גרין קארד מבוסס הגרלה

isomeone321

New member
תודה רבה. שיהיה לך בהצלחה.

האתר עובד. אולי תנסי להיכנס אליו שוב באמצעות דפדפן אחר.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה! :)

isomeone321

New member
גרין קארד מבוסס הגרלה

שלום לכולם,

ראשית תודה רבה לכל העוזרים כאן בפורום, יתכן ואני אזדקק לעזרתכם בזמן הקרוב ואני אשמח מאוד אם תוכלו לסייע לי.
התבשרתי כעת שזכיתי בהגרלת הגרין קארד.
לאחר ההתרגשות והשמחה הרבה שהתלוותה לעניין, אני לא יודע כיצד אני ממשיך מכאן? פניתי לעו"ד שמתעסק בתחום, אך הוא דורש סכום גבוה של מעל 1,500$, מצד שני בהתייעצות עם חבר שזכה בעבר, הוא טוען כי 'חבל על הכסף וזה הליך שבעיקרו מלווה במילוי טפסים וכי אין צורך בעו"ד'.
מה אתם אומרים? האם יש אמת בדבריו? אני חושש לעשות שגיאות בדרך אשר יגרמו לביטול שלי מההגרלה. במידה ואתם כן ממליצים על עו"ד, האם יש לכם מישהו עליו אתם ממליצים? האם אתם יודעים ה בערך עלויות הטיפול בעניין אצל עו"ד?
דבר נוסף שאמר לי חבר (אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ולאמת את אופן ההתנהלות כיום), נאמר לי כי עליי להמתין כעת למשלוח של מעטפה בדואר ושם יפרטו בפניי את כל המשך ההליך עם הטפסים אותם עליי למלא.
האם זה עדיין עובד כך? האם אני צריך לשלוח לפני כן מסמך מסויים באמצעות הדוא"ל, דואר או כל דרך אחרת?
דבר נוסף, אני סיימתי כעת את לימודיי האקדמאיים ואין לי כרגע חסכונות רבים. האם זה משהו שעלול להשפיע לרעה על המשך התהליך?

לציין, כי עד עתה, מלבד ההתרגשות וההודיה לה', הדבר היחיד שעשיתי זה להדפיס את הודעת הזכייה עליה התבשרתי.

אשמח לכל עצה, תשובה, עזרה.

תודה רבה!! והמון הצלחה לכולם!!

Johns84

New member
"זכית" להגיש טפסים

מכאן ועד הכרטיס הנכסף הדרך ארוכה ולוקחת כמה חודשים.

לפני כמה שבועות החלטתי לעשות מעשה, במקום לכתוב על הניסיון שלי פה, ערכתי את הערך בויקיפדיה "הגרלת הגרין קארד". הוא היה דל ולא מעודכן. כל מיני משתמשים אחרים אמרו לי תודה והרגשתי שעשיתי עוד צעד בדרך להיות חנון מדופלם. :)

מעתיק לך לפה אפריטיף קטן וממליץ בחום לחפש לפני הוספת הודעה בפורום. ב 2017, סביר שעל כל שאלה שיש לך, מישהו חשב עליה קודם, וגם כתב על זה.

בהצלחה :)

--------

זכייה - הודעות הזכייה לא מגיעות במעטפות לכתובת למשלוח דואר שסופקה על ידי המשתתף, אלא צריך לבדוק הכל לבד באתר מיועד של הממשל.
תהליך קונסולארי - על הזוכים המבקשים לממש את זכייתם לפתוח בהליך קונסולארי שבסיכומו יוכלו להיכנס לארצות הברית עם בני משפחתם ולקבל את תעודת הגרין קארד ומעמד התושבות הקבועה. בדרך כלל הלקוחות בוחרים לבצע את התהליך באמצעות עורכי דין המתמחים בהגירה. אם הזוכה שולט בשפה האנגלית, אין סיבה שישכור שירותי עו"ד.

התהליך כולל מילוי טופס (D-260) שבו הפרטים האישיים מגיעים לרזולוציות גבוהות מאוד. לאחר השליחה הזוכה מקבל Case number. אם וכאשר ה Case Number הופך ל Current, הזוכה יקבל למייל תאריך לריאיון. שלושה שבועות לפני הריאיון, על הזוכה לבצע בדיקות רפואיות הכוללות לקיחת דמים, צילום חזה, חיסונים ועוד. נכון ל 2016 הבדיקה עולה כ 1,300 שקלים.

