם יש הליך ישיר מול הקונסוליה ?
4. האם יש ויזת הגירה מיוחדת לילדים מתחת לגיל 18 או תינוקות?

אנחנו רוצים לחזור לארה"ב באוגוסט והמצב כרגע לא ברור מבחינה הגירתית איך הכי נכון לעשות את זה.
אני אובדת עצות האמת ואשמח לקבל כל תשובה או הדרכה מקצועית בנושא.

תודה!
שני

מקפיצה עבורך

doronf65

New member
מנהל
הוצאת GC לתינוק? כנסו!

לדעתי, את צריכה להוציא GC לתינוק. אני לא רואה דרך אחרת. ואז ברגע שהוא יהיה בארה"ב הוא ייהפך לאזרח באופן אוטומטי. לא צריך שום הליך!
&nbsp
(ולגבי בעלך, אני מעריך שה- GC שלו עדיין בתוקף. רק ודאו שהוא לא ייעדר מארה"ב יותר משנה)
&nbsp
השאלה היא באיזו צורה זה יהיה הכי מהיר? אין לי נסיון לגבי איזשהו תהליך מקוצר לגבי תינוקות, אבל יש פה אנשים עם נסיון. מה אמרו לכם בשגרירות? שאלתם?

regnadlan

New member
תודה דורון, GC לבעלי (המשך)

תודה על התשובה,

הGC של בעלי בתוקף אבל הוא לא היה בארה"ב 11 חודשים , הוא טס בסופ"ש הזה לסדר כמה עניינים לקראת החזרה שלנו.
רציתי לדעת האם הוא ייחקר בכניסה? ואם כן מה תהיינה השאלות אם מישהו יודע?
ובכללי להבין , האם כל פעם שהוא נכנס ויוצא הזמן שהוא יכול להיות בחוץ כלומר השנה, מתאפס?

הוא יצטרך להכנס ולצאת לפחות 3 פעמים עד שאני אצטרף אליו.

doronf65

New member
מנהל
הנה התאוריה

יש שתי תקופות חשובות בחיי GC:
- מעל חצי שמנה העדרות: ספירת הפז"מ לאזרחות מתאפסת.
- מעל שנה - ה- GC פג תוקף (למרות מה שכתוב עליו...)
&nbsp
אבל זו התאוריה, או מה שנסתכלים עליו כעל "כללי אצבע". אבל מה שחשוב זו המהות: האם אתם חיים (או בכוונתכם לחיות) בארה"ב?
לכן, אם ייחקר אחרי 11 חודש אז אין סיבה טכנית לעשות לו בעיות כי אין שנה מהיציאה ובנוסף התשובה "הייתי הרבה זמן בחוץ כי אשתי ילדה ועכשו נכנסתי כדי להתכונן לחזרה של המשפחה" היא תשובה מצויינת ואמורה להעביר אותו בלי בעיות.
&nbsp
&nbsp

doronf65

New member
מנהל
וכן, בפעמים הבאות

זו תהיה בעיה קטנה עוד יותר, כי הוא מראה דפוס של חזרה.

regnadlan

New member
תודה, השאלה איך להוציא לילד GC

אם נעשה את זה דרך ארה"ב זה ייראה לא טוב אני מניחה...
אם נעשה את זה מהארץ אין לנו שנה לחכות.

יש הליך מזורז אולי?

John the Savage

New member
ההחלטה אם לאשר הליך מזורז

נתונה לשיקול דעתם של הקונסוליה. אין נוהל ספציפי להליך מזורז בסיטואציה הזו, אבל אני מאמין שתוכלו להצדיק הליך מזורז אם תסבירו שיגרם לכם נזק במידה ולא תוציאו לתינוק גרין קארד עד אוגוסט.

doronf65

New member
מנהל
"לא טוב" זה אנדר-סטייטמנט

אל תעשו זאת. תימצאו ששיקרתם בכניסה לגבי כוונותיכם. לשקר זה הכי גרוע.

