גרניט פורצלן בחיתוך לייזר

shiri96

New member
גרניט פורצלן בחיתוך לייזר

במסגרת חיפושנו אחר ריצוף לבית נתקלנו בזן חדש - גרניט פורצלן בחיתוך לייזר. זה נראה מאד יפה (ממש מזכיר שיש - חתוך ישר ומדויק והמוכר הבנו שמדובר בחומר גרניט פורצלן לא מזוגג, קשיח יותר, אבל בכל זאת להבדיל מהגרניט פורצלן הרגיל - סופג, כי אינו מזוגג (בעוד בחומר הרגיל אין ספיגה). בכך הוא דומה יותר לשיש או אבן. ואחרי ההקדמה הארוכה לשאלה אליכם חברי הפורום המסור הזה - מי יכול להאיר עוד את עיננו בענין זה? מי יכול לספר קצת על החומר? האם יש לכם נסיון? האם בכלל יש איזה שהוא נסיון בחומר זה? האם כדאי להיות שפני הנסיון? נ.ב. עלות החומר גבוהה בערך פי אחד וחצי מהגרניט הרגיל - זה שווה? תודה על תשובתכם

גרניט פורצלן הוא ללא זיגוג בהגדרה!!

תנסי לקרוא תשובה שלי לפני כמה ימים הן בנושא גרניט פורצלן והן בנושא ריצוף. אם אחרי זה תהיינה עוד שאלות - אני כאן. כולם , בעצם. חוץ מזה, מוכר בחנות הוא לא אלוהים. או שהוא מוכר שבתום לב מדבר שטויות כי לא יודע ומקווה שאתם יודעים עוד פחות. או שהוא סוחר שמנסה למכור לכם בולשיט וחי באותה תקווה כמו הקודם. אתם יכולים לראות שכל גרניט פורצלן (תבקשו לראות כמה סוגים) אין לי זיגוג כמו קרמיקה. יש לו מקסימום הטבעה של צבע או מספר צבעים. האמת שכמה שאני שונאת את החומר, מצאתי כמה אריחים שנראים כמו אבן חברון ואפילו הרצף הערבי שלי ואיש השייש התבלבלו לרגע וחשבו שזו אבן. בקיצור, אם זה גרניט פורצלן זה לא סופג, זה מקסימום לא מברק ולא חלק.

מלי ש מ

New member
ריצופים

שלום לכם, אניחדשה בפורום, אבל במקרה נושא הריצוף קרוב לליבי. אנו כרגע בתהליך בניית ביתנו החדש. הופננו ע"י הקבלן לבחור ריצוף בחב´ "אלוני". קיבלנו שם תדריך שלם בנושא ההבדלים בין קרמיקה לגרניט פורצלן. לדבריהם, הגרניט פורצל עמיד במיוחד, לא סופג ולא כלום. אולם, האריחים שעברו ליטוש על מנת שיבריקו, סובלים מעט מבעיית ספיגה. לקחתי דוגמאות הבייתה והתחלתי לעשות ניסויים. שפכתי קפה, מיץ פטל, קולה ואפילו רוטב על בסיס כרכרום, שהוא המכתים האולטימטיבי. הנחתי להם להתייבש וניקיתי. לא נישאר שום סימן מאף אחד מהחומרים. דרך אגב, ניסית גם כל מיני טושים של הילדים. לא נשאר סימן. דרך אגב, בסוף הזמנתי אריחי שומשום (בגוון צהוב) ואני מקווה שלא ניפול בעניין הכתמים שמופים לפעמים.

מלי, כל הכבוד!

היי מלי כל הכבוד על הצרכנות הנבונה. אם תקראי את שכתבתי על הגרניט פורצלן , תביני גם למה הוא לא סופג. אני גם לא חושבת שעושים לו ליטוש. זה חומר מאוד קשה. יש דוגמאות בגרניט פורצלן שהן מחוספסות . מטבע החיפוס לכלוך נתפס יותר, אך בוודאי לא נספג. לגבי הטיפול בריצוף טרצו (בלטות, שומשום) חפשי כאן בשירשורים. נתתי למישהו הסבר בנושא. את יכולה גם להקיש על השם שלי ותראי את ההודעות האחרונות, אולי זה עוד שם. חשוב מאוד לפנק את הריצוף שלך בשנה הראשונה. אחרי זה הוא יפנק אותך!

eWave

New member
מאיפה ההבנה האבסולוטית בנושא ריצוף?

