גרנולה עצמית
אני יודעת שזה לא פורום מתכונים...אבל! פיתחתי (ואולי זה כבר היה ידוע) דרך קלה, זולה ומהירה להכנת גרנולה (לעומת הדרך הכתובה בספרות- להכניס לתנור...וזה תמיד נקלה בצורה לא שווה, ואף נחרך פה ושם...) בקיצקוץ: לקנות את כל מרכיבי הגרנולה האהובים עליכם,(אין משמעות לכמויות...) לחתוך את הטעון חיתוך, ולקלות, אחד אחד,תוך כדי עירבוב מתמיד, במחבת כבדה ויבשה (ללא כל שימון), כל מרכיב, עד שהוא מפיץ את ריחו ומשפר את פרכותו וטעמו: הכוכבים הראשיים אצלי: שיבולת שועל ...כמובן כמה כפות של סומסום מלא כנ"ל גרעיני פשתן, (מעולה כתופת חלבונים וסידן, אך אבוי עושה גם נפיחות איומות לרגישים.) גרעיני חמניות קלופים, ואגוזי פקאן קצוצים (אפשר ואף יותר בריא,לא לקלות אותם...כמובן פחות טעים) קליתם את כולם? שימו אותם בקערה אחת, בעודם חמים, הוסיפו כמה כפות קוקוס טחון, הוסיפו דבש וקינמון לפי הטעם, פירות יבשים קצוצים כיד המלך, ערבבו במרץ, כל הסיפור לוקח לי... רבע שעה שלא לדבר על המחיר...לעומת גרנולה קנויה! שימו בצנצנת אטומה...בתאבון!
אני יודעת שזה לא פורום מתכונים...אבל! פיתחתי (ואולי זה כבר היה ידוע) דרך קלה, זולה ומהירה להכנת גרנולה (לעומת הדרך הכתובה בספרות- להכניס לתנור...וזה תמיד נקלה בצורה לא שווה, ואף נחרך פה ושם...) בקיצקוץ: לקנות את כל מרכיבי הגרנולה האהובים עליכם,(אין משמעות לכמויות...) לחתוך את הטעון חיתוך, ולקלות, אחד אחד,תוך כדי עירבוב מתמיד, במחבת כבדה ויבשה (ללא כל שימון), כל מרכיב, עד שהוא מפיץ את ריחו ומשפר את פרכותו וטעמו: הכוכבים הראשיים אצלי: שיבולת שועל ...כמובן כמה כפות של סומסום מלא כנ"ל גרעיני פשתן, (מעולה כתופת חלבונים וסידן, אך אבוי עושה גם נפיחות איומות לרגישים.) גרעיני חמניות קלופים, ואגוזי פקאן קצוצים (אפשר ואף יותר בריא,לא לקלות אותם...כמובן פחות טעים) קליתם את כולם? שימו אותם בקערה אחת, בעודם חמים, הוסיפו כמה כפות קוקוס טחון, הוסיפו דבש וקינמון לפי הטעם, פירות יבשים קצוצים כיד המלך, ערבבו במרץ, כל הסיפור לוקח לי... רבע שעה שלא לדבר על המחיר...לעומת גרנולה קנויה! שימו בצנצנת אטומה...בתאבון!