גרנד דואו

גרנד דואו

היי אני מנגן את הגרנד דואו של וובר לקלרינט, ואני צריך קצת עזרה. השאלה שלי היא דיי כללית ככה שגם אם מישהו לא מתמצא ביצירה אולי הוא יוכל לעזור יל. הפרק השלישי כתוב במקצב של 6 שמיניות, ובמהירות שמוגדרת כאלגרו. בהערכה גסה נגדיר את אלגרו כ-120. האם כל שמינית אז היא 120, או כל שלוש שמיניות (בהערכה שסופרים על 2) הן 120?

alegro

New member
עד כמה שאני יודע...

ממה שאני יודע מדובר על 120 פעמות לדקה על רבעים. עכשיו- מכיוון שתיבה של שש שמיניות לא מתחלקת לרבעים אז מדובר על רבע מנוקד. כלומר כל רבע מנוקד שווה ל - 120. שיהיה לך בהצלחה יום כתום אלגרו

Der-Albert

New member
סלחו לי על בורותי

אבל בתיבה של 6 שמיניות יש בדיוק 3 רבעים לא? למה שיהיה צורך לחלק לרבע מנוקד?

Sir Humphrey

New member
אהם...

ההבדל הגדול בין שש שמיניות לשלושה רבעים הוא באקסנטים. בשמיניות, אז שלושה רבעים יראה כך: טה טה-טה טה-טה טה (וחוזר חלילה) לעומת שש שמיניות, שיראה כך: טה טה טה- טה טה טה כאשר בשני המקרים האקסנט הוא על התו הראשון והתו הראשון אחרי הקו/ים. עקב כך, אני לא בדיוק בטוח אם לספור את האלגרו של השש שמיניות, כך שכל "טה טה טה" יהיו כמו רבע במהירות אלגרו, שהרי האקסנט דורש התייחסות אליו כאל סימון הקצב (והמקצב, מן הסתם), או לספור כל שתי שמיניות כרבע באלגרו, כמו שמתבקש מתמטית. לדעתי, מכיוון שמדובר כאן יותר על תחושה מעל מתמטיקה, הייתי הולך על התייחסות כמו אל שני רבעים בטריולות, כלומר שכל סדרה של שלוש שמיניות תהיה חצי שנייה (בקצב 120).

מסכים

הוא לא ציין 120 אלא אלגרו - לך עם התחושה וערוך ניסויים : פעם אלגרו על מי מנוחות ופעם סוער יותר

חמוד29תא

New member
בלה בלה בלה

אפשר לנסות לעשות סדר בבלאגן? 1. קודם כל השאלה היתה כללית ולא התייחסה דווקא לדואו עצמו. כי: בפרק הנ"ל הדואו בכלל לא צויין 120 כמטרונום ולכן בכלל לא ידוע אם זה צריך להיות 120 ומה (רבע/תיבה/רבע מנוקד או אולי בכלל שמינית[??]) 2. ב- 6/8 תמיד המטרונות יהיה או (רבע מנוקד=120) או (תיבה=120) [אם נניח שזה בכלל 120] 3. אם תיבה=120: אז בתוך ה- 120 האלה צריך לספור 2 פעמות (בשמיניות: 3+3). 4. אם רבע מנוקד=120: אז כל חצי תיבה (6/8=3+3) היא בקצב 120. 5. 6/8 סופרים בשמיניות 3+3 ולכן זה מקצב זוגי - ולא ואלס למשל. 3/4 סופרים ברבעים 1+1+1 ולכן זה מקצב זוגי. בגלל זה אפילו ששני המקצבים כל תיבה נמשכת אותו האורך - יש הבדל מהותי!

Sir Humphrey

New member
תודה חמוד....

שחזרת על מה שכתבתי, ואז כתבת שזה בלגן. ועם כל השש שמיניות ביחד יהיו 120, אז תקבל כזה פרסטיסימו מטורף שישבור לך את הידיים.

חמוד29תא

New member
בבקשה גם לך

אם לא שמת לב - אז כוונת המשורר (במקרה זה אני) היתה לנסות לעשות את התשובה (כן - שלך - היא אכן היתה טובה) קצת יותר מסודרת ואולי לא "מתחכמת". בלי "אקצנט" למשל ובלי לבלבל עם טה-טה וכו. דבר שני שאולי לא שמת לב הוא שהשאלה בסופו של דבר היתה כללית וה- 120 היה רק דוגמא. ברור שלא יתכן באלגרו רגיל (תיבת 6/8=120) אבל זה ענה על השאלה. לפי דעתי יותר מאשר טה-טה (למרות שגם זאת שיטה). בכל מקרה - לא התכוונתי להעליב אותך - ממש לא, אולי לנסות לגרום לך לחשוב עוד 2 דקות פעם הבאה על מה אתה רוצה להסביר ולהסביר את זה יותר ברור. ואם נפגעת - שוב סליחה.

למעלה