אני חושב שאת מגזימה עם השינאה שלך לגרניט ולכן קצת מטעה לגביו. אתם מוזמנים לקרוא כתבות בנושא ריצוף בלינקים המצורפים. אמנם אין תחרות עם הפרקטיות של הבלטות, ועם הישראליות שלהם, אך המראה הוא פשוט למדי ונותן אויירה של דירת קבלן מלפני 15 שנים. אז זה פשוט ענין של טעם. אני אישית, לאחר בדיקות רבות, בחרתי לרצף בגרניט פורצלן מסידרת נובו של "נגב" , שווה בדיקה.

לכל אחד יש זכות להביע את דעתו

ארז היקר אני חושבת שבתשובתי הבהרתי מה דעתי ה א י ש י ת ושזה טעמי האישי. אני חושבת שגם הבהרתי את כל היתרונות והחסרונות (המוכרים לי...) של החומר ושל חומרים אחרים. זה שבחרת בחומר זה ואתה אוהב אותו, יופי לך. מי אמר שכולם חייבים להיות בעלי אותו הטעם?? אתה לא צריך לקחת את זה באופן אישי. זכותך לחשוב אחרת ממני. אף אחד לא אמר שטעית או שבחרת רע. מה אתה מתרגש כל כך? רק בגלל שאני חושבת שונה? זכותי!!! אני לא חושבת שהיה שום דבר אבסולוטי בתשובתי זו ולא באף אחת מתשובותי , בכלל. ומאיפה הידע שלי? ניסיון. תשובה בסדר???????? אתה כל כך כועס!!!!!!! אפילו החתימה שלי מרגיזה אותך! אז מה אם אני אופטימית? אז מה אם אני חושבת שבסופו של דבר בכל רע יש טוב? לא מתאים לך? אז תמשיך לחשוב, איך אמרת לי במסר, שיש דברים שאין בהם שמץ של טוב.. זו זכותך המלאה!! רק תזכור שבפורום הזה, אנשים שואלים ואנשים עונים. ודנים ומפתחים נושאים ומעלים רעיונות. אפילו אם מישהו טועה, יש דרך וטון לומר זאת!! אם יש לך דעה שונה, תביע אותה. אבל תשמור על רוח חברית. כולנו כאן מכוונה טובה. בהצלחה בחיים

amonit

New member
חברים, בלי לריב,

דעות רבות, צבעים רבים, חומרים שונים, זה הפורום. אנא , בכדי שלא אצטרך להפעיל את המחק, תנו מרחב אחד לשני. הודעות בעלי גוון לא מקצועי ימחקו מעתה והלאה. שימו לב!

amic

New member
אם זה גרניט פורצלן זה לא סופג !!!!!

אם זה סופג זה לא גרניט פורצלן. יש להניח שעובדים עליכם. תבקשו לראות את האריח ותראו את הגוונים.אם חתך האריח לא בגוון אחיד זה קרמיקה ולא גרניט. למען בדיקה יסודית יותר אנא ספרו מה שם היצרן, היבואן והדגם עליו מדובר. זה יקל על הבדיקה

BOLDER

New member
חיתוך לייזר-ג.פורצלן

שירי שלום גרניט פורצלן בחיתוך לייזר הינו רק שיטת עיבוד קנטים כי הסיומת של המרצפת חתוכה ע"י מכשיר לייזר ותו לא. מעבר לכך גרניט פורצלן כפי שצוין ע"י עמיתתי הינו חומר חזק יעיל ולא סופג הן עם חיתוך לייזר והן ללא. בכל מקרה גרניט פורצלן בצורתו המלוטשת(מבריק) והן בצורתו הרגילה (מט) הנו חומר מצויין לריצוף ואף לחיפוי. יעיל, קל להנחה, אמין לאורך שנים, אינו גורם לבעיות מיוחדות ולא שביר במיוחד. בסוד אגלה לך כי אישית אני מעדיף ריצוף טרצו בגלל התאמתו למזג האויר ולאופן הדיור בארצנו ( מעלים כתמים ולכלוך,נוח לטפול ולנקיון) בהצלחה קובי

למעלה