גרניט פורצלן

michallev

New member
גרניט פורצלן

אנחנו עומדים להכנס לבית חדש מרוצף בגרניט פורצלן ורציתי לשאול: ראיתי שבכל מיני התייחסויות כתבו שריצוף דורש טיפול מיוחד בשנה הראשונה, למשל בטרצו - שטיפה במים בלבדת ולא לעבוד עם מגב.

michallev

New member
סליחה, נחתכה לי ההודעה

הבנתי שיש התנהגות מיוחדת עם כל מיני ריצופים בשנה הראשונה, למשל בטרצו לא "סוחבים" מים עם מגב וכדומה האם יש משהו שכדאי להקפיד עליו בגרניט פורצלן?

BOLDER

New member
טיפול בגרניט פורצלן

אין טיפול מיוחד לגרניט פורצלן. חוזקה של המרצפת עומדת לה מיד עם ההנחה . אך אם האריחים מלוטשים כדאי לטפל עם וואקס לרצפות כדי לשמור על הברק. בהצלחה קובי

מירבזון

New member
רואים הכל

זהירות!! גרניט פורצלן מבריק זה מאד יפה ומרשים, אבל צריך לקחת בחשבון שרואים עליו כל שערה, פירור או גרגר אבק. האם את מוכנה להשתעבד למטאטא?? סינדרלה קיימת רק באגדות. אם כבר, לכי על המט!

lili5

New member
הגעתי למסקנה: רק בלטות!

כמו שמירב אומרת, יש בעיה עם הניקיון. אצלי יש ריצוף קרמיקה חלקה ובהירה ורואים עליה כל פיפס. לכן התחלתי לחשוב שצריך אולי לחזור לבלטות הישנות והטובות (אלה עם גרגרי השיש בתוכן). בנוסף יש לזכור שהבלטות ממש חזקות ולא נוטות להשבר כל כך מהר כמו הקרמיקה והשיש. אולם כמו תמיד, האופנה חזקה יותר...

ומה אני כל הזמן אומרת??

אני לא כל כך אוהבת להגיד "אמרתי לכם" אבל לפעמים זה בכל זאת נעים... אל תחשבו על הבלאטות של פעם הלבנות-אפורות (אלא אם זה באמת מה שאתם אוהבים). גם בנושא הזה כמו רבים אחרים בבניה, חלה התקדמות רבה במבחר. יש בכל מיני גוונים יפים ואופנתיים, יש הרבה חברות שמיצרות ומשווקות, יש כמה חברות שמייצרות ריצוף מעוטר ואיכותי שאפשר לשלב בתוך ריצוף חלק. קצת השקעה בטיפול ההתחלתי (קיראו את דברי בנושא - דפדפו אחורה קצת) וזה ישתלם לכם!!! בית חם, ישראלי, קל לתחזוקה ובגוונים שאתם רוצים!!!

מלי ש מ

New member
גם אני התלבטתי,

כאשר חיפשנו ריצוף, גם אנחנו התלבטנו בין גרניט פורצלן מבריק למזוגג, בהיר או כהה וכדומה. אחרי עבודת מחקר ונסיונות החלטתי ללכת על מבריק, צהבהב וגדול 60X60. אבל עמוק בבטן הרגשתי שזה לא זה!! ברגע האחרון לקחתי החלטה ובחרתי בשומשום, בצבע חול צהוב, בגודל 30X30. עכשיו, כאשר הבית מרוצף, רגע לפני שמורחים חומר הגנה על מנת שהאריחים לא יפגעו בהמשך עבודות הבניה, אני יודעת שצדקתי. זה יוצא מדהים, "מרגיש" הכי נכון ואפילו בעלי, שבהתחלה מאוד התנגד, אח"כ היה ספקן, אבל יודע כבר שתחושות הבטן שלי נכונות, מודה היום שזו הבחירה הנכונה. אני חייבת להדגיש, שכשאני אומרת הבחירה הנכונה, הכוונה היא, לנו. לא כל אחד מתחבר לסגנון הזה. לנו זה מאוד מתאים.

למעלה