גרין קארד על בסיס נישואין - כמה זה מסובך?

movement2

New member
גרין קארד על בסיס נישואין - כמה זה מסובך?

אהלן,
אישתי ואני רוצים לעבוד ולגור בארה"ב במשך כשנתיים.
היא אזרחית ארה"ב, אני לא (וכנראה נוציא אזרחות ל-2 הילדים כשנהיה שם).
חשבנו בהתחלה לטוס כשליחי סוכנות אך כעת עלתה לנו מחשבה לטוס ולעבוד שם ישירות מול קהילה יהודית (שנינו בתחום החינוך).
היה לנו קשר עם כמה בתי ספר וקהילות שרצו שנגיע לעבוד אצלם, אך בגלל שלי אין ויזת עבודה, העניין תקוע (המקומות שדיברנו איתם הם כאלה שמתקשים להוציא ויזת עבודה וזה לוקח להם שנה אז הם מוותרים מראש..).
רצינו לבדוק את האפשרות להוציא עבורי גרין קארד ותהיתי כמה זה מסובך (כן, אני יודע שהכל יחסי בחיים..) ואיך פוצחים וממשיכים בתהליך.
האם אתם יודעים להעריך כמה זמן זה לוקח בממוצע ומה העלויות?
הרבה תודה.

John the Savage

New member
לא מסובך, אבל לוקח הרבה זמן

לגבי הטפסים עצמם, יש אמנם ערימה של טפסים שצריך למלא ומסמכים שצריך לאסוף, אבל זה לא מסובך לעשות את זה בעצמכם. ואם אין לכם משהו חריג, אין צורך בעו"ד בשביל התהליך הזה.

העלויות הן קצת פחות מאלף דולר לאדם. סה"כ האגרות כיום מגיע ל-865$. התהליך מהארץ לוקח כיום כשנה. והחלק ההכי קשה זה הצורך להמתין די הרבה זמן. מכיוון שאתם משפחה עם ילדים, אני מאמין שתהליך מארה"ב לא יהיה מתאים עבורכם.

בכדי לפצוח בתהליך, צריך למלא טופס שנקרא טופס I130. בקישור הבא תמצאו את הטופס ואת ההוראות למילוי הטופס. חשוב לקרוא את ההוראות בעיון ולעקוב אחריהם בצורה מדוייקת:
https://www.uscis.gov/i-130

movement2

New member
תודה על התשובה

המחיר סביר אבל באמת לא חשבתי שזה לוקח כ"כ הרבה זמן..

Boston Guy

New member
עוד נושא לקחת בחשבון: מי יהיה הספונסר הכלכלי

אישתך (האזרחית) תצטרך להראות במהלך הפרוצדורה שיש לה את המשאבים הכלכליים הנדרשים לפרנס 4 נפשות בארה"ב... והניחוש שלי לפי כיווני המחשבה שלכם - מה שהיא תוכל להציג לא יספיק, ותזדקקו לגייס "קו-ספונסור".
לא לכל אחד יש מי שיהיה מוכן לחתום על "ערבות כלכלית" עבורו...
רצוי להגדיר פיתרון לנושא לפני שפותחים בתהליך, כי יותר מדי אנשים מצאו עצמם "תקועים" בסוף התהליך, אחרי שהשקיעו הרבה זמן וכסף בנושא.

Evaalaska

New member
האם אפשרי לבקשר גרין קארד רק בשביל הבעל ולא הילדים?

אם בכוונת משפחה להגר לארה"ב....הם לא אמורים להגיש בקשה לגרין קארד לכל המשפחה?

נראה מהתשובה שלך שזה אכן אפשרי לבקש בקשה לגרין קארד רק עבור הבעל בלבד....והילדים יכולים לעשות את התהליך בארה"ב.

האם הבנתי נכון?