הריאיון עצמו מתבצע בקונסוליה האמריקנית בעמידה, מול הקונסול כשביניכם מפרידה זכוכית. מומלץ להגיע עם קלסר מסודר המחולק לחוצצים המפרידים בין מסמכי המצב הרפואי, השכלה, שירות צבאי, אזרחות, איתנות כלכלית וכדומה.

אף גורם רשמי לא יאמר זאת באופן ישיר, אך על הזוכה להוכיח איתנות כלכלית כדי שלא יהפוך ל Public charge כשיהגר לארצות הברית. כדי להוכיח איתנות כלכלית ניתן להעריך באופן גס שרווק ללא ילדים צריך להוכיח הון עצמי של כ 100,000 שקלים לשנה הראשונה. ישנה טבלה מסודרת המגדירה מספרים מדויקים על פי הסטטוס של הזוכה ומספר ילדיו. עלות הריאיון נכון ל 2016 היא 330 דולר. באם לא עברת אותו, בדיוק כמו הבדיקות הרפואיות, אין החזר כספי. מטרת העל של הזוכה היא לתת לקונסול את ההערכה ש "You will manage".

לאחר כמה דקות מורטות עצבים, הזוכה ניגש לדלפק כשקוראים בשמו ומודיעים לו אם הבקשה אושרה או נדחתה. אם היא אושרה הדרכון שלו יישאר בקונסוליה ויוחזר אליו בדואר עם ויזה זמנית התקפה לחצי שנה. בחצי השנה הזאת עליו לשלם 160 דולר עבור כרטיס הגרין קארד הקבוע (התשלום יכול להתבצע באופן מקוון) ולדרוך בארצות הברית לצורך ביומטריקס (לקיחת טביעות אצבע, צילום פנים וכדומה).

לאחר הביומטריקס על הזוכה לספק כתובת בארצות הברית בלבד למשלוח הכרטיס. משך התהליך לא עולה על יותר מכמה דקות.
הזוכה חייב להגיע פיזית לארצות הברית בתוך כחצי שנה לטובת הביומטריקס. לאחר מתן הביומטריקס הזוכה אפילו לא חייב לצאת משדה התעופה. הוא יכול לתפוס מטוס חזרה למולדתו ולהשלים את תהליך המעבר. אם הוא יצא מהמדינה לאחר מתן הביומטריקס, באפשרותו לשהות מחוץ לארצות הברית לא יותר משנה מתאריך מתן הביומטריקס.

קבלת הגרין קארד - את תעודת הגרין קארד הקבועה מקבל הזוכה לאחר כניסתו לארצות הברית.

Johns84

New member
עוד כמה פרטים...

1. יש לי טיפ שלא משוכנע כמה הוא יעיל, אך שווה ללכת על פיו. יכול להיות שככל שתגיש מהר יותר את ה D-260, כך תקבל Case Number נמוך יותר. משמע הסיכויים לזימון לריאיון יהיו גבוהים יותר.

2. בשנים האחרונות *בערך 17,000,000 אנשים ניגשו להגרלה. רק 125,000 "זכו" להגיש טופס D-260, ורק 50,000 וויזות חולקו. בפועל הרבה פחות מ 50k זכו, מכיוון שעל כל זוכה + אישה + הילד שלו, יורדים מהמכסה שלוש וויזות.

3. אחרי שזה נאמר, אכתוב משהו שתשמח לקרוא. ב 2016 קרתה תופעה די שכיחה. תיאורטית, כל מי ש"זכה" להגיש D-260, יכל לקבל זימון לריאיון. כלומר שכל ה Case Numbers הפכו ל Current. למה זה קורה זה ארוך מדי לפה (אבל די מעניין). רוצה לומר בעצם, שגם אם הקייס נאמר שלך יהיה 8,000 ומעלה, ואתה שייך ליבשת אסיה, יש סיכוי סביר שתקבל ריאיון.

4. אם רוב מה שכתבתי פה נשמע כמו סינית (וזה לגמרי בסדר, יש הרבה מונחים שצריך להכיר), ממליץ בחום לבקר תכופות באתר הזה:
http://britsimonsays.com/
מדובר על אתר של אזרח בריטי שזכה ב2012 ומאז עושה חיל.

