גרעיני דלעת

  • פותח הנושא bogib
  • פורסם בתאריך

bogib

New member
גרעיני דלעת

כמה מותר לצרוך גרעיני דלעת ביום?
 

bogib

New member
בנוסף לשאלה זו

איזה מתכון קל ופשוט יש בשביל בטטה?, האם בבישול שלה היא מאבדת את הערכים התזונתיים?
 
הכי פשוט, ומאד טעים: לאפות, או לאדות

או לאפות במיקרוגל:
ואז לחצות
לזלף טחינה
ולאכול! מעדן
 
כמה רעיונות קלים מאוד

- בטטה פרוסה וצלויה בתנור
&nbsp
- פירה בטטה :) טעים נורא כשלעצמו וגם כמילוי.
&nbsp
- בטטה עם עדשים: לבשל ממש כמה דקות בקוביות לפני שהיא מתרככת לגמרי; לסנן את המים ולהקפיץ עם טיפונת שמן כמה דקות נוספות, ואז לערבב עם עדשים שחורות מבושלות ולתבל לפי הטעם (הטעם שלי: אבקת כוסברה, מלח פלפל, מעט בהרט או כמון) עם כוסברה טרייה מלמעלה.
&nbsp
וכמובן - לביבות הבטטה של אורנה ואלה, אם מדלגים על השלב הדי מיותר שבו מחכים שהבטטה המבושלת תתייבש לגמרי.
 

bogib

New member
תודה לכם, מחכה לתשובות בנוגע

למקסימום כמות של גרעיני דלעת ביום.
הבטטה לא תאבד את הערכים התזונתתים שלה בבישול?
 

Gidi Shemer

New member
הבטטה לא תאבד כמעט שום דבר בבישול

לא יודע לגבי הגבלה ספציפית לגרעיני דלעת. קח בחשבון שמדובר במטען קלורי לא קטן, אז מהבחינה הקלורית כדאי להיזהר בו. אם הם מומלחים, אז זה כבר סיפור אחר מבחינת ההגבלה
 

RSPA

New member


הי גידי - היות והגעת לפה והיות שאני הגעתי כעת, זו הזדמנות להסב תשומת לבך למשהו שאולי ראית כבר ואולי לא. משהו שניתקלתי בו לפני כמה ימים והוא בתחום הענין שלך.
[URL]http://www.davar1.co.il/102059/?utm_source=fb&utm_medium=GILPAZ30012&utm_campaign=d1[/URL]
שתהנה!
 

ימימה

New member
מה לגבי קליה של גרעיני דלעת?

הכוונה לקליה קצרה במחבת, בלי מלח כמובן. האם זה פוגע בערך התזונתי שלהם?
 

אבי519

New member
קלייה נכונה של גרעינים עושים בתנור ב90 עד 120 מעלות

למשך כחצי שעה -שעה ואחרי כן אפשר להשאיר חם ...
טמפרטורה כזאת רק מיבשת אותם ועושה אותם "קריספיים", ולא משנה את הערכים התזונתיים כי אין כמעט ראקציות כימיות או שריפה של השומן.
פעם קראתי על זה איפה שהוא - אבל לצערי אין לי לינקים והוכחות לכך.

&nbsp
 

אבי519

New member
לדעתי עד כ- 600 גרם אין שום בעיה מעל זה יש בעיה עם

עודף אבץ.
אבץ זה מאד בריא, ובדרך כלל חסר, אבל יש מגבלה של 50 מ"ג ליום .
מעל 50 מ"ג אבץ ליום עלולה להיות בעיה של חוסר בנחושת בחומצה פולית ועוד ועלולה להתפתח אנמיה (במיוחד אצל טיבעונים).
כמובן שמדובר על צריכה יומיומית קבועה ולא חד פעמית - חד פעמי אתה יכול לאכול 10 קילו ולא יקרה לך כלום.
סיבה שניה לא להגזים עם גרעיני דלעת כמובן זה קלוריות , בגרעיני דלעת יש כ 50% שומן
בתאבון.
 

RSPA

New member
מתבקש הסבר

למשפט הזה: "מעל 50 מ"ג אבץ ליום עלולה להיות בעיה של חוסר בנחושת בחומצה פולית". מה הקשר בין כמות רבה של אבץ למחסור בנחושת ובחומצה פולית?
תודה.

אגב, הצריכה היומית המומלצת של אבץ היא 12-15 מ"ג ליום. זה בערך 200 גרם גרעיני דלעת טבעיים. אבל בעיקר בגלל השומנים מומחים ממליצים לצרוך כף או שתיים גרעיני דלעת ביום.
 

אבי519

New member
אבץ מתחרה עם נחושת ועודף שלו עלול לגרום לחוסר בנחושת

חוסר בנחושת גורם לאנמיה.
ואבץ גם מתחרה עם ברזל שגם זה גורם לאנמיה.
קראתי פעם שעודף אבץ מביא גם לחוסר בח.פולית - וגם זה גורם לאנמיה .
כיוון שלצמחונים וטיבעונים יש בעיה עם חוסר בB12 ח. פולית וברזל זאת יכולה להיות בעיה יותר גדולה אצלם.
&nbsp
 

vegetalien

New member
600 גרם?


של גרעיני דלעת, כוונתך? ובכן, זהו בהחלט סף נדיב וגבוה - בהתחשב בעובדה ש- 600 גרמים של גרעיני דלעת יכילו יותר מ- 3000 קק"ל.


כך שלו היו שואלים אותי, הפקטור המגביל כאן היה פחות האבץ, ויותר הדאגה לכרסי העגלגלה.
 
למעלה