גרסאת מחזמר לחומה

N a V e

New member
גרסאת מחזמר לחומה

בימים אלו שוקד מיודענו רוג'ר ווטרס על עיבוד בימתי ל"חומה". הכתבה מוויינט. עיבוד שנועד למטרות אומנות?מסחריות?חזרה לכותרות? מה דעתכם?

Rinor

New member
"החומה" - המחזמר

לא ארחיב במילים מיותרות, הקישור מצורף... אהבה ואור זילברמן ניר...

Pitudi

New member
חשבתי בתחילה שווטרס אמר בציניות..

שהוא רוצה לעשות לחומה מחזמר

brotos

New member
הצעת ייעול

במקום לטרוח כל פעם לכתוב 'אהבה ואור זילברמן ניר', אפשר פשוט להפוך את זה לחתימה שלך. ברוטוס, מומחה לענייני פורומים ואיש ביזארי בפני עצמו.

tulle music

New member
בטוח יש לי לו את האנטרסים שלו

ושאנחנו לא יודעים עליהם

Mrs Newsted

New member
לא לא

הוא משועמם.... יש לי המון אהבה וכבוד אליו אבל הוא משועמם... בגילו כשיש לך את כל הכסף שאתה צריך לכל החיים אתה מחפש תעסוקה... אה ושלום אני חדשה פה =)

איך הוא יכול להיות משועמם

אם הוא עדיין עסוק בלפחות 3 פרוייקטים שונים: 1. האופרה Ca Ira, אותה הוא כותב כבר 15 שנים. 2. אלבום סולו, עליו הוא עובד כבר כ-5 שנים (לפחות). 3. שני השירים שהוא הבטיח לפני חודש להעלות לאינטרנט "תוך כמה ימים". אגב, ווטרס טוען כי בגרסת המחזמר, הוא יכניס ליצירה "צחוקים", שלא היו שם מלכתחילה, ויכלול גם עוד שירים של הפלויד, שלא היו ביצירה המקורית. בקרב האוהדים בחו"ל, ההתייחסות כלפי החדשות היא בעיקר צינית. אוהד אחד שאל: "האם זה האיש אשר התלונן, רק לפני כמה שנים ספורות, על הוצאת האלבום Is there anybody out there ("החומה" בהופעה) בטענה שמדובר ב"התמסחרות"? ומה בדיוק הוא עושה, כשהוא מוכר את הזכויות להעלאת המחזמר?" אחר העלה תאוריה חדשה: "אתם יודעים למה רוג'ר לא יכול לסיים אף פרוייקט? כי הוא עדיין תחת הרושם שעכשיו 1978, והוא עדיין משכתב את "החומה"." אוהד נוסף טען שווטרס מנצל את "החומה" כי הוא יודע שזה "הרעיון הטוב היחיד שהיה לו אי פעם", אבל הוא "לא מבין שלהפוך יצירה על מותו של אביו למחזמר כמו שעשו עם השירים של אבבא ורוד סטיוארט, זה פשוט מגעיל". ועוד אחד הציע ש"החומה" עם צחוקים זה הגיוני כמו הגרסה ההומוריסטית של רשימת שינדלר. (ביקורת קצת חריפה, לטעמי. בכ"ז "רשימת שינדלר" מבוססת על ארועים הסטוריים). וכל אלו הם אוהדים "שרופים", מהגרעין הקשה של אוהדי הפלויד. לא שונאי-ווטרס.

עדכון מה"טיימס"

ווטרס אמר בראיון (מאתמול) לעיתון שרק חלק מהשירים המקוריים של האלבום יהיו במחזמר, וכי הוא יכתוב שירים חדשים עבור המחזמר, שיכניסו את ה"הומור" שלו ליצירה. כמו כן, ווטרס משכתב את ההסטוריה (שוב). הוא אומר שהרעיון לחומה בא לו בגלל הניכור שחש "מצד הלהקה", וזאת בניגוד לגרסה הרשמית של ווטרס, מאז 1979, לפיה הניכור שחש היה מול הקהל שלהם. אבל, מצד שני, יכול להיות שהעיתונאית שראיינה אותו לא הבינה אותו בדיוק, ושגתה.

N a V e

New member
לא יודע מה איתכם,

אבל כל הקונצפט של המחזמר,כולל כתיבת שירים חדשים,נשמע לי מאולץ ויש לי הרגשה שזה הולך להיות חלש מאוד.

אני כנראה בדעת מיעוט

כי לדעתי זה רעיון טוב. "החומה" תוכננה מראש להיות גם אלבום, גם סרט וגם הופעה. גם ההופעות של הפלויד, בשנים 1980-1981 היו מאוד "תאטרליות", עם תפאורה (החומה שנבנתה על הבמה, תפאורה של חדר במלון וכו'). ווטרס חשב על כל האלמנטים האלו מראש, כך שהפיכת היצירה למחזמר זה לא ממש רחוק מהמקור. לגבי ה"צחוקים" שווטרס רוצה להוסיף - גם זה לדעתי רעיון טוב. כפי שהיא כיום, היצירה היא עגומה וקודרת יותר מדי, מה שהופך אותה ללא-אמינה. קצת הומור-עצמי בהחלט יעזור לה, ויהפוך את פינק - או ווטרס, אם תרצו - לדמות שקל יותר להזדהות אתה. לעומת זאת, אני לא יודעת מה עם השירים החדשים שהוא מתכוון להכניס, אם באמת זו כוונתו. ולו בגלל שהיצירה היא בת 25 שנים, וכל שיר שהוא יכתוב עכשיו - ועוד בלעדי הפלויד! - יפגום בסאונד המוכר לנו.

pink floydror

New member
אני דווקא חושב

שבגלל שמדובר באלבום הספציפי הזה , החסרון שאר הפלוידים לא ניכר ברמה גבוהה כי זה גם ככה אלבום ווטרסי כמעט למהדרין

NIR Y

New member
אני איתך ציףציף

אני גם חושב שזה רעיון טוב, ויעזור לסדר קצת את האלבום, ואולי גם להבין במדיוק מה ווטרס רצה להגיד בו. להוסיף שירים חדשים לא נראה לי רעיון טוב, היתי מעדיף עיבודים חדשים לשירים הישנים.

למעלה