גרעון קלורי וההשפעה על חילוף חומרים

yuvalfrr

New member
גרעון קלורי וההשפעה על חילוף חומרים

אני בעיצומו של תהליך חיטוב עם דגש ניכר על ירידה באחוזי שומן, שגבוהים יחסית למשקלי (82 ק"ג על 1.80), ועד עתה בכ 3 וחצי חודשים של התמדה ירדתי כ 8 ק"ג , מרבית המשקל משומן (היות ואני משלב 3-4 אימוני אנאירובי/כוח בשבוע). התפריט שלי מורכב בממוצע מ 1700-1800 קלוריות , כ 80-100 גר' חלבון ליום , ואכילת מזונות בריאים - חיטה מלאה , סיבים תזונתיים , ירקות ופירות וכיוב'. רציתי לדעת - באיזו מידה הגוף "מתאים" עצמו לסך הקלורי שנצרך מדי יום לאורך זמן, כלומר - מה קצב ירידתו של חילוף החומרים בתקופה של מאזן קלורי שלילי קבוע , והאם ניתן לעצור ירידה שכזו ע"י יום במאזן קלורי חיובי מדי X זמן? בנוסף , האם השפעת אימוני האירובי על חילוף החומרים היא ניכרת , או שמא תפקידה הוא לעזור בייצור הגירעון (שגם כך אני מגיע אליו מתזונה)? האם אימון גופני שישרוף 400 קלוריות , והוספה של 400 קלוריות לתפריט במזון יביאו לשיפור בחילוף החומרים / ימנעו ירידה? אשמח לתובנות בנושא, תודה!

רון ו

New member
התאזנות ארוכת טווח

ראשית לא ברור מאין הסקת שאמון אנאירובי משפר את אחוז הירידה בשומן. ידוע שפתוח שריר מתרחש באיזון קלורי חיובי, להוציא מהכלל מתחילים. אחוז פרוק שריר נמוך, מותנה יותר בשמירה על גרעון קלורי מתון. חילוף החומרים מתאזן אחרי התיצבות המשקל ומנסיוני גם אחוז השומן. כלומר הגוף ימשיך לפרק שריר גם כשתגיע למשקל היעד מתוך נטיה גנטית לאחוז שומן מולד. כמובן שלפעילות גופנית יש השפעה על מסת השריר רק עד גבול מסוים. לטווח ארוך ירידה במשקל מחלישה את היכולת האנאירובית. שוב, לגבי אחוז שומן כפי שיש נטיה גנטית לחלוקת השומן בגוף כך גם אחוז השומן נוטה לחזור לקדמותו. תחשוב רחוק לטווח ארוך ...

למעלה