גרמנית וצ'כית

א י ל ה

New member
גרמנית וצ'כית

בקשה לי: אימא שלי מצאה ערימות של מסמכים שהיו של אביה ז"ל, שכתובים בגרמנית ובצ'כית, עוד מתחילת המאה שעברה. היא מנסה לעשות סדר בבלגן שם וזקוקה לעזרה בתרגום הצ'כית. האם יש כאן מישהו שיודע, או שמכיר מישהו, שיודע את השפה הזאת ויכול לתרגם לה? בתשלום, כמובן. אני אודה על כל מידע כזה.

Eldad S

New member
אילה, אני מניח

שהתכוונת אם אנחנו מכירים מתרגם צ'כי (למשל, שעבדנו אתו, או ששמענו עליו). אם מישהו מאתנו מכיר - אני מניח שתוך יום-יומיים הוא גם יכתוב כאן, או ישלח לך מסר (ובמקרה כזה אני מניח שתודיעי לנו שאפשר להפסיק לחפש). בכל מקרה, מעבר לחיפוש מתרגמים בדפי זהב, מה שאני מציע בדרך כלל לפונים אלי, כאשר מדובר בשפה שממנה אני לא מתרגם או שאני לא מכיר מתרגמים שעוסקים בה - זה לפנות לשגרירות של המדינה האמורה, ולשאול אם הם עובדים עם מתרגם מסוים, או ממליצים על מתרגם מסוים. אני מניח שבמקרה כזה, אם מדובר במתרגם שהשגרירות המליצה עליו, היא או הוא אינם זולים - אבל, מן הסתם, עבודתם טובה.

א י ל ה

New member
תודה אלדד

באמת לפנות לשגרירות זה רעיון טוב. בינתיים קיבלתי שני קצוות חוטים ממקומות אחרים, ואבדוק אותם היום. אז אפשר להפסיק לחפש בטירוף :) ובכל זאת, אם מישהו שומע או מכיר, אז אני עדיין אשמח...

למעלה