גרין קארד על סמך נישואין

torsten

New member
גרין קארד על סמך נישואין

שלום, אני אזרחית אמריקאית. בעלי בעל דרכון אירופאי. אנחנו חיים כרגע בארץ. יש לנו ראיון לגרין קארד בסוף אוקטובר. כפי הנראה אני לא יכולה להיות ספונסרית כי לא הייתה לי הכנסה של 15,000$ בשלוש השנים האחרונות ואין לנו את סכום הכסף הדרוש לחלופין. אנחנו רוצים לעבור לארה"ב. מישהו יכול לומר לי האם ישנה אפשרות לפתוח בהליך בארה"ב? כלומר, לבטל את הראיון בארץ, ובעוד כחצי שנה (הזמן שתכננו למעבר בכל מקרה) לעבור לארה"ב ולפתוח בהליך שם? תודה

doronf65

New member
מנהל
החוק אומר שעלייך להגיש

את הבקשה במקום מגורייך, דהיינו בארץ. הכי נכון זה לנסות למצוא עבור התהליך co-sponsor. האם את מכירה את הנושא או צריכה הרחבה? בנושא האופציה שהצעת - זה עושה ריח של "תרגיל", ואני לא יודע איך רשות ההגירה תאכל את זה. עקרונית נראה לי שזה אפשרי, כי הוא יכול להיכנס עם דרכון אירופי ולעשות AOS בארה"ב על סמך נישואיו לך. הייתי רוצה לשמוע מה האחרים בפורום יגידו, אבל נראה לי שעם הפסקת החשמל שם תצטרכי לחכות קמעה...

torsten

New member
בהמשך לתגובתך

היי אז, כן אני מכירה את הפרוצדורה כי לאחר שהבנו שאני לא יכולה להיות ספונסרית הבנו גם שיש אפשרות ל-co sponser. לצערי אין לי משפחה בארה"ב כך שאין לי מי לבקש. לאמא שלי יש חברה באטלנטה והם בקשר של אי מיילים רבל לא נעים לבקש. הם לא ראו אחת את השנייה שנים. הסיבות שציינתי כרגע הביאו אותנו למחשבה שאולי כדי להספיק את התהליך בארץ לנסות בארה"ב. חשבנו להתייעץ עם עו"ד בארה"ב שמתמחה בהגירה. אני פשוט מאוכזבת ומתוסכלת כי אנחנו רוצים לעבור לארה"ב ונראה לי לא הגיוני שבעלי לא יוכל לחיות בארה"ב. אני מיואשת..:( תודה לך על העזרה ואשמח לשמוע ממך אם יש לך עצות וכו'. רחל

אל יאוש

אני ממליצה לך להתייעץ עם יעקב, עו"ד ההגירה של הפורום - את פרטיו תוכלי למצוא בקטגורית המאמרים.

doronf65

New member
מנהל
ב- 1998 היה מצב דומה לגיסתי.

מה שהיא עשתה זה לנסוע לארה"ב לבד, לתפוס מהר עבודה ולהראות תלושי משכורת שהוכיחו שהיא יכולה לפרנס את בעלה הישראלי. אז הוא השלים את התהליך מהארץ, והגיע 3 חודשים אחריה. זה היה אז, ואני לא בטוח שהיום זה אפשרי. לי זה היה כבר קל, כי אותה גיסה כבר היתה שם והיא חתמה לי.

ניתושית

New member
היום זה לא אפשרי

גיסתי נשואה לאזרח, ילדיה כולם בעלי אזרחות והיתה צריכה חתימה של ספונסר. היום היא בדרך לקבלת אזרחות. אל תתיאשי, לכל מצב יש פתרון.

doronf65

New member
מנהל
אני חושב שאת צודקת, אבל אין לי מושג

אם יש מנגנון חלופי לזה. עכשו כשחתמה לי היתה צריכה להגיש את דוחות מס הכנסה שלה ל- 3 שנים אחורה.

ליאתA2

New member
מישהו יכול לפרט קצת

בנושא הספונסר? אני שואלת מהזווית של האם אני יכולה לשמש כספונסרית של החבר שלי במידה ונחליט להתמסד. אני אזרחית אמריקאית וגרה כאן שנה ורבע. מה הדרישות שאני צריכה לעמוד בהן כדי להיות ספונסרית? אין לחבר שלי בעיה לשהות כאן, הוא עושה כאן את הדוקטורט שלו ונמצא כאן על ויזה מסודרת. מה שמטריד אותי זה שהוא תלוי באופן טוטאלי במנחה שלו. המנחה שלו עבר לאוניברסיטה במרחק שלוש שעות נסיעה מכאן והחבר שלי (ועוד שישה אנשים והמשפחות שלהם) עברו איתו
. אני רק מתפללת שהמנחה לא יקבל הצעה מפתה מאוניברסיטה באלסקה...
שלא לדבר על זה שהחבר שלי תקוע במעבדה 60 שעות בשבוע ולא יכול לעשות שום דבר נגד זה כי הסטטוס שלו לגמרי תלוי בטוב ליבו של הפרופסור.

למעלה