Boston Guy

New member
שאלות

כמה זמן את ובעלך גרתם בארה"ב במצטבר? באיזו שנה הגעתם לארה"ב?
האם את התהליך לקבלת גרין קארד עבור בעלך עשיתם בארה"ב (כלומר, בזמן שהוא היה בארה"ב בסטטוס תייר או סטטוס אחר)?
האם בעלך יצא ונכנס חזרה לארה"ב אחרי שקיבל את הגרין קארד?

regnadlan

New member
תשובות

היינו כ-11 חודשים בארה"ב מסוף 2015 עד אמצע 2016
עשינו את התהליך מארה"ב , הוא לא יצא אף פעם, למעט הפעם שהגיע איתי לארץ
ונשארנו פה לטובת הלידה.

Boston Guy

New member
יש לכם משהו שיכול להוכיח קשר לארה"ב?

אני יוצא מנקודת הנחה שאם הייתם בארה"ב בקושי שנה ואז עזבת לשנה כדי ללדת בארץ אז יש מצב שאין לכם יותר מדי הוכחות לכך ששניכם חיים חיי קבע בארה"ב.
יש לכם בית בבעלותכם בארה"ב?
יש לכם עבודה (כשכירים) שמחכה לכם בארה"ב?
יש לכם פעילות עיסקית בארה"ב?
משפחה בארה"ב?
איזו כתובת מגורים בארה"ב בעלך ירשום בטופס המכס שהוא ימלא במטוס?

העניין הוא שיש מצב יותר מסביר שבשנה התעופה יחפרו לו בנושא "האם אתה עומד בתנאים של שמירת הגרין קארד שקיבלת?" - מה הוא הולך לענות?

האם ניסיתם לפנות לקונסוליה?

ככל שזכור לי מקריאה וחפירה בנושא (לנו נולד ילד לפני הראיון לקבלת GC, ועשיתי חשיבת-יתר רצינית סביב הסדרת מעמד הגמד):
אם את היית בעלת גרין קארד, אז היתה לך אפשרות להכנס חזרה עם התינוק כל עוד הוא בן פחות משנתיים.
כנראה שאם נולד תינוק לאחר אישור ויזת הגירה, יש אפשרות לצרף אותו להורה.
כיוון שלבעלך יש GC, אולי יש איזו אפשרות לאשרה מהירה. או לפחות לקבל הליך ישיר ומהיר עבור הילד.
כך או אחרת התהליך התקין יעבור דרך הקונסוליה אז אין סיבה שלא לשלוח אליהם את השאלה, הם יחזרו אליך תוך יום או יומיים.

מעניין לשמוע מה תהיה התשובה.

regnadlan

New member
כתבתי להם אתמול , קיבלתי תשובה היום. פולי אנא עצתך...

אני מניחה שצריך קודם להגיש I-130 ורק אז יש להם מס' קייס שהם יכולים לזרז

אשמח לדעת איך זה עובד מבחינת הקונסוליה ומבחינת ההגשה והזירוז של התהליך ממי שעבר כזה , מה אתה אומר פולי?

קיבלתי את התשובה הלקונית הבאה בכל אופן:

Dear Madam,

Petitioners residing in Israel, the West Bank, Gaza, or Jerusalem who wish to file a Form I-130, Petition for Alien Relative, may do so by filing the I-130 and a money order, cashier’s check, or a personal check drawn on an American bank for the appropriate fee, with the USCIS Chicago Lockbox at one of the addresses below:

USCIS Chicago Lockbox addresses for regular mail deliveries:

USCIS
P.O. Box 804625
Chicago, IL 60680-4107

USCIS Chicago Lockbox address for express mail and courier deliveries:

USCIS
Attn: I-130
131 South Dearborn-3rd Floor
Chicago, IL 60603-5517​

למעלה