גרניום--הצמח
............

גרניום--הצמח../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif............

צמח הגרניום ,ממשפחת החלמותיים. שם מדעי:geranium robertianum באנגלית:herb robert לצמח הגרניום שימושים רבים ושונים. הוא עשיר מאוד במינרלים וידוע אפילו שעזר במספר מקרי שחפת,הפרעות בכליות,בשלפוחית השתן,וסרטן. מכינים ממנו תה או מירתח בכמויות המקובלות 25 גרם ל-חצי ליטר מים. לטיפול חיצוני מכינים מירתח הרבה יותר מרוכז . מניחים מירתח זה על פצעים וחתכים באיזור איברי-המין,ותחבושות רוויות על מקום של שבר,תוך החלפת התחבושת כל 24 שעות ובמנוחת הגוף. בקוסמטיקה טבעית משתמשים בעלי הגרניום לסילוק קמטים ולריכוך העור. משרים את עלי הגרניום המי-ורדים ומניחים אותם שלמים על הפנים. מפרחי הרניום מכינים גם מי-פנים,מוסיפים 3-4 כפיות פרחים ל-חצי ליטר מים,מכסים ומבשלים 5 דקות,מירתח זה מחטא את העור. הגרניום משמש גם בתעשיית הבושם. הגרניום צמח נפץ ביותר

המשך לצמח הגרניום../images/Emo6.gif...........

צמח הגרניום מגיע לגובה של 60 ס צמח הגרניום מוצאו בדרום אפריקה ,כעת מגדלים אותו בעולם כולו . צמח הגרניום מגיע לגובה של 60 ס"מ ,בעל עלים משוננים ומחודדים, פרחיו בצבע ורוד אדום או לבן. הצמח ריחני בכל חלקיו. הצמח מאזן נותן מצב רוח טוב,מחזק,מספק אנרגיה,ומרומם.הגרניום זכה למוניטין כתרופה לטיפול בפצעים ,גידולים,כולרה,דיזנטריה,ושברים בעצמות. הצמח מחזק את מערכת העצבים ולכן מסוגל לסלק דיכאון,מתחים ולחצים. בעבר שתלו בני אדם את צמחי הגרניום מסביב לביתם כדי למנוע מרוחות רעות להזיק ליושבי-הבית. גם מהעלים גבעולים ומהפרחים מזקקים שמן אתרי. יום טוב לכולם.

Sonata Of Tears

New member
פלגרניום לימוני

אני יודע שזה לא קשור,חח אבל יש צמח שקוראים לו פלגרניום לימוני,הוא נראה כמו הגרניום רק שלא ראיתי אותו אם פרחים ,הוא קצת יותר בהיר ויש לו ריח לימוני ,הפלגרניום נהדר בחליטה וטעמו מעולה,אם שוטלים פלגרניום לימוני הוא מבריח חרקים וזוחלים ביגלל ריחו שמפריע להם בעיקרון,אני מצעתי מאחורי המשטרה האיזורית גינה ענקית של צמחים שנשטלו עוד שהיה שם גן ילדים,ומאז יש שם גן פרעי של צמחים שימושיים,כולל נענע ובבונג. הוא גם מעולה כאניהלציה ,ויש לו "סגולות" דומות לאקליפטוס והבבונג,אבל שוב,אין כמו אקליפטוס מהירקון חח

../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

אני נגעלתי מאזוב היסופ ואגוז מוסקט יאק בעעעעעעעעעעעע
פויה איך ריח של רופא שיניים ואחד יש לו ריח של שירותים
.

למה מסריח? שחרחר מתוק../images/Emo24.gif../images/Emo6.gif....

לגרניום יש ריח נהדר. אני אוהבת. יום טוב ומעניין לך.

Sonata Of Tears

New member
בושם מרכיבים מהרבה

תמציות של ריחות,אולי ריח הגרניום לבד לא נעים לך,אבל ביחד אם X ואם Y יכול להיות שריחו מדהים.

למעלה