גרמניה, גרמנית וכו'

motorist

New member
צבא גרמניה

לצבא גרמניה של היום קוראים (אני ממש לא בטוח) bundeswehr לצבא גרמניה בתקופת היטלר קראו wehrmacht איך קראו לצבא גרמניה לפני אחרי מלחמת העולם הראשונה ובזמן מלחמת העולם הראשונה?

Eldad S

New member
../images/Emo91.gif אם יש לך שאלה כלשהי,

אתה מוזמן להציגה - נראה לי שחברי הפורום הדוברים גרמנית ישמחו לעזור.

Eldad S

New member
"צבאות" גרמניה

אז הנה מה שהעליתי היום: בתקופת הקיסרות של גרמניה, היה הצבא הקיסרי: das Kaiserliche Heer, הצי הקיסרי - die Kaiserliche Marine הצבא של ויימר (Weimar) נקרא: die Reichswehr. בשנת 1935 השם שונה ל-die Wehrmacht. בשנת 1956 כוננו את הצבא החדש, die Bundeswehr, המכיל את הבאים: das Heer (הצבא, או צבא היבשה, אם אני מבין נכונה), die Bundesmarine - הצי, die Luftwaffe - חיל האוויר. לפי מה שאמרו לי, ה"קידומת" Bundes בדרך כלל איננה חלק מהשם, אבל אפשר לבדוק באתר הצבא הגרמני: www.bundeswehr.de. במזרח גרמניה של פעם (DDR, או, באנגלית: GDR) שמו של הצבא היה: die Nationale Volksarmee, והוא נודע בשם הקיצור NVA (אני מניח שהתרגום לעברית ברור).

motorist

New member
סבבה

אני לומד גרמנית כבר שנה והייתי רוצה שתעזרו לי ותמליצו לי על מילון (אנגלי-גרמני גרמני-אנגלי גם יכול להיות טוב)

חייםלוי

Member
מנהל
יש מילון גרמני עברי של יעקב לביא

ובנפרד מילון שלו עברי גרמני. הוצאת אחיאסף 1980.

Eldad S

New member
יש מילון גרמני-אנגלי אנגלי-גרמני

בהוצאת Cassel, די מקיף ודי עבה (אבל כרגע הוא לא על ידי).

ashmash

New member
עוד המלצה

כאשר אני לא בטוח איך אומרים משהו בגרמנית (ואני יודע איך אומרים אותו באנגלית כמובן), אני משתמש בכלי השפה של גוגל (בגוגל קום, לא סיאו איי אל) שם אפשר לערוך תרום למילים, טקסטים ואתרים שלמים בשפות - אנגלית, צרפתית, גרמנית, ספרדית, פורטוגזית ואילטלקית... שימושי...

למעלה