גרין קארד לארוסתי

chipopo2012

New member
גרין קארד לארוסתי

היי אני אזרח ארהב שחי בארץ, אני וארוסתי טסים בקרוב לארהב כדי לעבור לגור שם. היא תטוס עם ויזת תייר ואז נתחתן שם והיא תקבל גרין קארד זמני. השאלה שלי רק כמה זמן בערך יקח מהרגע שנתחתן ועד שהיא תקבל את הגרין קארד הזמני כדי שתוכל להתחיל לעבוד בצורה חוקית?
כמה זמן בערך מרגע החתונה שלנו בארהב עד שהיא תקבל את הגרין קארד הזמני?
האם בכלל עדיף שנתחתן בארץ אז נוציא ויזת נישואים? אני הבנתי שיותר פשוט כבר להתחתן שם ולעשות את התהליך שם

למה לפתוח הודעה נוספת?

אילן כתב לך תשובה מפורטת בהודעה הראשונה שפתחת.
תקרא אותה ותחזור עם שאלות רלוונטיות, בשרשור הזה.

ilanvag

New member
זה לא עובד ככה!

אתה יכול להתחתן גם מחר -- בישראל, בארה"ב, או באירופה -- אין שום קשר בין החתונה לבין גרין קארד. החתונה היא תנאי מקדים בשביל להגיש *בקשה* לקבלת גרין קארד, אבל אשתך לא תקבל גרין קארד באופן אוטומטי רק בגלל שהיא התחתנה איתך.
&nbsp
מנסים להסביר לך את שוב ושוב, ואתה מתעקש על הדרך שלך. בבקשה קרא את המאמר שהפניתי אותך אליו (עמודה בצד שמאל, תחת "מאמרים"), ואז חזור עם שאלות רלבנטיות... מה שאתה שואל כרגע מראה שאתה לא מבין את התהליך, ומתעלם ממה שאני מנסה להסביר לך.
&nbsp
בגדול, אחרי החתונה, ובהנחה שתעשו את זה בארה"ב -- ייקח לפחות חצי שנה (וסביר להניח שיותר) עד שהיא תקבל את הגרין קארד... אבל זו לא תשובה מדויקת, כי יש המון משתנים שצריך להתחשב בהם.

ChicagoGurl

New member
I love it when people think you present a marriage ...

Certificate and get your green card on the spot

oh you got married? Here you go!
Just a glimpse into current timelines
It currently takes 5-6 months just to get an Employment Doc from within the US, and 12-14 months to get a green card.
And these times are getting longer by the minute.
&nbsp

ilanvag

New member
תודה לגבי לוחות הזמנים - מניח שזה מניסיון אישי עדכני?

חצי שנה לקבלת אישור עבודה (EAD) - האם את מתכוונת לכך שזהו זמן הטיפול של USCIS כיום, מרגע הגשת הבקשה?
או חצי שנה בסך הכל, אשר כוללים גם את 3 חודשי ההמתנה ההכרחיים לאחר הכניסה לארה"ב עם ויזת תייר, ולפני שאפשר להגיש את הבקשה לגרין קארד?

כי אם מדובר באפשרות הראשונה, אז צריך להוסיף לזה עוד 3 חודשים להמתנה...

אגב, די ברור שהבחור לא באמת יודע מה הוא רוצה וצריך; נשמע שמה שהוא רוצה עבור אשתו לעתיד זה את אישור העבודה, והוא חושב שהיא צריכה גרין קארד בשביל זה -- וזה לא המצב, כי היא יכולה להתחיל לעבוד ברגע שתקבל אישור עבודה. מתי שהגרין קארד יגיע לאחר מכן, זה לא באמת משנה, כל עוד יש לה אישור עבודה ו-AP לנסיעות אל מחוץ לארה"ב.

ChicagoGurl

New member
These are current timelines, but...

I'm still waiting on the EAD, so once I get it I will update exactly how much time it took.
I was told by the lawyers that the current timelines have been lengthened towards 5 plus months for the EAD - since you filed the paperwork.
no wait times since I'm in the US on an L visa
And yeah, the guy could sure use some learning. Also a realistic expectation, that even when you get your EAD it's not like you can go to work the following Monday' finding a job takes time...
&nbsp

Alon546

New member
ממה שאני יודע, כרגע מדובר על 5-7 חודשים

מרגע שהבקשה התקבלה ב-USCIS ועד לקבלת ה-EAD.
זה מה שדווח מפרגומן לאנשים מסביבי שמחכים. אלה הזמנים כרגע. אולי פעם היה 3 חודשים, היום זה כבר לא המצב.

ilanvag

New member
תודה רבה - זו הרעה משמעותית מאוד!

זה אומר שבפועל, תהליך מארה"ב כבר יכול לקחת קרוב לשנה (כולל 3 חודשי המתנה לאחר כניסה לארה"ב ולפני שאפשר להגיש בקשה), ולכן ההפרש לעומת תהליך מישראל הוא כבר פחות משמעותי משהיה.

chipopo2012

New member
איפה המאמרים

לא הבנתי איך אני נכנס למאמרים שדיברתי עליהם

בראש העמוד

של הפורום הזה, יש לשונית כחולה "כלים ומידע" תלחץ עליה, יש שם סעיף מאמרים.

למעלה