גרמניה תאפשר גישה חופשית

deebeebee

New member
גרמניה תאפשר גישה חופשית

לארכיונים הנאצים. http://news.walla.co.il/?w=//893001
 

talia olav

New member
אני תוהה אם הידיעה של וואלה נכונה -

בדיוק היום התפרסם מאמר על פתיחת הארכיונים של ארולסן (רישומי הצלב האדום / International Tracing Service - המאוחסנים בארולסן שבגרמניה). עד כה לא היתה גישה לחוקרים למידע האצור שם, למעט עותק חלקי ומיושן הקיים ביד-ושם. האם וואלה טעו בפרשנות, או "אבותינו", או ששתי הידיעות נכונות?
 

talia olav

New member
אמנם הכוונה לארולסן, כפי שמופיע

בהודעה לעתונות המקורית (קישור במאמר לעיל).
 

deebeebee

New member
כן, הכוונה לארולסן

אני תקווה שתהיה לי הזדמנות למצוא תיעוד. במעט שיש ביד ושם גיליתי שקיימות כרטיסיות של המשפחה, אבל אין שם מידע לגבי מהות המידע. יתכן שהמידע עוסק בסבא שלי. קיים תיעוד על כך שסבא שלי, שהיה פעיל באחד הארגונים שבגטו ורשה, נעצר לפחות פעמיים על-ידי הגסטפו (פעם אחת אפילו מוזכרת ביומנו של אדם צ'רניאקוב) והוחזק בכלא פאוויאק. כשהייתי במקום ביוני האחרון נכנסתי לארכיון שלהם ולא מצאתי דבר לצערי. בשל כך אני מצפה בכליון עיניים לאפשרות לחפש שם מידע/תיעוד.
 

talia olav

New member
החומר אמנם נמצא ביד-ושם ...

כחמישים שנה, אך לא עודכן מאז. כלומר, ביד-ושם לא קיימים העידכונים למאגר מאז שהחומר התקבל לראשונה. מה שלא ברור לי עדיין הוא מה היקף העידכונים, ובפרט, מה הסיכוי למצוא מידע חדש עבור מי שכבר ערך חיפוש במיקרופילמים ביד ושם (כמוני).
 
למעלה