גרין קארד עקב נישואים לאזרחית

gigalala2

New member
גרין קארד עקב נישואים לאזרחית

היי,
אז הסיפור הוא קצת מורכב, והמטרה של ההודעה הזאת היא להבין אם אני צריך לשלם המון כסף לעורך דין או לא?
אז ככה פגשתי את חברה שלי לפני בערך 6 שנים, לפני שנתיים עברתי לארה״ב עם ויזת סטודנט ומאז אנחנו גרים ביחד. עכשיו אנחנו מתחתנים בעירייה כי אין לנו באמת כסף לחתונה(או טבעת) וגם לא יהיה לנו כי אני לא יכול לעבוד, ואני לא רוצה לדבר אפילו על ההלוואות לשכר לימוד שלה. אנחנו כן נעשה חתונה גדולה עם רב והמון אורחים וכל הכאב ראש הזה עוד שנה בערך(בהינתן שיהיה לנו כסף לזה עוד שנה).
כרגע אנחנו גרים באריזונה ואני לומד שם מדעי המחשב ונשאר לי עוד סמסטר אחד, חברה שלי למדה רפואה והיא סיימה לפני שבוע בערך.
הבעייה היא שהיא מתחילה התמחות בקוניטיקט עוד חודש (זה נקבע בסוג של הגרלה ואין לה שליטה על המיקום הסופי).
כלומר במשך חצי שנה אנחנו נגור בנפרד וזה בדיוק הזמן שבו יהיה לנו ראיון.
הקשר הוא אמיתי ויש אינספור הוכחות(תמונות, כלב
, וחוזה דירה לשנתיים עם השמות שלנו, ועוד) אבל מהנסיון שלי עם פקידי הגירה כאלה לפעמים הם מרגישים צורך לעשות בעיות כדי להצדיק את העבודה שלהם. ולצערי יש המון סימני שאלה(למה אתם לא גרים ביחד עכשיו, למה לא עשיתם חתונה ״אמיתית״ עם אירוע והכל,ועוד)
אני ממש בחוסר ודאות כרגע לגבי מה לעשות, אין לי כסף לעורך דין אבל אם אין ברירה אני אמצא את הכסף. מה אתם חושבים? ואם יש טיפים אחרים בנושא אני אשמח מאוד.

תודה מראש

KallaGLP

New member
קודם כל, בשעה טובה ומזל טוב!

כאדם מהישוב, ללא שום ידע או ניסיון בתחום, ממש לא נשמע לי שיעשו לכם בעיות לאור המצב שתיארת. יש לכם סיבה מצוינת למה אתם גרים בנפרד, ומלא הוכחות לכך שהקשר אמיתי ושאתם כן גרים ביחד בנסיבות רגילות. תצלמו תמונות בחתונה ותציגו אותן - לא עניינו של איש אם ואיזו מסיבה עשיתם כל עוד התחתנתם כחוק ויש לכם מסמכים ותמונות שמעידים על כך. אישית, ממש לא חושבת שיעשו לכם בעיות.

John the Savage

New member
דווקא לא סיפור מאד מורכב

אתם 6 שנים ביחד, ומן הסתם יכולים להציג הרבה ראיות להיסטוריה המשותפת ביניכם. חתונה בעיריה בלי טקס זה לא דבר חריג. הרבה אנשים בוחרים לעשות זאת מכל מיני סיבות. מגורים בנפרד זה גם לא צריך להדליק דגל אדום כל עוד יש לזה הסבר טוב (במיוחד כשזה זמני ...).

להערכתי מיותר לחלוטין לשפוך כסף על עו"ד בשביל זה. רק תקראו ביסודיות את ההוראות לטופס I130 ו-I485 ושימו לב שיש לכם את כל מה שצריך בחבילה. ההמלצה שלי: קודם כל, לחתונה בעיריה נסו להביא כמה עדים שיצטלמו איתכם. החוק באריזונה דורש שני עדים, אבל אם אפשר להביא קצת יותר (נניח שניים-שלושה חברים וקרוב משפחה או שניים אם יש לכם משפחה באזור) זה ישדר יותר אמינות.

נ.ב. כשאנחנו היינו בראיון לגרין קארד, אני גרתי ועבדתי באזור סן פרנסיסקו, ואישתי גרה ועבדה בנבאדה, ויותר מזה, אפילו לא היו לנו תוכניות קונקרטיות לגבי מתי נעבור לגור ביחד (בפועל עשינו את זה כמה חודשים אחרי הראיון אבל לא ידענו בזמן הראיון), ולמרות זאת לא עשו לנו בכלל בעיות.

gigalala2

New member
האמת שאנחנו לא מתחתנים בעייריה

באריזונה כל אחד יכול לערוך טקס, פשוט חשבנו עם כמה חברים לעשות את זה,מסעדה ואז לצאת. אין לנו ממש משפחה פה.
וממש תודה על העזרה, זה מרגיע מאוד.

John the Savage

New member
רק תקפידו שהחתונה אכן תחשב לחוקית בהתאם לחוק באריזונה

בייחוד אם חבר עורך טקס, אני משער שהוא צריך להרשם קודם ככהן דת באיזשהו "אירגון דתי" (אמיתי או אחד מאותם אירגונים שקיימים רק לצורך חתונות). לא מכיר לעומק את החוקים באריזונה, אבל באחריותכם לוודא שאתם אכן ממלאים את כל הדרישות של החוק.

doronf65

New member
מנהל
מה שחשוב זה שתצאו עם תעודת נישואים של המדינה

מה התהליך שהוביל לזה - ממש לא משנה.

למעלה