גרנד מרנייה ורום כהה

טליגלי

New member
גרנד מרנייה ורום כהה ../images/Emo53.gif

שלום לכולם, מתפרצת לרגע מהפורום השכן עם שאלה שלא ידעתי היכן בדיוק לשאול. אז ככה, אחי קנה לי בדיוטי פרי שני בקבוקי משקאות (לבקשתי), האחד הוא גרנד מרנייה רוז' - וכאן התהייה, האם זה אותו גרנד מרנייה (ליקר התפוזים) הרגיל וזה שמו המלא, או שיש שני סוגים
הבקבוק השני - היה אמור להיות רום כהה של מאיירס ובמקום זה קיבלתי בקבוק שנקרא - Pimm's No.1 liquour - בשום מקום על הבקבוק לא ראיתי שכתוב רום כהה, אבל להגנתו, אמר אחי שהוא ביקש מהמוכרת רום כהה וזה מה שהביאה לו. האם מישהו מכיר? האם הוא טוב יותר/פחות/כמו זה של מיירס (בכל מקרה הוא יקר ב- 5$ מקווה שמישהו ידע לפתור לי את התעלומות - וסליחה על האורך

terroir

New member
גרנד מרנייה

למיטב ידיעתי, גרנד מרנייה מייצרים מגוון של סוגי משקאות חריפים, ביניהם ליקר התפוזים המפורסם הנושא את שמם. ליקר התפוזים מגיע בארבע גרסאות: הרגילות הן cordon jaune (סרט צהוב), שמבוסס על אלכוהול פשוט, ואם אני לא טועה אחוזי האלכוהול בו נמוכים יחסית לאחרים, ו- cordon rouge שמבוסס על קוניאק (ובו יש 40% אלכוהול). קיימות עוד שתי גרסאות: cuvee centenaire שמבוסס על קוניאק משובח יותר, שיושן לפחות 25 שנה (אותו טעמתי, והוא באמת הרבה יותר מעודן מהגירסא האדומה הרגילה, ובהחלט נחמד לשתייה כמות שהוא אחרי הארוחה, אם כי המחיר שלו גבוה למדי), ו-cuvee cinq centenaire שמבוסס על קוניאק מיישון של 50 שנה (ובמחיר שלו כבר לא נותנים טעימות חופשיות)
אני מניח שמה שקיבלת הוא הגירסא עם הסרט האדום (שהיא הפופולרית ביותר ומתאימה למגוון שימושים).

terroir

New member
בדיוטי פרי, לפי מה שאני זוכר

יש רום בהיר וכהה של בקארדי (ואני לא זוכר אם יש סוגים אחרים. מזמן לא ביקרתי שם).

Pimm's

Pimm's no. 1 הוא ליקר על בסיס ג'ין, מיצי פירות ותבלינים, כך שרום לא תמצאי כאן. ככל הנראה הזבן הלא-מקצועי (כרגיל
אצל ריצ'רדסון) ראה שאחיך אינו מבין הרבה ודחף לו בקבוק ובו נוזל אלכוהולי כהה... אבל אין רע בלי טוב, והפימ'ס הוא דוקא משקה לא רע בכלל, נקי עם קרח או בקוקטייל כמו פימ'ס רויאל: 1 מנה פימ'ס מס' 1 שמפניה קרח קליפת לימון ממלאים 2/3 כוס הייבול בקוביות קרח, מוזגים עליהן פימ'ס, ממלאים את הכוס בשמפניה ומקשטים בקליפת הלימון. או קמיליון: 1 מנה רום לבן 75% 1/2 מנה בלו קורסאו 3 מנות מיץ אננס 2 מנות מיץ תפוזים 1/3 מנה פימ'ס מס' 1 מוזגים את המרכיבים לפי סדר הופעתם, בשיא הזהירות והעדינות לכוס קולינס, על קרח. מתקבל משקה מרהיב בשכבות צבעוניות. מערבבים (הצבע מתאחד לירוק) ושותים.

טליגלי

New member
תודה לכולם. בטלפון דווקא אמרו שיש ר

רום כהה של מאיירס (לפחות בקטלוג שלהם) ושהוא עולה 9$. לגבי הגרנד מרנייה - בדקתי, וזה אכן עם הסרט האדום, אז אני מניחה שזה בסדר.

למעלה