גרסאות למעשיות

אנשי הכפר אמרו לאיכר: אם יבוא זאב לעדר שלך, תקרא זאב זאב ונבוא. הגיע הזאב, והאיכר צעק זאב זאב! הזאב ניגש אליו ושאל מה רצונו. האיכר אמר: אנשי הכפר אמרו לי שכשיבוא זאב אצעק זאב והם יבואו. אמר הזאב: מעניין, אגש לברר. הוא ניגש לאנשי הכפר ושאל מה העניין. אנשי הכפר אמרו לו: שמענו שאתה מסתובב פה ומציק לאיכר. נעלב הזאב ואמר: מה פתאום? אני חדש פה ביער ולא מפריע לאף אחד. אנשי הכפר התנצלו ואמרו שייתנו לו הרבה כסף וזהב לפצותו. הזאב אמר שיש לו הרבה כסף וזהב והוא לא צריך עוד. הם שאלו אותו מה ירצה ואמר: שמעתי לאיכר יש כבשים טובות, אולי ייתן לי כמה מהכבשים שלו, וכל יום כשאחזור מהעבודה אחמם לי חצי כבש. אנשי הכפר הסכימו, הזאב והאיכר עשו שותפות, והם מוכרים כבש ושווארמה ביחד וכל אנשי הכפר מבסוטים.

שלגיה הלכה לישון ביער. נסיך עבר במקרה ביער, ראה אותה ישנה, ניגש אליה ונתן לה נשיקה על המצח. הם יצאו מהיער והלכו לשופט הכפר. שאל השופט: ומה אם ראית נערה יפה ישנה? ואם תלך ליד בית ותראה נערה בחלון, תיכנס ותיתן לה נשיקה על המצח? ואיפה החוק והסדר? שפטו את הנסיך וחיפשו את המכשפה. יום אחד, הלך השופט ביער וראה את שלגיה ישנה, ניגש אליה ונתן לה נשיקה על המצח. אז הבין השופט שאין לעמוד בקסמה של שלגיה, סלח לנסיך והם התחתנו.

אימא נתנה לילד שלה כלי עם חורים ואמרה לו להביא לה בעזרתו מים מקצה העולם. הילד הלך. הוא ניגש לקנות מים יקרים מאוד מקצה העולם ולא היה לו מספיק כסף ולכן עבד במשך שנים. אחרי שהיה לו מספיק כסף לקנות את המים, אמרו לו: ערבבנו את כל המים ולא יודעים מה מה. אתה יודע מה? תקנה טון מים, בוודאי יהיו בו גם קצת מים מקצה העולם. הילד קנה שק עם טון מים והביא אותו הביתה. האימא אמרה לו לשים אותו בחדר. כעבור חודשיים קראה בעיתון, שיש מחסור במים במדינה, ואמרה לעצמה: הפעם לא אגלה לילד שיש משבר מים שלא ימלא לי שוב את הבית במים.

ישב בן אדם ליד הים ודג דגים. פתאום עולה לו מהמים כוסית משגעת משהו לא נורמלי מתחילה לשיר לו והוא מבסוט עד הגג. אחר כך שאל אותה מי את והכירו. אמר לה: תאמיני לי, מצאת בחור נשמה. אמרה לו: שמע אנחנו פה הצפוניות בים לא צריכים נשמה. בפעם הבאה תבוא נשמה, תעוף. תבוא גבר, תקבל. הלך לפסיכולוג אמר לו שהוא רוצה להוציא את הנשמה שלו. אמר הפסיכולוג: מקובל אצל בני נוער להתעסק בלבטים נפשיים. אוף יה מעצבן, אמר והלך לשוק. שאל: מי רוצה לקנות נשמה? מי רוצה לקנות נשמה? אמרו לו המוכרים: מה אתה פסיכי? מי צריך את הנשמה שלך? בוא תעבוד אצלנו נוציא לך את הנשמה. אמרו לו יש אחת מכשפה עושה קסמים, לך אליה תוציא לך את הנשמה. בא למכשפה. אמרה לו: נפלת על הראש? לא עושים דברים כאלה. אמר לה: ילה תעשי את העבודה שלך וזהו. אמרה טוב, הוציאה סכין. אמר מה את רוצה לחתוך אותי? אמרה מה פתאום? הצל שלך זה הנשמה, תחתוך את הצל ולא תהיה לך נשמה. איזה מגניב, אמר. הלך לים. אמרה לו הנשמה: ככה אתה זורק אותי אחרי כל מה שהיה בינינו? אמר לה ילה תחפפי חתך אותה קפץ לצפונית בים. אחרי שנה באה אליו הנשמה אמרה לו מצאתי בית ספר אקסטרני משהו פצצה בוא תעשה תואר. אמר לה מי צריך כאב ראש ביי. אחרי שנה באה לחוף אמרה לו מצאתי מקום עם מלא דולרים וזהב בוא נהיה עשירים. אמר לה יש לי אחלה בחורה ילה תחפפי. אחרי שנה באה אמרה לו יש אחת כוסית בדיסקוטק בוא תרקוד אתה. חשב טוב אני ארקוד אתה כבר כמה דקות ואחזור לצפונית. לקח את הנשמה רקד בדיסקוטק. אחר כך הלכו, ראו ילד. אמרה לו הנשמה תבעט בו, בעט. ראו עני, אמרה לו תגנוב לו את הארנק גנב. התעצבן אמר לה מה יש לך אומרת לי לעשות דברים רעים. אמרה הנשמה: שלחת אותי לעולם והתלכלכתי ועכשיו אני רעה, מגיע לך. אמר לה יללה תחפפי. אמרה הנשמה: סידרו אותך, אחרי שלקחת אותי בחזרה אי אפשר להחזיר, זאת הפרוצדורה. נבהל וצעק אני אקשור את הידיים ואת הרגליים ואחזור לצפונית בים. אמרה הנשמה: זרוק אותה, יש פי אלף שוות ממנה בעולם. אוי שתקי, אמר ורץ לים. פתאום ראה אותה טבועה, נשכב עליה ובכה. בא הים שטף אותם. בבוקר בא הפסיכולוג, קילל קילל. אמר חכם: הפסיכולוג - או שהוא מברך או שהוא מקלל, אבל הוא אף פעם לא שותק.

למעלה