גרין-קארד לבעל ואזרחות לילדים?

dallal

New member
גרין-קארד לבעל ואזרחות לילדים?

שלום, אנו גרים בארץ. אישתי אזרחית ארה"ב (נולדה בארה"ב עלתה לארץ בגיל 9). התחתנו לפני 8 שנים, יש לנו שתי בנות (3 שנים ו- 9 חודשים). אין לנו כוונות רציניות כרגע להגר לארצות הברית (את זה לא צריכים לדעת בשגרירות). אנו מתכננים ביקור בעוד כשלשה חודשים. אנו מעוניינים שלבנות שלנו תהיה אזרחות אמריקאית. אמרו לנו שעלינו לקבל גרין-קארד ואז כשנכנסים לארה"ב, הדרכון מוחתם ואוטומטית הן מקבלות אזרחות. ולכן התחלנו בהגשת בקשה לגרין-קארד לבנות. השאלה הראשונה: האם זה באמת נכון? ככה זה עובד? הם יקבלו אזרחות עם הכניסה לארה"ב? עכשיו לשאלה/בעיה השניה. זה נראה מגוכח, להגיש בקשת הגירה לבנות ועבורי (הבעל) ויזה רגילה. בשגרירות הם עלולים לא לאשר את הגרין-קארד כי אנו לא מראים כוונת הגירה (ללא הבעל?). ולכן הגשנו בקשה לגרין-קארד גם עבורי. השאלה השניה: האם עשינו טעות? מה עושים במקרה זה? לא יאשרו גרין-קארד לבנות ללא הבעל? אם יאשרו לכולנו האם זה אומר שמאותו הרגע אני חייב לבקר לפחות פעם בשנה? מתנצל אם השאלות ארוכות. יום טוב

saritoosh22

New member
תשובה

נראה לי מוזר הקטע של גרין קארד עבור הבנות. האיש שלי אזרח אמריקאי, הבן שלו נולד בישראל. האבא הלך עם הבן לשגרירות האמריקאית בת"א וחזר עם פספורט אמריקאי לילד. הוא פשוט הציג את הפספורט שלו ותעודת לידה של הילד.

doronf65

New member
מנהל
הנושא של העברת אזרחות

מהורה אמריקאי לילדו מורכב מהרבה מקרים. יש כל מיני הגדרות, ותלוי כמה זמן שהה ההורה בארה"ב ובאיזה גיל. למשל, על פי הסיפור של שרית, נראה לי שהאיש שלה שהה בארה"ב לפחות 5 שנים מחייו, שנתיים מהן מעל גיל 14. במקרה כזה זכאי ילדו לפספורט גם אם נולד ב"ניכר" מבחינת האמריקאים. עבור אם בלתי נשואה, הרבה יותר קל: מספיק שנה אחת מחייה, לא חשוב באיזה גיל. עבור אבא - קריטריון אחר. עבור אבא שנולד לו ילד מחוץ לנישואין, עוד משהו אחר. במקרה של אישתך, אם היא לא יכולה להוכיח שנתיים אחרי גיל 14, אין מתן אזרחות אוטומטית, אלא דרך עקיפה. היא מסוגלת להעניק לילדיה גרין קארד, שהופך מייד לאזרחות עם הגיען לארה"ב כי הן קטינות. אין בגרין קארד הזה צורך להוכיח כוונת הגירה. איתך תהיה בעיה וסיבוך (מיותר, כי אתה לא מתכוון להגר) כי עבורך להשיג גרין קארד זה הליך ארוך יחסית, שדורש בדיקות רפואיות, הבאת תעודת יושר, ראיון, השגת ספונסר, וגם יעלה 1000$ בערך. ממש מיותר. נכנסת לסרט הזה מתוך ראיה של ישראלי, שחושב שהאמריקאים ינסו לבדוק אם אתה מתכמן, ואתה מנסה לסגור את כל הקצוות. אבל זה לא כך. אצלם לגיטימי שהאמא רוצה להשיג דרכון לילדות. עצתי: שאשתך תיגש למחלקה הקונסולרית בשגרירות, או תצלצל, תתייעץ, הם נחמדים ונותנים את כל האינפורמציה. לא כמו בארץ שלא אומרים את זכויותיך, ותשאל על הדרך הקלה ביותר... דורון

למעלה