גרמנים בארץ

גרמנים בארץ

שלום. בקרבת זכרון יעקב יש קהילה גרמנית (קטנה, אני מניח). ניתן להבחין בהם מדי פעם כשהם עורכים קניות בזכרון יעקב, או כשהאוטובוס שלהם עובר. הם מדברים ביניהם גרמנית ולמיטב ידיעתי יש להם בית ספר נוצרי משלהם (אני לא יודע לאיזה זרם הם שייכים). מישהו יודע מי הם? יש למישהו פרטים עליהם? יש למישהו מושג איפה אפשר לקבל עליהם פרטים? תודה, יואב.

zar

New member
הקהילה קיימת בארץ שנים

אין לי מן המוכן מידע נוסף אולי אחר כך. בקצרה, יש להם אנשים שיושבים כאן קבע ותחלופה של בני הקהילה הבאים לשרת בארץ הקדש. בזמנו יצא קצף והאשמות סרק על פעילות מיסיונרית, אך לא כך פני הדברים. אבל יש להם מפעל בשם תעשיות בית אל בו הם מייצרים מפוחים ומסננים לטיהור גזים למקרה של מתקפת אב"כ.

חשבתי שגירשו את כולם לאוסטרליה

יש לך מושג איך קוראים לישוב שלהם ואם אפשר "לבוא לבקר", או סתם לעשות סיבוב?

zar

New member
הגזמת../images/Emo4.gif

לא זכור לי שם מיוחד בו הם נקראים הם נמצאים בירידה מזכרון לכיוון כביש פרדיס בת שללמה יוקנעם המקום סגור ומגודר אבל לא רואה בעייה ליצור קשר ולברר ביקור חיפשתי נואשות בנט אבל לא מצאתי כל קישור

.inbal

New member
הקהילה הגרמנית בזכרון יעקב

לא זוכרת איך קוראים להם, אבל הם מייצרים גם שמיכות פוך ומאמינים שמדינת ישראל היא שלב ראשון לקראת חזון אחרית הימים או משהו כזה...

pinzo01

New member
הגרמנים בזכרון...

שמה של הכת הוא ע"ש של הראשונה שהגיעה לזכרון מתוך מטרה לכפר על עוולות הנאצים בשואה ושמה הוא אמה ברגר היא קנתה חלק מאחוזת לנגה והקימה שם את בית הקהילה שלה גורמים דתיים ובורים הדביקו להם בשנות ה70 המאוחרות את המושג של כת מסיונרית ולא פעם התאנו להם אכן יש להם מפעל שנמצא קצת אחרי היקב ושמו של המפעל בית -אל הם משתייכים לנצרות הלותרנית אך יש להם אמונה קצת שונה מהקו הלותרני הרגיל מי שמכיר את עמק השלום ליד נחל השופט שם קיים עוד סניף עצמאי לחלוטין שגם הוא משתייך לאותו זרם שדרך אגב שניהם מאמינים שעם ישראל הוא העם הנבחר ודרכו תבוא גאולה לעולם אנשים מענינים למדי.....

למעלה