גרסת לינוקס מועדפת

dror1976

New member
גרסת לינוקס מועדפת

שלום לכולם, החלטנו להעביר את שרתי ה-Web בארגון משרתי Sun מבוססי Solaris לשרתי Intel מבוססי Linux, האם יש גרסת הפצה ספציפית של Linux שניתן לומר עליה שהיא מתאימה יותר לשרתי Web, איזו גרסה מומלצת באופן כללי, האם לבחור בגרסה מבוססת redhat, debian או slackware, היכן ניתן למצוא reviews לגרסאות לינוקס ? תודה מראש, דרור

ממש תלוי בהעדפות אישיות ...

בכללי - רדהאט\מנדרייק מחדשות מעט יותר, כוללות כלים נוחים מאוד לקונפיגורציה, ומכילות מעט יותר פיצרים הנוטים לפול, או להוות דלתות למערכת. נוחות יותר מסלקוויר כמערכת ביתי, או למהגרים מסביבת מיקרוסוףט. סלקוויר - (אם הם לא השתנו בשנתיים האחרונות) - לדעתי אחת האפשרויות הפחות נוחות אבל יותר טובות כשרת. כלי הקונפיגורציה העקרי שלך יהיה (כנראה) עורך טקסט, המערכת ממש לא כוללת רכיבים מיותרים (webmin ודומיו) אבל דורשת מעט יותר ידע בתחזוקה ובתפעול. (לא מומלץ לבוגרי מיקרוסוףט, לדעתי אתה עם רקע של סאן תרגיש כמעט בבית). עם דביאן אין לי נסיון. אתה יכול גם "לבנות" ע"י איסוף הפיצרים שאתה צריך מהפצות שונות, על בסיס כל הפצה שאתה משתמש בה. ----------------------------------- * בכל מקרה, רצוי שתקפיד על גרסת ליבה (קרנל) עדכנית (בכולם זה אמור להיות זהה). * שרת אפצ´י מעודכן (ותפעיל רק את המודולים להם אתה זקוק - מודול PHP בגרסאות ישנות אמור להכיל פרצת אבטחה, שתוקנו.). * לא ממליץ על wuftpd כשרת ftp - קראתי עליו יותר מדי התראות (אמורות להיות מתוקנות, לך תדע) * בדוק בפורומים בקשר לשרת mail - אני בדרך כלל מעדיף sendmail, אבל יש כמה שמעדיפים דברים אחרים * סגור בהגדרה פורטים שאינם בשימוש. * אל תשכך להגדיר "כללים לחבור" עבור הפאייר-וול (IPCHAIN או חבריו)

ezaton

New member
כן

ואת כל זה אפשר (ואף לא ברובו כבר בא מוגדר) לעשות ברדהאט. דביאן, מאופן שבו הוא קיים, תמיד ישן יותר, ולכן תמיד יכלול פרצות אבטחה. הייתי שוקל או סוסה, או רדהאט. Ez

היי דרור

מצטרף להמלצת עז, למרות שבגלל נושא של תמיכה וניסיון בשוק הישראלי הייתי הולך יותר לכיוון של redhat , כלומר מרבית הארגונים בארץ עובדים איתה וכאשר יהיו לך תקלות/בעיות יהיה לך יותר קל להתייעץ. מכוון שאני מבין שמדובר בארגון , ומכוון שאני לא יודע כמה אתם מכירים את הלינוקס (וכמה שאני מבין אתם מתעסקים עם סולריס), אז כדי לחסוך לכם מאמץ/כסף הייתי חושב אולי לקנות חבילת התקנה מ redhat , בגלל התמיכה המסופקת עם החבילה - כך שאם יתעוררו שאלות בזמן המעבר יהיה לכם למי לפנות ולא תצטרכו להוציא יותר כסף על "קניית תמיכה" . כמובן שאת המעבר יש לבצע בדירוג (אני לא יודע על כמה שרתים מדובר אבל לעשות את זה לאט ובטח - תמיד עדיף). לפני התחלת תהליך המעבר להיכנס לאתרי לינוקס על מנת לקרוא חומר בנושא - אם אני זוכר נכון ל red hat יש "מרכז" שעוסק בכאלה דברים (הגירה מסולריס ללינוקס). אבטחה - יש לזכור כי לינוקס מצריך הקשחה לפני הפיכתו למחשב באינטרנט, הוא מגיע קצת יותר פתוח ומצריך קצת עבודה לפני. כמובן (ואולי מיותר להגיד) - גיבוי לפני - כדי לא לאכול את הלב אחרי .. תהנו..

lizard

New member
תמורת סכום סמלי

של כך וכך שקלים אשמח לבוא ולהתקין לכם את כל השרתי ווב שתרצו. חחח...

ezaton

New member
אני אקח פחות ../images/Emo13.gif

סתם, אני יקר רצח, אבל אני טוב
Ez

lizard

New member
אני כל כך טוב שזה פשוט יקר

אבל אני מוכן לתת אנחה. אההההה....איך זה ? will work for food
מיכה

למעלה