גרמניה תשתתף בכוח הרב-לאומי בלבנון

גרמניה תשתתף בכוח הרב-לאומי בלבנון

בשבוע שעבר התלבטו בגרמניה, אם לאחר השואה, לשלוח כוח אזרחי או צבאי ללבנון במסגרת הכוח-הרב לאומי.

deebeebee

New member
הכח הרב לאומי אמור למנוע

מתקפות נגד ישראל או ישראלים ולא לתקוף או לירות בישראלים, אז מה זה משנה אם משתתפים בו חיילים גרמנים. אדרבה, אני אישית מעדיפה אותם על פני חיילים מארצות מוסלמיות ואפילו על חיילי צבא לבנון שחלק לא מבוטל מהם בטח יהיה תומך חיזבאללה.

masorti

New member
You miss the point....

מה יקרה אם ישראל תשלח קבוצת חיילים מיחידת עילית לפשיטה בבינת-ג'בייל כתגובה לירי של מחבלי חיזבאללה מתוך העיירה? החיילים הגרמנים (שהם כידוע יקה-פוצים עם ראש מרובע ומשמעת פרוסית) יסתכלו בספר ההוראות ויקראו שם שעליהם לפתוח באש על כל כוח חמוש הפועל בשטח שהם אחראים עליו.

deebeebee

New member
i don't miss the point

אבל מכיוון שמדינות רבות לא מתלהבות מהרעיון של שליחת חיילים לכאן, ואלה שכן מתלהבות הן מדינות מוסלמיות וכאלה שהחיזבאללה לטעמן הוא לא אירגון טרור, ושחייליהן בטח יסיעו לחיזבלונים או סתם יעלימו עין מנוכחותם, אז לא עדיף שבכל זאת, למרות זכרון העבר, יהיו שם חיילים גרמנים?

friend9

New member
אצלי

הזיכרון הוא לא זיכרון העבר, אלא זיכרון ההווה. אם יש אפשרות שסבא של חייל גרמני רצח את סבא שלי, אני לא אתקרב לצפון הארץ כל זמן שהחייל הזה נמצא בקרבת גבול ישראל. לו יכולתי, הייתי מבקש באו"ם: 1. שלא יתקיים בכלל צבא גרמני. 2. ששום גרמני לא יתקרב לישראל או לגבולה.

deebeebee

New member
ואם צבא לבנון

שלדעתי בלי שום ספק כולל בשורותיו תומכי או אפילו חברי חיזבאללה וצבא תורכיה, מצרים, מלזיה ועוד ארצות מוסלמיות ישבו בגבולנו כן תתקרב לגבול הצפון?

friend9

New member
תביני

שעם ישראל הצטווה לנדות את העמלקים לעולם. לכן זכותי לשנוא עם רוצחים במשך ימי חיי. מדינת ישראל רואה את לבנון כמדינה אויבת, וזכותה להגן על עצמה. לצערי, מדינת ישראל אינה רואה את העם הגרמני כאויב. אני כן.

masorti

New member
אני מבין שאתה מחרים את הבדואים...

כי העמלקים היו שבטים בדואיים שחיו בצפון סיני, הנגב הדרומי, ודרום ירדן. ואין דרך לדעת כמה מהבדואים של היום הינם צאצאיהם . הנאצים היו מתעלפים אילו שמעו שלדעתך הם עמלקים. הרי הגרמנים הם בני הגזע הארי, והעמלקים היו בני הגזע השמי. לפי חוקי הגזע הנאציים, העמלקים נחשבים בני גזע נחות.

masorti

New member
נו טוב.. נעיין בתנ"ך...

"וְתִמְנַע הָיְתָה פִילֶגֶשׁ, לֶאֱלִיפַז בֶּן-עֵשָׂו, וַתֵּלֶד לֶאֱלִיפַז, אֶת-עֲמָלֵק" (בראשית ל"ו, י"ב) בקיצור, עמלק הוא נכדו של עשו. או בתרגום חופשי: עמלק הוא נינו של יצחק, ואברהם אבינו הוא הסבא-של-הסבא של עמלק. לי נדמה שלפחות מצד אביו הוכח שעמלק הוא בן הגזע השמי ואפילו שהעמלקים הם קרובי משפחתנו. (אני מקווה שאינך טוען שתמנע אמו של עמלק היתה גרמניה ארית ולא כנענית שמית)

שמעתי דיעה

כל עם שרוצה להשמיד את ישראל נחשב כ"עמלק". ייחסו זאת לפרסים אז על המן הרשע. עובדה ששבת זכור "זכור את אשא עשה לך עמלק" קוראים לני פורים. כך גם ייחסו לגרמנים אפילו שאין שום קשר גנטי. היום יש לנו עמלק חדש ההוא מאירן.

masorti

New member
תמיד אפשר להשתמש במושגים בהשאלה...

אבל אין לכך שום קשר לעמלקים המקוריים שנזכרו במקרא. אני גם יכול לקרוא לכל ימני פשיסט ולכל שמאלני קומוניסט, אבל הם לא בהכרח מתאימים לדוקטרינות הפוליטיות הנ"ל (שמוכרות היטב). לגבי המן ופורים וכיו"ב... הסיבה שהמן נחשב לעמלקי (ולכן כל האיזכורים על עמלק בפורים) אינה כי הפרסים נחשבו לעמלקים. הסיבה היא שהמן הוא "הָמָן בֶּן-הַמְּדָתָא הָאֲגָגִי", כלומר: הוא צאצא של אגג מלך עמלק שלא חוסל ע"י שאול. מה שאומר שהמן הוא בכלל צאצא של מהגרים עמלקים שהגיעו לפרס, ואיננו פרסי אתני. ועוד הערה... אפשר כאמור לקרוא לכל צוררי ישראל כולל הגרמנים בשם עמלקים. אבל זה לא מחייב לשום דבר מבחינה הלכתית. (אחרת היתה מצווה דתית לרצוח כל גרמני באשר הוא) נהפוך הוא... הקונבנציה ההלכתית היא שמאז שסנחריב בלל את העמים זה בזה - לא ניתן יותר לזהות עמלקים ולכן המצווה להשמידם בוטלה דה-פקטו.

masorti

New member
לי אין בעיה עם או"מניקים גרמנים...

רק שלפי תגובתך בתחילת השירשור חשבתי שלא הבנת איך החיילים הגרמנים יגיעו לסיטואציה של כיוון נשק נגד יהודים. דרך אגב... אני לא יודע מה המצב היום, אבל במקור נהרייה היתה עיר "ייקית". אז החיילים הגרמנים יוכלו לקפוץ לאפטרים בנהרייה ולהרגיש בבית עם זקני העיר דוברי הגרמנית.

deebeebee

New member
ואם החייל הגרמני הוא

יקה-פוץ עם ראש מרובע ומשמעת פרוסית, אתה חושב שהוא יתעלם או יעלים עין מחיזבלונים באיזור שלו?

בגרמניה כנראה קראו את השרשור שלנו:

מצ"ב ידיעה על הנושא. מיותר לציין שבאופן אישי, חוץ מעל הקב"ה וחיילי צה"ל, אני לא סומכת על אף אחד שישמור עלינו, אפילו לא על ארה"ב. לפני 43 שנה, בשנת 1943, דווקא שמרו על המשפחה שלי, הפולנים והנאצים שמרו עליהם טוב טוב שיחפרו בור ענק, ושמרו עליהם טוב טוב שלא יברחו בזמן שהם יורים עליהם.........

למעלה