תודה רבה על העזרה ועל ההבארה! ;)

המשך יום מקסים לכולם!

zuki3

New member
לא

יש 3 אפשרויות שונות (לאנשים שונים) להפוך את הילדים שלכם לאזרחים
1. הם נולדו אזרחים אמריקאים, רק שהרשויות לא יודעות, אם האמא היא אזרחית אמריקאית וחיה בארצות הברית 5 שנים לפני שהם נולדו ושנתיים אחרי שהיא היתה בת 14, אז אתם צריכים לבקש עבורם אזרחות במקבלי לגרין קארד עבור הבעל, אסור לבקש גרין קארד למי שהוא אזרח.
2. אם האמא אזרחית, אבל לא חיה בארצות הברית, אבל הסבא והסבתא כן, והם חיים היום בישראל, אפשר לעשות את מסלול קבלת אזרחות דרך חוק הסבא, אבל זה לא רלוונטים לאנשים שגרים בארצות הברית, ובמקרה שלכם, האזרחית מצהירה שהיא גרה בארצות הברית (מוכיחה דומיסיליות) ולכן זה מסלול לא אפשרי, וגם לא צריך ,עדיף לעשות את המסלול לכולם של גרין קארד.
3. מבקשים עבור הבעל והילדים ביחד גרין קארד, כשנוסעים להפעיל את הגרין קארד, הילדים נהפכים לאזרחים ברגע שהם מגיעים, רק שצריך לעדכן את הרשויות.

לא ברור מה המטרה שלכם להפריד,
מה מהאפשרויות נכונה לכם ?

אין בעיה עם מסלול 2

זה קצת יותר יקר ומצריך טיסות נוספות, אבל אפשרי ללכת במקביל על התאזרחות לילדים וגרין קארד לאבא.
בגדול ובפשטות: יש הבדל בין דומיסייל של חוק הסבא לבין זה של גרין קארד. עבור חוק הסבא, הם רוצים לוודא שהילד המתאזרח גר במקום אחר ונכנס כדין לארה״ב. עבור גרין קארד, רוצים לוודא שהאזרח פועל כדי לבסס תושבות בארה״ב ולא שולח את בן המשפחה לעבוד שם.

(נכתב מנסיון. שני הילדים שלנו התאזרחו, בנפרד, על פי חוק הסבא. השני התאזרח *אחרי* שאני הפעלתי את הגרין קארד. הכל על פי הנחיות מפורשות של רשויות ההגירה השונות)

Evaalaska

New member
אשמח לדעת עוד פרטים על התהליך

תודה על תשובתך.
האם אפשרי לשמוע עוד פרטים?
תודה ויום טוב!

מתחילים בטופס N60K

מצרף קישור, וממליץ לכם לקרוא קצת על התהליך, התנאים וכו׳. תוכלו לקרוא באתר שלהם גם על תהליך גרין קארד. המידע שם הוא תמיד הרשמי העדכני והנכון, ואם משהו לא מובן, אפשר לחזור לפורום ולשאול ולקבל תשובות על פי נסיונם האישי של הגולשים. (התשובות ינועו בין סטטיסטיקה של מקרה אחד, לבין חכמת המונים)
https://www.uscis.gov/n-600k

כמו בהרבה טפסים שקשורים להגירה, מילוי הטופס כולל הגשת נספחים שונים שמאשרים את הזכאות. לאחר בדיקה ואישור, תתבקשו להעביר תאריכים רצויים עבור הראיון בארה״ב. הזמנים משתנים בין הסניפים השונים, ואתם יכולים לבחור לאיזה סניף להגיש את הבקשה.
הבקשה מיועדת למי שגר מחוץ לארה״ב ולכן התהליך הנ״ל צריך להסתיים לפני המעבר לארה״ב בפועל, ויצריך מכם הגעה נפרדת לארה״ב.

אפשר למצוא יתרונות וחסרונות לתהליך הזה אל מול תהליך גרין קארד. במקרה שלנו (ילד נולד מעט לפני ראיון גרין קארד, ביקשנו גרין קארד גם עבורו כי הסיפור הפך למורכב יותר), ההנחיה של הקונסוליה היתה להגיש טפסי התאזרחות ולא גרין קארד. (שאלנו גם את נציגי USCIS שהפנו אותנו לקונסוליה)
לנו זה התאים, כי טסנו פעמיים לפני המעבר בפועל, בטיסה הראשונה התינוק הגיע כתייר, בשניה הוא נכנס כתייר ויצא כאזרח.

John the Savage

New member
טכנית, אפשר לבקש גרין קארד רק בשביל הבעל ולא הילדים

אבל אם אתם רוצים שהילדים יצטרפו אליכם, גם הם צריכים לקבל גרין קארד ביחד עם בן הזוג. גם ילדים צריכים ויזה מתאימה בכדי להיכנס לארה"ב, ובפרט בכדי להיכנס לארה"ב לצורך הגירה.

למעלה