בקר מדי פעם גם בפורומים זרים המיועדים לנושא הגרלת הג"ק. לדוגמא פה:
http://forums.immigration.com/forums/lottery-visas-dv.119/ 

שא ברכה, ואם אתה באמת מעוניין להגר, מאחל לך שאלת המזל תהיה לצדך ושתתנהל בצורה כזאת שהגשת הטפסים, סידור המסמכים ומהלך הריאיון יעשו בצורה יעילה.

rita2109

New member
מנסה לעזור- בתור אחת שזכתה בהגרלה

קודם כל מזל טוב...לגבי העורך דין באמת חבל על הכסף וכמו שהחבר שלך אמר לך השלב הבא שלך הוא למלא ים טפסים DS260- ממלאים אותם און ליין
צריך להיות מאוד מדויק בעת מילוי הטפסים אחרת אכן יש פוטנציא לפסילה אפילו על הדבר הכי קטן שנראה לא חשוב בעליל.
לגבי המעטפה עם פירוט המשך התהליך...הכל נעשה און ליין ולא זכור לי שקיבלתי איזשהם מעטפות הביתה.
לגבי החסכונות...מהרגע שאתה ממלא טפסים ןעד הרגע שאתה מזומן לראיון (אם בכלל...הכל תלוי מה מספר הקייס) ארוכה הדרך- אם אכן אתה מגיע לראיון אכן אתה צריך להציג מה יש לך מבחינת כסף- זה כולל שווי רכב, שווי דירה, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה או כל חסכון אחר שיש לך...יש מעין כלל לא רשמי שאני מכירה הרבה שמסתמכים עליו שאתה צריך להתיג שיש ברשותך 10,000$ לאדם...אבל כמו שאמרתי זה לא רשום באף מקום וכל מקרה לגופו.
שיהיה בהצלחה!

isomeone321

New member
תודה רבה על התגובות המפורטות

ראשית תודה רבה לכם על התגובות המפורטות.
1. סיימתי למלא את הטופס DS260 ושלחתי אותו. האם כעת עליי לעשות משהו? או פשוט להמתין עד אשר אני אקבל מייל נוסף להמשך מילוי פרטים?
2. בשום שלב לא נדרשתי לשלם סכום מסויים בעבור אגרה, האם עליי לשלם כעת באמצעות אתר מקוון כלשהו/לגשת לדואר ולשלם?

תודה רבה לכולכם! המשך שבוע נעים! :)

isomeone321

New member

rita2109

New member
תשובות

עכשיו זה תלוי במספר בקייס שלך...אתה יכול לבדוק את ההתקדמות בלינק הזה
https://travel.state.gov/content/visas/en/law-and-policy/bulletin.html
אם אתה מגיע לשלב הראיון אתה תקבל מייל משהו כמו חודש לפני עם תאריך והשעה של הראיון, המסמכים שתצטרך להביא...תצטרך לעשות גם בדיקות רפואיות- באחריותך לקבוע את התור לבדיקות...יש מקום אחד שעושים אותן- בירושלים
מבחינת אגרות...תצטרך לשלם אגרה כשתהיה בראיון מומלץ בחום להביא סכום מדויק בדולרים
בהצלחה

isomeone321

New member
למעשה כעת, לאחר הגשת הטופס אני לא צריך לעשות כלום?

ריטה, תודה רבה על התגובה.

לפי המספר שלי כנראה שאני יתראיין באיזור חודש מאי. האם חוץ מהטופס DS-260 אני לא צריך לעשות כלום?

רק להמתין עד להזמנה לראיון? ורק אז לשלם אגרה? כי בינתיים לא שילמתי בכלל.

דבר נוסף, זכור לך האם היית צריכה להוסיף תמונה בעת מילוי טופס DS-260? או שאני אזדקק למסור תמונות רק בעת הראיון בקונסוליה? כי בינתיים לא הוספתי תמונות.

תודה רבה! המשך שבוע מבורך! :)

rita2109

New member
כרגע

אכן אין מה לעשות חוץ מלחכות ולראות איך מתקדם מספק הקייס ואכן בשלב הזה לא משלמים כלום.
לגבי תמונה- צריך להוסיף תמונה לDS260- תזכור לתמונות לארהב מעט שונות מהתמונות פספורט הרגילות אבל בכל חנות צילום יודעים את לזה (ואני בטוחה שגם אתה יודע את זה...
)
למרות שיש לך עוד ים של זמן ממליצה בחום לעבור על הDS260 ולוודא שלא פיספסת כלום...ברגע הראיון זה יכול ליפול על הדבר הכי קטן שנראה לא חשוב או על טעות שלא שמת לב אליה ואם אני לא טועה אפשר לעשות שינויים עד חודש לפני הראיון בערך. ממליצה גם לאט לאט להתחיל להכין את הניירת כי תמיד נזכרים במשהו שחסר ברגע האחרון

למעלה